PDA

Bekijk de volledige versie : WL-500g Premium jako Acces Point Client



maslokm
08-10-2008, 18:35
Hej, czy w standardowym sofcie od ASUSA WiFi w routerku może działać w trybie klienta? Chcę połączyć się z inną bezprzewodową siecią i dzielić z niej sygnał po kablu. Jeżeli nie, to czy w alternatywnych softach jest taka możliwość?

Lesiuk
09-10-2008, 12:07
Hej, czy w standardowym sofcie od ASUSA WiFi w routerku może działać w trybie klienta? Chcę połączyć się z inną bezprzewodową siecią i dzielić z niej sygnał po kablu. Jeżeli nie, to czy w alternatywnych softach jest taka możliwość?

Też mnie bardzo ciekawi odpowiedz.

maslokm
11-10-2008, 20:14
Udało mi się połączyć router z inną siecią bezprzewodową (korzystającą z WEP'a). Mam internet na urządzeniu, mogę pobierać pliki wget'em i rtorrent'em, pozostaje jedynie kwestia udostępnienia tego połączenia na komputery podpięte kablem. Póki co nie udało mi się tego rozgryźć.

SystemPL
21-04-2009, 22:08
Udało mi się połączyć router z inną siecią bezprzewodową (korzystającą z WEP'a). Mam internet na urządzeniu, mogę pobierać pliki wget'em i rtorrent'em, pozostaje jedynie kwestia udostępnienia tego połączenia na komputery podpięte kablem. Póki co nie udało mi się tego rozgryźć.

Skoro Ci sie udalo, to moze napiszesz jak tego dokonales.

Lesiuk
23-04-2009, 17:11
Udało mi się połączyć router z inną siecią bezprzewodową (korzystającą z WEP'a). Mam internet na urządzeniu, mogę pobierać pliki wget'em i rtorrent'em, pozostaje jedynie kwestia udostępnienia tego połączenia na komputery podpięte kablem. Póki co nie udało mi się tego rozgryźć.

To akurat najprostsza część.

Napisz jak to zrobiłeś to powiemy Ci jak udostępnić to połączenie.
Coś za coś :)

dziadek
04-11-2009, 08:45
Panowie .............. to co udało sie to uruchomienie "Client" w typ AP'ku ??
Proszę napiszcie co i jak ? ;-)

maslokm
17-11-2009, 19:10
1. Sprawdzamy dostępne sieci:
wl scan
wl scanresults
2. Włączamy tryb klienta:
wl ap 0
(aby powrócić do trybu Acces Point'a wpisujemy wl ap 1)
3. Łączymy się:
wl join SSID_Sieci
lub w przypadku WEP'a:
wl join SSID_Sieci key KLUCZ_W_ASCII
4. Sprawdzamy status połączenia:
wl status

Ustawienie na stałe:
nvram set wl0_mode=sta
nvram set wl0_ssid=SSID SIECI
W przypadku, gdy AP ma włączonego WEP'a:
nvram set wl0_wep=on
nvram set wl0_key1=DEADBEEF12
nvram commit

Wpisując polecenie wl bez parametrów można sprawdzić wszystkie dostępne opcje.

hackereq
06-02-2010, 23:25
mam problem po przełączeniu się na ap 0 router się restartuje po ok minucie