PDA

Bekijk de volledige versie : Installing an eggdrop on a WL-500gP V2 with oleg firmware.



lordbone
24-07-2008, 00:02
Hi there. I`m trying to install an eggdrop (don`t ask me why) on an WL-500gP V2 router with the latest oleg firmware installed. I-ve got a memory stick mounted, and all seems to be fine and dandy.

I was surprised to see that somebody did a package with eggdrop, for ipkg. This is what I did to install it:

As I read on another topic on this forums, i followed the steps:


$ ipkg install eggdrop
$ cd /opt/
$ adduser <username + passwd>
$ chown <username> /opt/eggdrop/
$ su <username>
$ <edited the eggdrop.conf>
$ ./eggdrop -m eggdrop.conf

I get the following errors:
A lot of Malformed text line in ./language/*.english.lang and




Eggdrop v1.6.17 (C) 1997 Robey Pointer (C) 2004 Eggheads
[01:49] --- Loading eggdrop v1.6.17 (Thu Jul 24 2008)
[01:49] Module loaded: channels
(with lang support)
elected an encryption
\

[01:49] Module loaded: server
(with lang support)
elected an encryption
\

[01:49] Module loaded: ctcp
(with lang support)
elected an encryption
\

[01:49] Module loaded: irc
(with lang support)
elected an encryption
\

[01:49] Malformed text line in ./language/notes.english.lang at 6.
[01:49] * Last context: tclhash.c/238 []
[01:49] * Please REPORT this BUG!
[01:49] * Check doc/BUG-REPORT on how to do so.
[01:49] * Wrote DEBUG
[01:49] * SEGMENT VIOLATION -- CRASHING!




DEBUG looks like this:





Debug (eggdrop v1.6.17) written Thu Jul 24 01:49:16 2008
Full Patch List:
Tcl library: /opt/lib/tcl8.4
Tcl version: 8.4.19 (header version 8.4.12)
Tcl is threaded
Compile flags: /home/slug/optware/oleg/toolchain/mipsel-linux-uclibc/gcc-4.1.1-uclibc-0.9.28/bin/mipsel-linux-uclibc-gcc -pipe -g -O2 -Wall -I.. -I.. -DHAVE_CONFIG_H -O2 -pipe -I/home/slug/optware/oleg/$
Link flags: /home/slug/optware/oleg/toolchain/mipsel-linux-uclibc/gcc-4.1.1-uclibc-0.9.28/bin/mipsel-linux-uclibc-gcc -pipe
Strip flags: touch
Context: main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
main.c/731, []
tclhash.c/216, []
tclhash.c/238 []

SOCK ADDR PORT NICK HOST TYPE
---- -------- ----- --------- ----------------- ----

Compiled without extensive memory debugging (sorry).
Open sockets: 11 (file), done.



Any1 any idea how to get it working .. or at least a hint to what am I doing wrong ?

Thanks in advance.

lordbone
24-07-2008, 00:04
And please excuse me.. I`ve been so cooked up trying to get this to work, i think i posted into the wrong section :(

..sorry.

[R]
24-01-2009, 13:53
I've got the same problem.
Have you solved it? Please share solution/workaround in this case?

First of all I tried to compile eggdrop 1.6.19 - current version.
After failed attempts, I also tried to compile 1.6.17 (which is in the optware repository at the moment). And I've got the same errors.

Thanks,
Roman

[R]
24-01-2009, 15:31
;129099']I've got the same problem.
Have you solved it? Please share solution/workaround in this case?


Finally, I've found solutioin myself:
https://dev.openwrt.org/browser/packages/lang/eggdrop/patches/003-language_c.patch
With this patch eggdrop can be compiled and works fine at wl500gP v2

Regards,
Roman