Log in

Bekijk de volledige versie : České vlákno

Pages : 1 2 [3] 4

PeKo
10-08-2009, 20:15
aj ja mam taky problem , aj ked nastavim v /etc/passwd root konto podla toho navodu, po restarte tam uz neni

z dob kdy jsem ještě provozoval na routeru php a sql jsem jel podle mascata http://www.macsat.com/macsat/content/view/73/29 tam je obezlička že musíš mýt uživatelské jméno na tvrdo nastavené jako root. (root@192.168.1.1)

ten návod u mascata by mohl i fungovat, začal bych od bodu Now install Mysql...,
nezapomeň taky nainstalovat php-mysql na propojení...

sarlacc
11-08-2009, 11:27
aj ja mam taky problem , aj ked nastavim v /etc/passwd root konto podla toho navodu, po restarte tam uz neni

a flashfs save && flashfs commit víš co znamená?

timemaster
11-08-2009, 17:33
Ahoj, nenasel jsem nikde poradne informace o tom jak rozchodit monitor mode, chtel bych si tam zprovoznit airodump, ale beaz monitor modu mi to nejde, nechce se mi kupovat atherose,ale asi nebude jina moznost.. je to ale divne protoze broadcom BCM4318 by monitor s nejakymi patchovanymi drivery umet mel... neporadi nekdo jak to nacpat do asuse ? diky moc..

panther7
11-08-2009, 18:29
Ahoj lidi,
člověka docela potěší, když tu vidí český vlákno :)

Mám dotaz, rád bych na mém novém WL-500W rozchodil multifunkční tiskárnu se skenerem, jelikož tisk jsem zprovoznil jednoduše podle manuálu. Věřím,ž e to tu někde je, ale těch příspěvků tu jsou tu mraky :( ... Abych nevypadal, že jsem tu nic nečetl, tak řeknu, že jsem tu viděl nějaký příspěvky o "SANE (Scanner server)", ale moc tomu nerozumím... :)

PeKo
11-08-2009, 19:20
to som skusal, restartnem a nic co tam napisem nieje

a flashfs save && flashfs commit víš co znamená?

sarlacc
11-08-2009, 20:23
to som skusal, restartnem a nic co tam napisem nieje
a ještě je soubor /usr/local/.files kde musí být uloženy cesty ke všem souborům/složkám, které se mají ukládat, jinak nevím.

PeKo
12-08-2009, 19:40
taky subor som tam nenasiel, su tam iba 3 adresare etc, root a sbin, mam ho tam vytvorit a ak hej taky aky format by mal mat

a ještě je soubor /usr/local/.files kde musí být uloženy cesty ke všem souborům/složkám, které se mají ukládat, jinak nevím.

costha
19-08-2009, 07:23
Ahoj mam na tomto routeru posledni firmware od olega, a mam nekolik dotazu:
1) jak nastavit abych se z prace dostal pres remote desktop na svuj PC domu, hadam ze musim forwardovat port pro RDP.. Zkratka co vsechno musim udelat aby to fungovalo, a jestli je nejaka sance na to aby to fungovalo na vic pocitacu ve vnitrni siti (notebook stolni pc). Ted to resim pres log me in a to reseni se mi moc nelibi protoze porad pada..

2) jak nastavit nejaky bandwitch na tomto routeru -prijde mi to hrozne nesikovne udelany protoze v moznostech nastaveni je bud nastaveni min/mx uploadu pro konkretni port a min/max downloadu pro konkretni port a ip... ja potrebuju nastavit limit uploadu pro konkretni ip a nebo nejradsi mac.

klidne mi to vypiste pomoci linuxovych prikazu, pokud to nejde pres to webove rozhrani, pres putty se dostanu na router... Diky moc

PS: sance na rozchozeni file serveru pro zapis kdyz mam disk s NTFS neni ze?

atino
19-08-2009, 21:00
Ahoj pouzivam Ipaccounting na traffic vsekto ide ako ma ale rad by som tam pridal aj wan u mna 192.168.3.1 ale neviem ako na to. pouzivam rtorrent a chcem tiez vediet statistiky kolko sa prenesie cez wan. vdaka za kazdu pomoc.

jani
19-08-2009, 23:55
Ahoj mam na tomto routeru posledni firmware od olega, a mam nekolik dotazu:
1) jak nastavit abych se z prace dostal pres remote desktop na svuj PC domu, hadam ze musim forwardovat port pro RDP.. Zkratka co vsechno musim udelat aby to fungovalo, a jestli je nejaka sance na to aby to fungovalo na vic pocitacu ve vnitrni siti (notebook stolni pc). Ted to resim pres log me in a to reseni se mi moc nelibi protoze porad pada..

2) jak nastavit nejaky bandwitch na tomto routeru -prijde mi to hrozne nesikovne udelany protoze v moznostech nastaveni je bud nastaveni min/mx uploadu pro konkretni port a min/max downloadu pro konkretni port a ip... ja potrebuju nastavit limit uploadu pro konkretni ip a nebo nejradsi mac.

klidne mi to vypiste pomoci linuxovych prikazu, pokud to nejde pres to webove rozhrani, pres putty se dostanu na router... Diky moc

PS: sance na rozchozeni file serveru pro zapis kdyz mam disk s NTFS neni ze?

ad1) ano musis forwardovat porty, jde to pro vice komplu, pro kazdy pc budes potrebovat forwardovat port zvlast a pro kazdy pc bude ten port jiny,

Nastavuje se to v NAT Settings->Virtual Server
http://www.jani.over.cz/portforward.gif

vice na http://portforward.com/ - v seznamu si najdi masinu kterou pouzivas

ad 2) obavam se ze ten bandwidth management co je v olegovi nefakci. Alespon ja osobne jsem ho nerozchodil a nenasel jsem prispevek tady na foru ze by se to nekomu podarilo..
Dobry management ma pry firmware Tomato, nemam odzkouseno.

jani
20-08-2009, 00:07
Ahoj pouzivam Ipaccounting na traffic vsekto ide ako ma ale rad by som tam pridal aj wan u mna 192.168.3.1 ale neviem ako na to. pouzivam rtorrent a chcem tiez vediet statistiky kolko sa prenesie cez wan. vdaka za kazdu pomoc.

Tim myslis jako kolik se celkem stahlo/odeslalo do internetu? Ip accounting jsem rozchodil jenom v nejake puvodni verzi. Na toto jsem kdysi pouzival vnstat ( http://humdi.net/vnstat/ )- monitoruje traffic na jednotlivych rozhranich a abych to nemusel ovladat z prikazove radky tak jsem si k tomu doinstaloval vnstat PHP frontend ( http://www.sqweek.com/sqweek/index.php?p=1 ) fakcilo to celkem dobre takze doporucuji :)

Jinak jakou pouzivas verzi ipaccountingu, a jak to fakci, meri to data spolehlive? Mozna to budu zanedlouho potrebovat tak bych ocenil nejake info, diky.

costha
20-08-2009, 13:00
to jani: diky uz funguju :)

aegisrtcw
21-08-2009, 08:34
Nazdarek mam dotaz poridil sem si asus wl-500gP v2 s olegem byli trosku problemy ale vse sem rozchodil a chtel sem zkusit X-wrt nebo dd-wrt ale pokazdy mi to pise ze upgrade fail nevite co to je podle me je to prave tim ze to je v2 a ty flashky jsou asi na v1 pokud nekdo mate funkci nejakou verzi na prave v2 dej mi mi sem prosim vas nejaky primy link na stahnuti.

Dik moc

jani
21-08-2009, 14:20
Nazdarek mam dotaz poridil sem si asus wl-500gP v2 s olegem byli trosku problemy ale vse sem rozchodil a chtel sem zkusit X-wrt nebo dd-wrt ale pokazdy mi to pise ze upgrade fail nevite co to je podle me je to prave tim ze to je v2 a ty flashky jsou asi na v1 pokud nekdo mate funkci nejakou verzi na prave v2 dej mi mi sem prosim vas nejaky primy link na stahnuti.

Dik moc

Pro ddwrt - http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/dd-wrt/hardware.html ,
zadas typ routeru a vyjede ti primo jaky verze firmwaru podporuje a nabidne ti to stazeni, staci si akorat vybrat

Rozdily mezi jednotlivymi distribucemi ddwrt jsou zruba videt v teto tabulce
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/What_is_DD-WRT%3F#File_Versions

Pro openwrt je neco podobnyho - http://oldwiki.openwrt.org/TableOfHardware.html ,
podle vyrobce si najdes svuj pristroj a u nej je napsano v poslednim sloupecku tabulky, co podporuje

Jinak priste staci trosku pohledat, vsechno je to dostupne primo z officialnich stranek obou firmwaru.

atino
23-08-2009, 10:24
Tim myslis jako kolik se celkem stahlo/odeslalo do internetu? Ip accounting jsem rozchodil jenom v nejake puvodni verzi. Na toto jsem kdysi pouzival vnstat ( http://humdi.net/vnstat/ )- monitoruje traffic na jednotlivych rozhranich a abych to nemusel ovladat z prikazove radky tak jsem si k tomu doinstaloval vnstat PHP frontend ( http://www.sqweek.com/sqweek/index.php?p=1 ) fakcilo to celkem dobre takze doporucuji :)

Jinak jakou pouzivas verzi ipaccountingu, a jak to fakci, meri to data spolehlive? Mozna to budu zanedlouho potrebovat tak bych ocenil nejake info, diky.

Ahoj jani ipaccounting mi bezi vcelku dobre pouzivam verziu 1.5 ale vsetky verzie som rozchodil nebol problem, je len jeden problem a to ten ze pri aktualizacii ipaccounting.sh kazdych 5min mi v data.txt u poslednej ip adresy zmaze posledny znak a tym padom mam u poslednej ip nespravnu statistiku prenesenych dat. A ktomu vnstat skusil som ho je vcelku dobry ale ja by som to chcel aby mi to robilo v ipaccountingu.

costha
28-08-2009, 12:07
Zdravim, potreboval bych poradit nejvhodnejsi firmware pro tenhle router ktery bude umet:podporu USB alespon pro tiskarnu (idealne by bylo kdyby umel file server s ntfs) umel dobre bandwitch (idealne na mac nastavit down/up limity) a kterej by umel smerovani portu (kvuli vzdalenymu pristupu na remote desktop)
please poradte. ten bandwitch bych velmi uvital.. diky

jani
30-08-2009, 16:41
Ahoj jani ipaccounting mi bezi vcelku dobre pouzivam verziu 1.5 ale vsetky verzie som rozchodil nebol problem, je len jeden problem a to ten ze pri aktualizacii ipaccounting.sh kazdych 5min mi v data.txt u poslednej ip adresy zmaze posledny znak a tym padom mam u poslednej ip nespravnu statistiku prenesenych dat. A ktomu vnstat skusil som ho je vcelku dobry ale ja by som to chcel aby mi to robilo v ipaccountingu.

Dik za odpověď, jinak jedeš tu verzi 1.5 přes mysql nebo v text modu? Mysql začínám takže toho moc nevim, ale nešlo by tam udělat že by se sčítaly jednotlivé položky databáze za daný měsíc pro down/upload a ten součet se už pak jenom zobrazil třeba jako další řádek tabulky..? A ještě jeden dotázek, neověřovals náhodou nějak ty naměřená data co ip accounting zobrazuje, jako jestli to skutečně odpovídá tomu co daný uživatel stáhl/odeslal?

jani
30-08-2009, 18:55
Zdravim, potreboval bych poradit nejvhodnejsi firmware pro tenhle router ktery bude umet:podporu USB alespon pro tiskarnu (idealne by bylo kdyby umel file server s ntfs) umel dobre bandwitch (idealne na mac nastavit down/up limity) a kterej by umel smerovani portu (kvuli vzdalenymu pristupu na remote desktop)
please poradte. ten bandwitch bych velmi uvital.. diky

Asi bych to viděl na DD-WRT nebo OpenWRT. Směrování portů a Bandwidth management umí oba tyto firmwary. U Bandwidth managementu se nenastavují přímo up/down limity ale třídy které určují prioritu a jak velké pásmo může daná služba využívat. Pokud bys našel nějaký zdarma dostupný firmware pro asus co umí nastavit přímo up/down limity pro mac adresy tak pisni.

S rozcházením tiskárny zkušenosti nemám, pro dd-wrt jsem našel tento článek.. http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/USB_on_ASUS_WL500GPV2

Pro oba tyto firmwary existuje dobrá dokumentace a spousta návodů, mrkni na http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Main_Page

dekel
04-09-2009, 09:27
Nazdar, mam taky problem s ffmpeg na WL500gp, resp. povolenim pluginov. Ak installnem ffmpeg priamo pomocou "ipkg install ffmpeg" tak nie je mozna konfiguracia nastavani. Samozrejme pluginy mam installnute. Samotna konfiguracia by sa mala realizovat takto:
kód:
./configure --enable-libmp3lame
Bohuzial ffmpeg od ipkg neobsahuje configure subor. Tak som stiahol pomocou SVN ffmpeg priamo od stranky vyrobcu, tam bol aj configuracny subor. Po jeho spusteni, mi napisalo, ze nemoze vytvorit subor v "/opt/tmp", tak som chmodom pridelil plne prava na tu zlozku a aj tak to nemohlo vytvorit. Neda sa nejako externe prekompilovat nastavenie pre to ffmpeg, alebo upravit ipkg ffmpeg balik? Vopred dik

j_horak
10-09-2009, 01:04
Ahoj, nekde jsem cetl, ze u WL-500gP V2, kdyz jsem pripojenej treba notebookem pres wifi, ze nevidim sdileny soubory na PC, ktery je pripojeni primo LAN kabelem k routeru...zajimalo by me zda to je pravda ci ne..Dekuji

outlaw11
14-09-2009, 17:27
Cau, nevie niekto ako co najjednoduchsie (softwarove) vypnut LEDky na WL-500gP V2?

Firmware wl500g-1.9.2.7-d-r566 (2009-09-12) (http://code.google.com/p/wl500g/)

Etor
15-09-2009, 12:59
Ahoj vsem. Mam dotaz, vi nekdo kam si router zapisuje pri ipkg update nebo ipkg upgrade?
Zacal mi totiz psat Permission denied, tak chci zjistit jestli neni neco s flash pameti treba.
Nemuzu ani nic nainstalovat uz. Vse je jakoby read only. Pritom ve webovem rozhrani muzu nastaveni normalne menit a ukladat.

Diky za odpovedi

gouryella
19-09-2009, 20:14
Ahoj vsem. Mam dotaz, vi nekdo kam si router zapisuje pri ipkg update nebo ipkg upgrade?
Zacal mi totiz psat Permission denied, tak chci zjistit jestli neni neco s flash pameti treba.
Nemuzu ani nic nainstalovat uz. Vse je jakoby read only. Pritom ve webovem rozhrani muzu nastaveni normalne menit a ukladat.

Diky za odpovedi
ipkg update si stahuje repositář do /opt/lib/ipkg/lists/optware
update/upgrade zapisuje pouze na připojený disk/flashdisk.

Etor
20-09-2009, 12:00
ipkg update si stahuje repositář do /opt/lib/ipkg/lists/optware
update/upgrade zapisuje pouze na připojený disk/flashdisk.

aha takze mozna bude stacit jen znova naformatovat /disc0/part2 (delal jsem navod podle wengiho) a melo by to jet.

Jenze budu muset asi vse znova nainstalovat ze? Je nejaky jednoduchy zpusob jak vse treba zazalohovat a pak to tam jen nahrat?

Edit: kdyz udelam e2fsck /dev/discs/disc0/part2 tak to pise, ze je vporadku.
Edit2: do /opt muzu bezproblemu zkopirovat soubor v mc. Nechapu teda proc tam ipkg nemuze zapisovat...
vypis:

[admin@ASUS_160GB root]$ ipkg update
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz
sh: wget: Permission denied
An error ocurred, return value: 1.
Collected errors:
ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 127: `wget -q -P /opt/ipkg-c2JWRW http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz'

gouryella
21-09-2009, 20:04
aha takze mozna bude stacit jen znova naformatovat /disc0/part2 (delal jsem navod podle wengiho) a melo by to jet.

tak reinstaluj pouze ipkg

ipkg.sh remove ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
http://wl500g.info/showpost.php?p=60932&postcount=3 a chmodni projistotu i ty adresáře.

Etor
28-09-2009, 11:39
tak reinstaluj pouze ipkg

ipkg.sh remove ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
http://wl500g.info/showpost.php?p=60932&postcount=3 a chmodni projistotu i ty adresáře.

Reinstall nesel:

[admin@ASUS_160GB root]$ ipkg.sh remove ipkg-opt_0.99.163-10_mipsel.ipk
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1153: [: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1155: [: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: [: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: head: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: sed: Permission denied
/usr/bin/ipkg.sh: /usr/bin/ipkg.sh: 1159: cannot open /ipkg.conf: No such file

A kdyz jsem kontroloval atributy adresaru tak jsou nastaveny po ceste na /opt/tmp/ipkg na: 755 (drwxr-xr-x)
Zkusil jsem dat i 777 ale vysledek stejny...

stevocz
28-09-2009, 19:51
neviete ci je v oleg firmwary QOS? hladal som to tam ale jedine co som nasiel je Bandwidth Management ale aja prave potrebujem nastavit vseobecne pre vsetky pripojene PC aby uprednostovalo VIP a multicast.

myslim ze to je v dd-wrt ale tam sa mi nepodarilo rozbehat tlaciaren. akosi som neprisiel ako na to

kslack
02-10-2009, 16:32
Někdy, když kopíruji data z připojeného flash disku přes sambu do pc, je rychlost přenosu cca 900kB a po restartu je už správně 3.3MB. Mám poslední olegův firmware a nainstalovanou sambu 2. Neřešil někdo už podobmý problém?

jani
04-10-2009, 21:13
neviete ci je v oleg firmwary QOS? hladal som to tam ale jedine co som nasiel je Bandwidth Management ale aja prave potrebujem nastavit vseobecne pre vsetky pripojene PC aby uprednostovalo VIP a multicast.

myslim ze to je v dd-wrt ale tam sa mi nepodarilo rozbehat tlaciaren. akosi som neprisiel ako na to

cau, taky resim podobny problem, jak uz jsem psal o par stranek driv, oleg qos nema, je tam sice nejaky bandwidthmanagement ale ten nejede.. :( (kdyby se Vam to nekomu nahodou podarilo rozjet urcite sem napiste ;) )

k tomu ddwrt, zkousel jsi navod http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/USB_on_ASUS_WL500GPV2 ?

gouryella
05-10-2009, 10:49

QoS podporuje v pokročilé formě firmware Tomato ale zkušenosti s ním mám nulové a podle FAQ nepodporuje USB.

Uvidíme snad se dočkáte v novém firmwaru někdy.

Vally
08-10-2009, 15:49
Ahoj,

prosím o radu.
... nevíte někdo kde nebo jak nastavit pro WL500Gp jinou MAC adresu včetně vlastní IP, brány a DNS.
Potřebuji WL500Gp nastavit jako klienta (tedy přijímat Wifi a předávat na LAN).
Změnil jsem router a u providera mám tyto adresy nastavené a bez nich se nepřipojím.
... hledal a nastavoval jsem už snad všechno.

Díky, díky, díky

gouryella
08-10-2009, 16:17
Ahoj,

prosím o radu.
... nevíte někdo kde nebo jak nastavit pro WL500Gp jinou MAC adresu včetně vlastní IP, brány a DNS.
Potřebuji WL500Gp nastavit jako klienta (tedy přijímat Wifi a předávat na LAN).
Změnil jsem router a u providera mám tyto adresy nastavené a bez nich se nepřipojím.
... hledal a nastavoval jsem už snad všechno.

Díky, díky, díky
IP Config -> WAN & LAN
-> Special Requirement from ISP MAC
-> LAN IP Setting IP

IP Config -> DHCP Server DNS

Wifi MAC

ifconfig eth2 down hw ether aa:bb:cc:dd:ee:ff
ifconfig eth2 up

Klient mód
Klient přímo fw nepodporuje, je tu jen režim bridge.
dle fóra se client dá zapnout:

wl ap 0
wl radio on
wl scan
// počkat pár sekund
wl scanresults
wl join 'SSID'
DHCP adresy by se neměly překrývat, ale pokud není od poskytovatele wifi 192.168.1.x NP

sarlacc
08-10-2009, 22:04
Funguje někomu routování do Lan za serverem(routerem) přes OpenVPN? Sdílené prostředky na routeru samotném přes Sambu vidím, ale počítače za nelze ani pingnout. s připojením problém není, client openvpn jsou winxp sp3.

v server.conf mám:

push "route 192.168.1.0 255.255.255.0"
ip_forward mám 1
firewall snad ok - je povolený prerouting portu i tun

Někde jsem četl, že je tam bug mohl by to někdo zkusit?

používám tun, jel jsem podle wiki
interní lan 192.168.1.0 255.255.255.0
openvpn 10.8.0.0

ještě z logu vím o nějaké chybě vytvoření routy kvůli dhcp option 43 ???

rád bych to vyřešil.

Chápu to dobře, že pokud by to fungovalo, měl bych se k počítačům za routerem (192.168.1.1) dostat k počítačům i přes např 192.168.1.2 (ne jen např 10.8.0.8)??

Vally
15-10-2009, 10:10
IP Config -> WAN & LAN
-> Special Requirement from ISP MAC
-> LAN IP Setting IP

IP Config -> DHCP Server DNS

Wifi MAC

ifconfig eth2 down hw ether aa:bb:cc:dd:ee:ff
ifconfig eth2 up

Klient mód
Klient přímo fw nepodporuje, je tu jen režim bridge.
dle fóra se client dá zapnout:

wl ap 0
wl radio on
wl scan
// počkat pár sekund
wl scanresults
wl join 'SSID'
DHCP adresy by se neměly překrývat, ale pokud není od poskytovatele wifi 192.168.1.x NP

Díky,

... ale nemám vůbec eth2, pouze eth0 a eth1 ???

pokud nastavím IP (přidělená od providera) dle -> LAN IP Setting IP
Tak se dle toho přenastaví i rozsah DNS a pokud změnu nepovolím, tak mi router přiřadí adresu úplně jiné sítě.
Musím pak v PC v síťovém připojení nastavit ručně IP routru (tedy adresy providera), abych ho mohl dále konfigurovat.

na SSID se připojím, ale asi vzhledem k stále špatným MAC a IP adresám se dále nedostanu.

... A ještě jedna věc ... pokud nastavím IP dle -> LAN IP Setting IP
... tak se automaticky připřadí tato IP i na DNS2 a nelze změnit, ale já mám od providera rozdílné adresy pro IP a DNS1 a DNS2.

gouryella
15-10-2009, 21:59
Tak jsem zkusil režim klienta doma, je třeba nastavit:
factory reset.
wireless - ssid - ssid vzdáleného apčka
wireless - bridge - ap mode - ap only
wireless - advanced - extended mode - station
ipconfig - wan - nastavit ip, gate, a dns dle poskytovatele (ikdyž většinou má DHCP)
ipconfig - special requirement from isp - mac (asi je pro wifi i ethernet stejná)
wan port by měl pro jistotu zůstat volný.

stevocz
21-10-2009, 23:17
tak a mam teraz iny problem.
poskytovatel modernizoval siet a teraz mi wan port nejde tak ako predtym na 100 full duplex ale len na 10 full duplex. da sa to nejak opravit? ak pripojim kabel priamo do pc tak vpohode ide 100Mbit.

takto mi to dost orezalo z mojho 64Mbit netu len na 10Mbit :-(

teraz mam najnovsieho olega. skusal som DD ze ci to tam nepojde ale akosi mi nechce ovladat tie porty lebo ked zmenim na hocijaku rychlost net nenabehne ak ak wan port tam zakazat alebo aj nejaky iny tak sa nic nezmeni. skusal som SP1 aj preSP2 v com je problem?

gouryella
22-10-2009, 09:38
IP Config - WAN & LAN - WAN Connection Speed: 100M - full duplex
nepomáhá?

stevocz
22-10-2009, 13:37
prave ked nastasvim na 100 full tak potom mi to vobec nejde. nedostane IP z DHCP a ani nic. jedine ak nastavim na 10 full tak vtedy to ide ale to je dost pomale.

skusal som auto aj 100 full aj 100 half a potom som skusil 10 full a hned nabehlo

niektory pisali ze pomaha tam dat DD ale ten ked dam tak mi net nenabehne a azda sa ze na nastavenie vobec nereaguje lebo ked nastavim hocijaku hodnotu tak nejde. skusil som zakazat port a on stale svietil tak neivem jak to funguje

jani
23-10-2009, 11:43
instaloval jsi to ddwrt podle navodu? podle mych zkusenosti je na to celkem haklivy, instaloval jsem ho na natrikrat nez zacal jet tak jak ma. je tam potreba nekolik kroku a mezi nimi delat restart odpojenim kabelu. Mam teda AsusWL500g, treba to pro novejsi modely bude jine.

Instalacni navody pro jednotlive zarizeni jsou na
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Installation#Asus_WL500G_Premium

stevocz
23-10-2009, 20:23
isiel som podla jedneho navodu nie tento ale nejaky dlhsi bolo aj to ze zakazdym trebalo kabel vytahovat a tak. daval som to tam cez tftp ale wan svietil ale ip uz nedostal ani nic take

gouryella
26-10-2009, 19:49
Máte někdo na olegovi sambu 3 potřebuju vědět zda jdou spouštet aplikace ze sítě, s vestavěnou mi to nefunguje hlásí to chybu 0xc000000f (například firefox portable) jde o to že si .exe nedokáže natahnout přidružené soubory. Zatím používám trik s kompresí do 1 souboru ale díky časté aktualizaci softwaru je to velmi pracné(?).

stevocz
29-10-2009, 15:08
no tak sa na to idem vybodnut :-) a coskoro mi pride RT-N16 :-) tak dufam ze ten pojde dobre

outlaw11
02-11-2009, 22:51
zdravim
mam mensi problem s rtorrentom, som za nat ale mam otvoreny port od providera, cez webadmina ho mam forwardnuty aj na routri a v µtorrent a inych programoch na pc vsetko funguje (open/active) ale ked ho nastavim v configu rtorrentu (na routri) ostanem nepripojitelny (aj ked nie je nastaveny pre ziadnu inu aplikaciu, na routri ani pc) ako by nebol vobec otvoreny, cim to moze byt?

v post-firewall
#!/bin/sh
iptables -P INPUT DROP
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 32145:32145 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 32145 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROP

dik

gouryella
03-11-2009, 10:14
zdravim
mam mensi problem s rtorrentom, som za nat ale mam otvoreny port od providera, cez webadmina ho mam forwardnuty aj na routri a v µtorrent a inych programoch na pc vsetko funguje (open/active) ale ked ho nastavim v configu rtorrentu (na routri) ostanem nepripojitelny (aj ked nie je nastaveny pre ziadnu inu aplikaciu, na routri ani pc) ako by nebol vobec otvoreny, cim to moze byt?
dik

No musíš to pravidlo z web administrace vyndat, pak zkontroluj konfiguraci rtorrentu -port, ulož flashfs save ... a otestuj na canyouseeme.org port 32145

outlaw11
04-11-2009, 17:07
bolo to treba dat prec z toho webadmina
diky moc

kemo
04-11-2009, 20:54
Ahoj lidi,
používáte někdo ados? Potřebuju aby mi stahování šlo jen od půlnoci do šesti ráno, už jsem zkoušel co se dalo, ale nemaká to tak jak má.Nevíte někdo jak na to?

gouryella
04-11-2009, 23:42
Jak vám tančí samba pod Windows 7, já mám problém s mazáním neprázdných adresářů (k provedení akce je nutné oprávnění)

našel jsem jen postup kdyby někomu samba nejela:
secpol.msc - Místní zásady - Možnosti zabezpečení -
Zabezpečení sítě - Úroveň ověřování pro LAN Manager
- úroveň Odesílat odpovědi LM a NTLM

ale s tímhle nějak neumím pohnout, smb.conf mám vygenerované přes web administraci, adresáře mají chmod 777.

[global]
interfaces = br0
bind interfaces only = yes
workgroup = DOMA
server string = WL500gp
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = yes
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = no
preserve case = yes
short preserve case = yes
client code page = 852
coding system = utf8
hosts allow = 192.168.1.2 192.168.1.3 192.168.1.4

[www]
path=/opt/share/www/
writable = yes
force user = root

[torrent]
path=/tmp/harddisk/transmission/download
writable = yes
force user = root

[rapidshare]
path=/tmp/harddisk/rapidshare/
writable = yes
force user = root

[root]
path=//
writable = yes
force user = root

freezeghost
13-11-2009, 06:11
Ahojda vespolek, mám jeden velký problém. POmalu mi začal umírat zdroj aniž bych věděl. Začal dávat jenom 3V místo 5V.
Dal jsem jej proto na náhradní zdroj, ale nechce naběhnout. Po připojení šťávy se rozsvítí power a LAN kde je napojené PC, po ca 5 sec zhasne Power a rozsvítí se od LAN4 po WAN všechny ledky. Zkusil jsem přes Firmware restoration nahrát WL500g-clear-nvram.trx pak wl500g-restoration.trx (vše vypadá ok dokonce přes putty vidím, že běží PS vypíše běžící procesy, ping funguje), jakmile ale nahraju jakýkoliv jiný FW tak stav je stejný. po zapnutí nebo restartu se rozsvítí power + jeden lan, a zase se rozsvítí jako vánoční stromeček.

prosím pomoc už jsem bezradný.
díkas FG

Jekyll
13-11-2009, 22:10
Jak vám tančí samba pod Windows 7, já mám problém s mazáním neprázdných adresářů (k provedení akce je nutné oprávnění)

našel jsem jen postup kdyby někomu samba nejela:
secpol.msc - Místní zásady - Možnosti zabezpečení -
Zabezpečení sítě - Úroveň ověřování pro LAN Manager
- úroveň Odesílat odpovědi LM a NTLM

ale s tímhle nějak neumím pohnout, smb.conf mám vygenerované přes web administraci, adresáře mají chmod 777.
Ahojda...nemuzu rict, co presne je tvuj problem, ale muzu poskytnout alespon funkcni nastaveni, se kterym nemam problem.

vycuc z meho smb.conf:

[global]
client code page = 852
workgroup = HOMENET
server string = Samba Optware Server
security = SHARE
encrypt passwords = Yes
log level = 2
log file = /opt/var/log/samba/log.%m
max log size = 100
load printers = No
dns proxy = No
hosts allow = 192.168.12.0/255.255.255.0
[data]
comment = RouterData
path = /tmp/harddisk/Data
admin users = root
force user = root
read only = No
guest ok = Yes

alespon tak to mam na doinstalovane sambe

[root@router root]$ ipkg status samba2
Package: samba2
Version: 2.2.12-1
Suggests: xinetd
Conflicts: samba
Status: install user installed
Architecture: mipsel...jak moc se to lisi od te vestavene netusim.

Jekyll
13-11-2009, 22:24
Ahojda vespolek, mám jeden velký problém. POmalu mi začal umírat zdroj aniž bych věděl. Začal dávat jenom 3V místo 5V.
Dal jsem jej proto na náhradní zdroj, ale nechce naběhnout. Po připojení šťávy se rozsvítí power a LAN kde je napojené PC, po ca 5 sec zhasne Power a rozsvítí se od LAN4 po WAN všechny ledky...

prosím pomoc už jsem bezradný.
díkas FG
No zrovna nedavno jsem resil podobny problem s routerem kamarada.
Priznaky: zhasnuty power + wifi a svitici vsechny LAN i WAN je problem napajeni tzn. router je pravdepodobne v poradku, ale tvuj nahradni zdroj zrejme neodpovida pozadavkum, ktere router vyzaduje (5V a 2,5A tusim)

freezeghost
14-11-2009, 17:45
No zrovna nedavno jsem resil podobny problem s routerem kamarada.
Priznaky: zhasnuty power + wifi a svitici vsechny LAN i WAN je problem napajeni tzn. router je pravdepodobne v poradku, ale tvuj nahradni zdroj zrejme neodpovida pozadavkum, ktere router vyzaduje (5V a 2,5A tusim)

Bylo to z části tak. Zdroj při zatížení dával jenom 4,5V... což jsem dohnal na regulaci (příliš měkký zdroj). Ale i tak nebylo vše OK. Resetoval se v cyklu. Pomohl následující postup. Přes firmaware restoration:
1. WL500g-clear-nvram.trx
2. wl500g-restoration.trx
3. po nabootování podržet reset aspoň 10sec => proveden default reset nebo factory, jak kdo chce
4. pak nahrát jakýkoliv FW

Když jsem vynechal bod 3 tak pokaždé byl v bootovací smyčce

i tak moc dík za odpověď :)
FG

Rop
14-11-2009, 18:55
Ahoj,
mám Windows 7, poslední firmware od Olega a HP LaserJet 1010 ... a nějak to nechce spolupracovat ... někdo jste rozcházel tiskárnu pod win7?

Jekyll
17-11-2009, 17:13
Princip tisku a instalace tiskarny se nemeni. Pro Windows 7 Klidne postupuj podle puvodniho navodu (http://oleg.wl500g.info/printing/) od Olega.
Jo a na webovym rozhrani musis mit povoleny RAW printing.

http://img27.imageshack.us/img27/6408/picle.jpg

stevocz
18-11-2009, 22:48
ked mi to vytlaci len polku strany tak v com moze byt problem?

Tigerz
22-11-2009, 07:01
Akou rychlostou kopirujete s Particie linuxove EXT3 do NTFS ??? mne to ide maximalne 2MB/s :((((((

Externy disk EXT3 ---USBKABEL----NTFS WINDOWS7 na XP to iste

ares952
22-11-2009, 17:10
Akou rychlostou kopirujete s Particie linuxove EXT3 do NTFS ??? mne to ide maximalne 2MB/s :((((((

Externy disk EXT3 ---USBKABEL----NTFS WINDOWS7 na XP to iste

z routeru to jde pres to USB opravdu takhle pomalu, neda se s tim nic delat

jani
24-11-2009, 01:04
QoS podporuje v pokročilé formě firmware Tomato ale zkušenosti s ním mám nulové a podle FAQ nepodporuje USB.

Uvidíme snad se dočkáte v novém firmwaru někdy.

Čau, tak jsem si pořídil Asus WL500gP a hned jsem na něj nahrál Tomato firmware, jen tak na zkoušku. Použil jsem distribuci Tomato ND 1.25 Thor MOD (viz http://www.linksysinfo.org/forums/showthread.php?t=61552), která má v sobě zabudovanou podporu pro USB, OpenVPN i QoS.

Zatím to vypadá celkem kvalitně, až na menší zádrhely, viz níže.
Webové rozhraní je rychlé a pěkně uspořádané, hodně se mi líbí :). Přímo z něj si můžete zapnout SSH či Telnet (pro tyto dvě služby je přihlašovací jméno "root", zatímco pro webové rozhraní a ftp je to "admin", nevim proč, ale je to tak). Další menší problémek byl že položka Gateway se v LAN nastavení objeví jen tehdy, pokud je WAN Disabled,v podstatě je to logické ale chvíli to trvalo než jsem na to přišel..

Jinak USB jede dobře, mám tam 1GBKingston flasku, funguje i Automount, je tam i možnost zapnout Printer support, ale to jsem nezkoušel.

QoS se v ThorMODu vyskytuje ve dvou podobách. První je podobná jak to známe z OpenWRT nebo ddWRT, prostě jednotlivým službám přiřadíme nějakou prioritu a šířku pásma (viz screenshoty na http://www.polarcloud.com/tomato), priority si můžeme nadefinovat i sami.
Druhá možnost je zde "IP/MAC BW Limit" kde si můžete nastavit šířku pásma pro upload/download pro jednotlivé IP adresy( viz screenshot1 (http://victek.is-a-geek.com/tomato/scsht/RAF2.png), screenshot2 (http://victek.is-a-geek.com/tomato/scsht/RAF5.png)). Návod na nastavení http://www.linksysinfo.org/forums/showthread.php?t=58571

Na OpenVPN se vrhnu později, přímo ve webovém rozhraní se dají nastavit 2 servery a 2 klienti.

Lehký přehled Tomato distribucí, tabulka se asi moc neaktualizuje ale jako základní přehled je dobrá :
http://en.wikibooks.org/wiki/Tomato_%28firmware%29#Distributions

Tak to byly jenom takové moje první postřehy, třeba to někomu k něčemu bude :)

jonka
27-11-2009, 10:00
Ahoj.

Konečně jsem se dostal k tomu, abych na půdičce vyměnil u WL500gp externí box s starým PATA hadrem za novější SATA.

Tak nějak jsem doufal, že by to snad mohlo být o fous rychlejší, ale přijde mi to naopak pomalejší. Myslíte že je to možné ?
(mluvím o přetékaní LOAD při kopírování, zasekávání obrazu při nahrávání z DVB-S atd.)

Při té příležitosti bych se chtěl ještě zeptat, jestli by mi někdo nenapsal výhody novějšího Olegs WL500gp-1.9.2.7-d-r740 ?

A taky, jestli mi neporadíte, proč mi po reinstalaci OPT přestalo fungovat u wget parametr --no-check-certificate
GNU Wget 1.12 built on linux-gnu.

Předem díky, J.

22chemik
29-11-2009, 21:39
Ahojte.

Mal som na wl 500gp nainstalovany oleg firmware. bezal bez problemov asi skoro 2 roky bez par dni.
Akonahle pripojim wan kabel z kabloveho modemu do routra tak vsetky kontrolky lan 1 2 3 4 svietia neprerusovane (obcas sa vypnu a zapnu naraz), wifi nejde vobec a blika kontrolka power.
Skusal som flashnut na origos firmware.Islo to v pohode ale robi to iste.Neda sa ani pingnut.Akonahle je tam iba lan kabel z pc, tak sa ide normalne dostat do web rozhrania, ide konfigurovat aj restartovat router.
Borim sa s tym cely den.
Dakujem za pripadne podnety a rady

koryfej
01-12-2009, 01:37
Zdravim, nezkousel jste nekdo instalovat minidlna? Zajimalo by mne, jak to funguje s televizi samsung. Nejake zkusenosti ?

jonka
01-12-2009, 06:35
@22chemik

Něco podobného je tu popsané dole na stránce od :
14-11-2009, 18:45
freezeghost
Junior Member

Je tam i popis, co dělat.

@koryfej

Vůbec nevím o co jde, ale tady něco píšou:

Jinak DLNA jsem nakonec včera v noci rozchodil a docela pěkně.
Můj setup (hodím si to časem do podpisu):
- LE40B650
- router ASUS WL-500g (ano, představte si, funguje to s ním!)
- NAS boxík D-Link DNS-313 s hacklým FW - mám tam plnej linux
- SW: MediaTomb, s modifikací dle hesla "it's all in the headers"

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=20036&page=107

gouryella
02-12-2009, 17:15
Ahojte.

Mal som na wl 500gp nainstalovany oleg firmware. bezal bez problemov asi skoro 2 roky bez par dni.
Akonahle pripojim wan kabel z kabloveho modemu do routra tak vsetky kontrolky lan 1 2 3 4 svietia neprerusovane (obcas sa vypnu a zapnu naraz), wifi nejde vobec a blika kontrolka power.
Skusal som flashnut na origos firmware.Islo to v pohode ale robi to iste.Neda sa ani pingnut.Akonahle je tam iba lan kabel z pc, tak sa ide normalne dostat do web rozhrania, ide konfigurovat aj restartovat router.
Borim sa s tym cely den.
Dakujem za pripadne podnety a rady
Hmm stala se mi podobná věc, router se neustále rebootoval a blikaly ledky jak na hracim automatu, první co jsem zkusil bylo připojit router na ATX zdroj a bez problémů fungoval.
Náhradní zdroj jsem koupil:
http://www.gme.cz/cz/index.php?product=751-444
konektor je stejný jako u originálu, pro připojení do sítě je nutné dokoupit kabel s euro konektorem ten je stejný jako maj pc zdroje.

Ropo
03-12-2009, 17:29
Lidičky, všechny vás zdravím.

Nainstaloval a nakonfiguroval jsem ADOS, ale nejede.

Při pokusu přístupu zevnitř na adresu http://ip_my_router:8080/ se mě zobrazí hlášení:

Spojení přerušeno

Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno.

Spojení bylo v průběhu otevírání komunikačního kanálu se serverem neočekávaně přerušeno. Opakujte akci.

Pokud server spustím:

/opt/etc/init.d/S80lighttpd restart

Nic se nevypíše. Předpokládám, že by snad ADOS měl jet, ale nejede.
Pokud přes příkaz ps vypíšu seznam procesů, tak tam lighttpd nevidím.

Nevíte jak mohu dále postupovat, abych ADOS zprovoznil?

Předem děkuji za odpověď, která mě popostrčí k úspěšnému zprovoznení.

funTomas
12-12-2009, 13:56
Ahoj,

Gouryella tu dříve psala, že je možné stáhnout obraz disku k Olegovi aby tam fungovaly některé aplikaci. Neví někdo kde si můžu něco takového stáhnout? Jde mi predevsim o sambu (ta tam snad je uz zabudovana), FTP server, torrent stahovani, pripadne webhosting.

Jsem Linux analfabet, takze nainstalovat to sam je pro me temer nadlidsky ukol :-(

Dekuji
funTomas

gouryella
12-12-2009, 15:37
Ahoj,

Gouryella tu dříve psala, že je možné stáhnout obraz disku k Olegovi aby tam fungovaly některé aplikaci. Neví někdo kde si můžu něco takového stáhnout? Jde mi predevsim o sambu (ta tam snad je uz zabudovana), FTP server, torrent stahovani, pripadne webhosting.

Jsem Linux analfabet, takze nainstalovat to sam je pro me temer nadlidsky ukol :-(

Dekuji
funTomas
No ty návody co jsou tu zvládne i cvičená opice
obraz disku je tu asi od raas, ale stejnak budeš muset číst anglicky
http://www.wl500g.info/showthread.php?p=112117#post112117

FTP i SAMBA lze zapnout z web administrace bez jakýchkoliv znalostí.
jinak postup na torrenting je součástí wengiho super návodu:

http://wl500g.info/showthread.php?t=10307

webserver (bez php) jednodušše:

mkdir /opt/share/www
chmod 777 /opt/share/www
echo "hello world" >> /opt/share/www/index.html
nvram set http_lanport=8080
nvram commit
reboot
busybox_httpd -p 80 -h /opt/share/www
iptables -I INPUT -p tcp --dport 80 -j ACCEPT

pozn: administrace se přesune na port 8080 (192.168.1.1:8080) a na 192.168.1.1 pobeží webserver, ja vím je to těžce stravitelné chce to čas do toho proniknout.
první co mi dělalo problém na linuxu byl editor vi:
pro editaci je nutné stisknout písmeno i
pak vložit kód přes schránku pravým tlačítkem myši
Esc
Shift + :
wq
Enter

miktt
15-12-2009, 15:42
Dobrý den,
chtěl by jsem na svém routru provozovat ADOS. (pro pohodlné stahování zejména z rapidshare) Mám připojen disk a nakonfigurován dle tohoto návodu: http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/lighttpd_php/
Byl by zde někdo ochoten mi pomoci při zprovoznění (instalaci) ADOSu?
(nejlépe pomocí zálohy Vašeho disku) do archivu + nutné nastavení?

Na rovinu: Vím že tu je návod, i čeština (pročetl jsem si tohle vlákno celé)ale mé vědomosti na to nestačí.
Proto by jsem jako kompenzaci za pomoc přispěl té dobré duši, která by se mě ujala finanční částkou, na které se dohodneme.
Děkuji a s pozdravem
Mik

sarlacc
15-12-2009, 18:03
Pomůžu, ptej se, tady je návod od autora projektu http://wl500g.info/showthread.php?t=13227

tornadocd
27-12-2009, 18:22
Vcera jsem zkousel jeden experiment. Znamy tahal z meho WEBu a FTP oubory rychlosti pres 40MB/s. Mame stejneho providera ktery tu ma mistni wifi sit a v podstate muzeme byt kazdy kdekoliv a muzeme si sdilet i adresare ale o to nejde. Routr WL500gP ma pry diky HW maximalni prenosovou rychlost 4MB/s takze nerozumim jak je mozne ze tahal ode mne rychlosti 40MB/s. Pujdu to k nemu skontrolovat a k par dalsim lidem taky co jsou ve stejne siti. A pokud to bude fakt tak jsou tu jeste jine moznosti. WAN na routru ma jiny HW a LAN taky jiny HW anebo jinou prioritu jinak si to nevim vysvetlit. Doma mam Wl500gp a do nej primo kabel od providera kde bezi WEB a FTP a znamy ma dopma taky routr..myslim ze Zyxel a tahal to pres wifi do notebooka. Budu po tom p[atrat a napisu sem vysvetleni.

tornadocd
28-12-2009, 04:25
Takze zatim po prvnim testu ktery delal znamy a kteremu moc neduveruju a proverim si to osobne je stav tento: Stahovani pres WEB prohlizec z WEB stranek (bezi pod lightpptd) da se rict po lokalni siti je pry cca 37MB/s. U mne kdyz stahuju pres WEB prohlizec a z z WEB stranek je to 3,9MB/s. Doufam si tvrdit ze znamy nedal mezi 37MB delici carku. Nicmene proverim to osobne u nej.

Stahovani pres FTP pres WEB prohlizec anebo pres TotalCommander ma znamy kolem 2MB/s rovnez i UPLOAD. U mne stahovani nebo UPLOAD pres WEB anebo TotalCommander nebo WinSCP kolem 3,6MB/s.

Provedu v nejblizsich dnech osobni testy hlavne u stahovani pres WEB z meho WEBu a zkusim to i u dalsiho cloveka ktery je u stejneho providera a ve stejne siti.

tomasecek
02-01-2010, 13:32
Ahoj všichni jsem tu úplně nový. Koupil jsem si router Asus WL-500gP V2, nahrál jsem tam tenhle firmware s názvem WL500gpv2-1.9.2.7-d-r1000.trx vice zde http://code.google.com/p/wl500g/, podle zdejšího návodu od Wengiho http://www.wl500g.info/showthread.php?t=10307 jsem si rozchodil všechno. A na to, že neovládám moc dobře angličtině a ani linuxu, tak jsem překvapen, že všechno funguje. Ale mám pro začátek 4 dotazy:
1) potřebuji změnit defaultní nastavení samby, kterou jsem povolil přes webové rozhraní. Našelj jsem soubor v adresáři /etc/smb.conf ,když ho změním a uložím, použiji příkaz flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot tak po reboot se změna neprojeví a je tam zase defaulní nastavení. Hraji s tím dneska od rána, ale nevím co s tím.

2) a podle wengiho návodu jsem rozjel Transmission, na stahováni torrrentů. Ale štvalo mě, že se nezapínál po restartu routeru, a tak jsem pátral nic nikde nenašel a selským rozumem, jsem přidal dva příkazy:
chmod 755 /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon
/opt/etc/init.d/S90transmission-daemon start
do souboru post-boot už to funguje jak má, ale nevím jeslti je to idální řešení. Jestli nestačí jen zadat jeden příkaz.

3) a za třetí, mám puštěný Transmission, když pužiji příkaz ps, tak se mi zobrazí tohle:

147 admin 15584 R N /opt/bin/transmission-daemon -g /tmp/harddisk/transmi
148 admin 15584 S N /opt/bin/transmission-daemon -g /tmp/harddisk/transmi
149 admin 15584 R N /opt/bin/transmission-daemon -g /tmp/harddisk/transmi

tři procesy a pak když se podívám na traker nebo z jiného pc přes program utorrent na nějaký torrent, který sdílím či stahuju, tak tam vidím sebe se svojí ip, vždy třikrát, tak nevím jestli je to dobře. nechtěl bych za to někde dostat BAN. Tak nevím co s tím, nevím proč to tam je třikrát :-( všude jsem četl, že je to správně.

4) a existuje nějaký ideální nastavení Transmission? zdá se mi, že oprotí utorrent, který běží normálně na PC, se mi tu zobrazují míň seedů peerů, a rychlost je taky otrochu pomalejší, ale jinak to běží dobře.

Předem děkuji, za jakouliv radu či odpověď :-)

gouryella
02-01-2010, 15:50
Ahoj všichni jsem tu úplně nový. Koupil jsem si router Asus WL-500gP V2, nahrál jsem tam tenhle firmware s názvem WL500gpv2-1.9.2.7-d-r1000.trx vice zde http://code.google.com/p/wl500g/, podle zdejšího návodu od Wengiho http://www.wl500g.info/showthread.php?t=10307 jsem si rozchodil všechno. A na to, že neovládám moc dobře angličtině a ani linuxu, tak jsem překvapen, že všechno funguje. Ale mám pro začátek 4 dotazy:
1) potřebuji změnit defaultní nastavení samby, kterou jsem povolil přes webové rozhraní. Našelj jsem soubor v adresáři /etc/smb.conf ,když ho změním a uložím, použiji příkaz flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot tak po reboot se změna neprojeví a je tam zase defaulní nastavení. Hraji s tím dneska od rána, ale nevím co s tím.

2) a podle wengiho návodu jsem rozjel Transmission, na stahováni torrrentů. Ale štvalo mě, že se nezapínál po restartu routeru, a tak jsem pátral nic nikde nenašel a selským rozumem, jsem přidal dva příkazy:
chmod 755 /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon
do souboru post-boot už to funguje jak má, ale nevím jeslti je to idální řešení. Jestli nestačí jen zadat jeden příkaz.

3) a za třetí, mám puštěný Transmission, když pužiji příkaz ps, tak se mi zobrazí tohle:

147 admin 15584 R N /opt/bin/transmission-daemon -g /tmp/harddisk/transmi
148 admin 15584 S N /opt/bin/transmission-daemon -g /tmp/harddisk/transmi
149 admin 15584 R N /opt/bin/transmission-daemon -g /tmp/harddisk/transmi

tři procesy a pak když se podívám na traker nebo z jiného pc přes program utorrent na nějaký torrent, který sdílím či stahuju, tak tam vidím sebe se svojí ip, vždy třikrát, tak nevím jestli je to dobře. nechtěl bych za to někde dostat BAN. Tak nevím co s tím, nevím proč to tam je třikrát :-( všude jsem četl, že je to správně.

4) a existuje nějaký ideální nastavení Transmission? zdá se mi, že oprotí utorrent, který běží normálně na PC, se mi tu zobrazují míň seedů peerů, a rychlost je taky otrochu pomalejší, ale jinak to běží dobře.

Předem děkuji, za jakouliv radu či odpověď :-)

1) sambu by to mělo vzít odtud(nově od fw 893): /usr/local/etc/smb.conf
2) transsmision by se měl spouštet scriptem automaticky po restartu, zkontroluj zda je vytvořen a zda má práva na spuštění

chmod +x /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon

pokud to píše chyby, sem s nimy, já nepoužívám třeba blocklist jež se stahuje atomaticky
3) může být více procesů(zkus killnout 1 proces většinou padnou i ostatní), ale to ip nevím
4) je to nastaveno tak aby to router zvládnul, upravit to samozřejmě lze, já osobně omezuji ješte na menší počet seedů/peerů

tomasecek
02-01-2010, 16:29
1) sambu by to mělo vzít odtud(nově od fw 893): /usr/local/etc/smb.conf
2) transsmision by se měl spouštet scriptem automaticky po restartu, zkontroluj zda je vytvořen a zda má práva na spuštění

chmod +x /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon

pokud to píše chyby, sem s nimy, já nepoužívám třeba blocklist jež se stahuje atomaticky
3) může být více procesů(zkus killnout 1 proces většinou padnou i ostatní), ale to ip nevím
4) je to nastaveno tak aby to router zvládnul, upravit to samozřejmě lze, já osobně omezuji ješte na menší počet seedů/peerů

add 1) bohuzel v /usr/local/etc/ soubor smb.conf nemám, mám tam jen adresář dropbear :-(

add 2) jo příkaz chmod +x /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon pomohl :-) takže Wengi tam má chybu když tam má příkaz chmod 755 /opt/etc/init.d/S90transmission-daemon

add 3) když killnu třetí a druhý proces nic se nestane, procesy běží dal, když killnu první Transmission spadne. To s těma IP jsem myslel, prostě tak, že se Transmission chová jako by běžely tři programy, a každý stahoval a uplodoval to stejný, no jen se mi jedná o to, jeslti je to dobře. Abych za to nedostal někde BAN, že zatěžuji nějak server. Vím, že se to všude dost hlídá.

add 4) už si s tím hraji, zkouším různá nastavení.

dík ;)

gouryella
03-01-2010, 12:49
zkus překopírovat /etc/smb.conf do /usr/local/etc/smb.conf
upravit, uložit přes flashfs save ...

tak by to mělo fungovat, bohužel již nemohu ověřit, mám již jiný router :-(
Po hardwarové stránce je drobet lepší než řada wl, ale firmware asus pěkně posral, nefunguje UPnP, špatně se detekují usb pevné disky, ale jsou tu i novinky jako skenování na multifunkční tiskárně (ne že by fungovalo na 100%)

PeKo
09-01-2010, 19:42
Zdravím,
chcem sa opýtať či niekto rozchodil openvpn na asus WL500gP firmware od OLEGA , ak hej tak kde nájdem návod ako to spraviť ,dobre by bolo po česky alebo slovensky.
Vopred Ďakujem. :o

jani
09-01-2010, 22:12
Mrkni na http://wlhdd.co.uk/wiki/OpenVPN
je to sice anglicky a pro WLHDD ale myslim ze by to melo jit i na 500gP.
Jinak kdysi jsem rozjel OpenVPN na wl500g, stacilo mi k tomu mit nainstalovane ipkg, pomoci toho jsem nainstaloval openvpn. Pak jsem napsal konfiguracni soubor pro server a ten spoustel spolecne jeste s nejakymi parametry po startu routeru, bohuzel jsem si presny navod nezapsal tak to pisu jen takhle stroze.. :(

PeKo
10-01-2010, 13:53
Mrkni na http://wlhdd.co.uk/wiki/OpenVPN
je to sice anglicky a pro WLHDD ale myslim ze by to melo jit i na 500gP.
Jinak kdysi jsem rozjel OpenVPN na wl500g, stacilo mi k tomu mit nainstalovane ipkg, pomoci toho jsem nainstaloval openvpn. Pak jsem napsal konfiguracni soubor pro server a ten spoustel spolecne jeste s nejakymi parametry po startu routeru, bohuzel jsem si presny navod nezapsal tak to pisu jen takhle stroze.. :(

dakujem za link, mam este jeden problem, isiel som podla navodu, ale nepodarilo sa my to, problem je asi ze port 1194 nevidím z internetu, client pod vistou caka ale nic sa nedeje, server tiez caka a tiez nic, a nepodarilo sa my rozchodit na servery autorun openvpn, hadze hlasku
insmod: A module named tun already exists

a ked ho rmmod tun tak vyzera ze vsetko ok ale
[admin@IOWA_R root]$ ps -e | grep openvpn
ps: illegal option -- e
BusyBox v1.1.3 (2008.03.17-18:24+0000) multi-call binary

Usage: ps

[admin@IOWA_R root]$

vystup client
Sun Jan 10 13:53:26 2010 OpenVPN 2.1.1 i686-pc-mingw32 [SSL] [LZO2] [PKCS11] built on Dec 11 2009
Sun Jan 10 13:53:26 2010 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Sun Jan 10 13:53:26 2010 LZO compression initialized
Sun Jan 10 13:53:26 2010 Control Channel MTU parms [ L:1542 D:138 EF:38 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Sun Jan 10 13:53:26 2010 Data Channel MTU parms [ L:1542 D:1450 EF:42 EB:135 ET:0 EL:0 AF:3/1 ]
Sun Jan 10 13:53:26 2010 Local Options hash (VER=V4): '41690919'
Sun Jan 10 13:53:26 2010 Expected Remote Options hash (VER=V4): '530fdded'
Sun Jan 10 13:53:26 2010 Socket Buffers: R=[8192->8192] S=[8192->8192]
Sun Jan 10 13:53:26 2010 UDPv4 link local: [undef]
Sun Jan 10 13:53:26 2010 UDPv4 link remote: 195.91.83.230:1194

vystup server
[admin@IOWA_R openvpn]$ openvpn --config server.conf
Sun Jan 10 13:56:09 2010 OpenVPN 2.1.1 mipsel-linux [SSL] [LZO1] [EPOLL] built on Dec 23 2009
Sun Jan 10 13:56:09 2010 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Sun Jan 10 13:56:09 2010 Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Sun Jan 10 13:56:09 2010 TLS-Auth MTU parms [ L:1542 D:138 EF:38 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Sun Jan 10 13:56:09 2010 ROUTE default_gateway=195.91.83.229
Sun Jan 10 13:56:09 2010 TUN/TAP device tun0 opened
Sun Jan 10 13:56:09 2010 TUN/TAP TX queue length set to 100
Sun Jan 10 13:56:09 2010 /sbin/ifconfig tun0 10.8.0.1 pointopoint 10.8.0.2 mtu 1500
Sun Jan 10 13:56:09 2010 /sbin/route add -net 10.8.0.0 netmask 255.255.255.0 gw 10.8.0.2
Sun Jan 10 13:56:09 2010 Data Channel MTU parms [ L:1542 D:1450 EF:42 EB:135 ET:0 EL:0 AF:3/1 ]
Sun Jan 10 13:56:09 2010 GID set to nobody
Sun Jan 10 13:56:09 2010 UID set to nobody
Sun Jan 10 13:56:09 2010 Socket Buffers: R=[65535->131070] S=[65535->131070]
Sun Jan 10 13:56:09 2010 UDPv4 link local (bound): [undef]:1194
Sun Jan 10 13:56:09 2010 UDPv4 link remote: [undef]
Sun Jan 10 13:56:09 2010 MULTI: multi_init called, r=256 v=256
Sun Jan 10 13:56:09 2010 IFCONFIG POOL: base=10.8.0.4 size=62
Sun Jan 10 13:56:09 2010 IFCONFIG POOL LIST
Sun Jan 10 13:56:09 2010 Initialization Sequence Completed

sarlacc
10-01-2010, 17:51
to vypadá všechno v pořádku, ta první hláška znamená, že se modul nemůže nahrát (zavést), protože už je nahraný, což je v pořádku, nejspíš ho načítáš dvakrát.

ps -e no option '-e' asi není podporovaná, zkus 'ps axf' - to taky není zásadní problém.

na konci výpisu ti to napsalo 'initialization sequence completed', což je správně, tak ted si jen najdi, jak otevřeš příslušný zadaný port ve firewallu a dostaneš se zase o kus dál.

ikosp
11-01-2010, 16:59
Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit s ADOSem?

Mám ho nainstalovaný, mohu vkládat odkazy, ale za boha nestahuje. Kde by mohl být problém? Děkuji

PeKo
11-01-2010, 17:08
to vypadá všechno v pořádku, ta první hláška znamená, že se modul nemůže nahrát (zavést), protože už je nahraný, což je v pořádku, nejspíš ho načítáš dvakrát.

ps -e no option '-e' asi není podporovaná, zkus 'ps axf' - to taky není zásadní problém.

na konci výpisu ti to napsalo 'initialization sequence completed', což je správně, tak ted si jen najdi, jak otevřeš příslušný zadaný port ve firewallu a dostaneš se zase o kus dál.

vyskusam to doma na lokalke ci sa pripojim, momentalne som prec,
porty 80 a 8080 mam otvorene ale tento port sa my nedary otvorit, aj pridam riadok
iptables -I INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 1194
ale nic sa nedeje

PeKo
18-01-2010, 20:24
vyskusam to doma na lokalke ci sa pripojim, momentalne som prec,
porty 80 a 8080 mam otvorene ale tento port sa my nedary otvorit, aj pridam riadok
iptables -I INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 1194
ale nic sa nedeje

podarilo sa to spojazdnit, ale mam dalsi problem, na asuse mam USB disk ale ten vobec nevidim, kde bude problem? :confused:

Mon Jan 25 11:31:14 2010 PUSH: Received control message: 'PUSH_REPLY,route 10.8.0.1,topology net30,ping 10,ping-restart 120,ifconfig 10.8.0.6 10.8.0.5'
Mon Jan 25 11:31:14 2010 OPTIONS IMPORT: timers and/or timeouts modified
Mon Jan 25 11:31:14 2010 OPTIONS IMPORT: --ifconfig/up options modified
Mon Jan 25 11:31:14 2010 OPTIONS IMPORT: route options modified
Mon Jan 25 11:31:14 2010 ROUTE default_gateway=192.168.1.1
Mon Jan 25 11:31:14 2010 TAP-WIN32 device [Lokálne pripojenie 3] opened: \\.\Global\{6A35B863-A4D4-4047-A7B4-8F74B7BAEE7E}.tap
Mon Jan 25 11:31:14 2010 TAP-Win32 Driver Version 9.6
Mon Jan 25 11:31:14 2010 TAP-Win32 MTU=1500
Mon Jan 25 11:31:14 2010 Notified TAP-Win32 driver to set a DHCP IP/netmask of 10.8.0.6/255.255.255.252 on interface {6A35B863-A4D4-4047-A7B4-8F74B7BAEE7E} [DHCP-serv: 10.8.0.5, lease-time: 31536000]
Mon Jan 25 11:31:14 2010 NOTE: FlushIpNetTable failed on interface [38] {6A35B863-A4D4-4047-A7B4-8F74B7BAEE7E} (status=5) : Prístup je odmietnutý.
Mon Jan 25 11:31:20 2010 TEST ROUTES: 1/1 succeeded len=1 ret=1 a=0 u/d=up
Mon Jan 25 11:31:20 2010 C:\WINDOWS\system32\route.exe ADD 10.8.0.1 MASK 255.255.255.255 10.8.0.5
Mon Jan 25 11:31:20 2010 ROUTE: route addition failed using CreateIpForwardEntry: Prístup je odmietnutý. [status=5 if_index=38]
Mon Jan 25 11:31:20 2010 Route addition via IPAPI failed [adaptive]
Mon Jan 25 11:31:20 2010 Route addition fallback to route.exe
Mon Jan 25 11:31:20 2010 ERROR: Windows route add command failed [adaptive]: returned error code 1
Mon Jan 25 11:31:20 2010 Initialization Sequence Completed

badyto
28-01-2010, 15:46
Zdravim! rozbehal som doma transmission aj web gui podla tutorialu ako instalovat olegov firmware tu na fore, vsetko funguje super az na to ze by som sa chcel pripojit na web gui z prace. doma mam pevnu verejnu IP.

skusal som toto:

vi /usr/local/sbin/post-firewall

a zapisal som tam

iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 9091 -j ACCEPT

Ale stale sa mi neda pripojit z prace... Iba ked som doma.
pripajam sa takto:
http://xxx.xxx.xxx.xxx:9091/transmission/web/index.html

Viete mi niekto poradit ako to rozbehat? Diky moc!

PeKo
30-01-2010, 12:20
Zdravim! rozbehal som doma transmission aj web gui podla tutorialu ako instalovat olegov firmware tu na fore, vsetko funguje super az na to ze by som sa chcel pripojit na web gui z prace. doma mam pevnu verejnu IP.

skusal som toto:

vi /usr/local/sbin/post-firewall

a zapisal som tam

iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 9091 -j ACCEPT

Ale stale sa mi neda pripojit z prace... Iba ked som doma.
pripajam sa takto:
http://xxx.xxx.xxx.xxx:9091/transmission/web/index.html

Viete mi niekto poradit ako to rozbehat? Diky moc!

skus toto a nedaj to do post-firewall ale do post-boot, ja ked daco napisem do post-firewall tak to vobec neberie
iptables -I INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 51413
iptables -I INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 9091

babykiller79
31-01-2010, 19:07
Zdravim,vlastim wl-500gP z druhej ruky ale neviem sa k nemu dostat cez web,nejde net,nic.Neviet prosim niekto poradit ako ho mam resetnut do tovarensleho nastavenie?Skusal som 10 sek. podrzat reset,vypnut a znova zapnut kabel s drzanim tlacitka reset,zacal blikat ale dalej nic,ani nahratie firmware cez firm.restoration nejde.Pouzivat asusu RT-G32 a ide v pohode.Poradte prosim ako sa na to?Dakujem

gouryella
31-01-2010, 22:04
Zdravim,vlastim wl-500gP z druhej ruky ale neviem sa k nemu dostat cez web,nejde net,nic.Neviet prosim niekto poradit ako ho mam resetnut do tovarensleho nastavenie?Skusal som 10 sek. podrzat reset,vypnut a znova zapnut kabel s drzanim tlacitka reset,zacal blikat ale dalej nic,ani nahratie firmware cez firm.restoration nejde.Pouzivat asusu RT-G32 a ide v pohode.Poradte prosim ako sa na to?Dakujem

1) odpoj router od proudu a nastav na pc ip adresu 192.168.1.2 a masku 255.255.255.0, PC by pro jistotu mělo být zapojeno do lan portu číslo 1
2) stáhni si správný firmware http://code.google.com/p/wl500g/ nevim zda máš router v1 nebo v2
3) otevři command lajnu ve windows a změň adresář na soubor s firmwarem pomocí dir/cd
3) šroubovákem zmačkni restore(10s) a současně zapoj router do napájení
4) dioda na routeru by měla začít nepřetržitě blikat
5) tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.trx
6) počkej až se firmware nahraje (5min)
7) otestuj zda funguje http://192.168.1.1 možná ještě udělej reset a odpoj napájení

* použij windows xp, do vyššího se musí tftp dondat
* někdy je nutné nahrát do routeru před vlastním firmwarem i clear nvram http://www.dd-wrt.com/phpBB2/download.php?id=11746
už jsem opravoval i horší, kde dioda nechtěla blikat, pak se musí router rozebrat a propojit kablíkem vývod na desce z 0

babykiller79
01-02-2010, 09:42
1) odpoj router od proudu a nastav na pc ip adresu 192.168.1.2 a masku 255.255.255.0, PC by pro jistotu mělo být zapojeno do lan portu číslo 1
2) stáhni si správný firmware http://code.google.com/p/wl500g/ nevim zda máš router v1 nebo v2
3) otevři command lajnu ve windows a změň adresář na soubor s firmwarem pomocí dir/cd
3) šroubovákem zmačkni reset (10s) a současně zapoj router do napájení
4) dioda na routeru by měla začít nepřetržitě blikat
5) tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.trx
6) počkej až se firmware nahraje (5min)
7) otestuj zda funguje http://192.168.1.1 možná ještě udělej reset a odpoj napájení

* použij windows xp, do vyššího se musí tftp dondat
* někdy je nutné nahrát do routeru před vlastním firmwarem i clear nvram http://www.dd-wrt.com/phpBB2/download.php?id=11746
už jsem opravoval i horší, kde dioda nechtěla blikat, pak se musí router rozebrat a propojit kablíkem vývod na desce z 0

Dakujem za odpoved.Nemem moc skusenosti v tejto oblasti,tak poprosim este o rady...
- Mam 500g Premium,to je asi typ 1,tak ktory firmware bude vhodny?
- napises mi prosim podorbnejsie bod 3., to dir/cd?Som trosku lama:-)
- to iste bod 5
- mam visty 32 bit

Nehnevaj sa prosim a dik za odpoved.

gouryella
01-02-2010, 10:31
firmware:
http://wl500g.googlecode.com/files/WL500gp-1.9.2.7-d-r1087.trx

Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Programy a funkce\Zapnout nebo vypnout funkce systému windows\TFTP klient

firmware uložíš do složky třeba fw, označíš složku, zmačkneš shift a pravé tlačítko myši a z menu vybereš zde otevřít příkazové okno

do okna pak překopíruješ příkaz (CTRL+C a pravé tlačítko - vložit)
tftp -i 192.168.1.1 PUT WL500gp-1.9.2.7-d-r1087.trx

až to zprovozníš tak si firmware můžeš změnit přes web rozhraní.
Ještě nez začneš zkus ještě jednou pouze body 1, 7
a jen pro zajímavost jestli odpoví router na ping 192.168.1.1

badyto
01-02-2010, 15:45
skus toto a nedaj to do post-firewall ale do post-boot, ja ked daco napisem do post-firewall tak to vobec neberie
iptables -I INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 51413
iptables -I INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 9091

skusal som, skusil som to napisat aj rovno do terminalu, ale ked sa pripajam z roboty tak mi vyhodi nasledovnu chybu:

403: Forbidden

Unauthorized IP Address.

Either disable the IP address whitelist or add your address to it.

If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.

If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.

editol som settings.json, ip whitelist som nastavil na *.*.*.* plus enabled na false... neviete niekto poradit co s tym?

terei
02-02-2010, 14:46
Už jsem trochu experimentoval s olegem dd-wrt. Ale vše jsem rozcházel pro 500W ted už mam klasicky 500gP V2. Potřeboval bych statistiku podle ip. nějaky zakladni QoS, Sambu, kvuli statistikam i nějaky php server. A zajimalo by mě, jestli by nešlo udělat zálohu serveru s image flash disku u někoho kdo to všechno má, a pak to jednoduše u mě nahrát. Protože moje schopnosti nejsou na vysoke urovni tak by to byla vyznamna úspora času. Takže šlo by to takhle?

Bambus
04-02-2010, 14:22
Zdravím,

nikde po netu jsem nenašel diskuzi o nějakém omezení připojeného HDD. Totiž vlastním WL-500gP V2, připojil jsem přes usb disk ext. WD 1.5TB naformátovaný na FAT32 - jedna partition, všechno se zdá šlapalo, disk je celý vidět na stanicích (windows), lze zapisovat/číst. Plnil jsem ho ovšem daty přes LAN a po naplnění 153GB si začal přepisovat poslední data, jako by nemohl adresovat větší prostor, prostě tam víc nedostanu. Není to nějaké omezení jako bylo u BIOSů na 128GB disky nebo něco takového ? Firmware je tam zatím orig. ver 3.0.3.5. Setkal jste se tím někdo ?

terei
04-02-2010, 15:34
Zdravím,

nikde po netu jsem nenašel diskuzi o nějakém omezení připojeného HDD. Totiž vlastním WL-500gP V2, připojil jsem přes usb disk ext. WD 1.5TB naformátovaný na FAT32 - jedna partition, všechno se zdá šlapalo, disk je celý vidět na stanicích (windows), lze zapisovat/číst. Plnil jsem ho ovšem daty přes LAN a po naplnění 153GB si začal přepisovat poslední data, jako by nemohl adresovat větší prostor, prostě tam víc nedostanu. Není to nějaké omezení jako bylo u BIOSů na 128GB disky nebo něco takového ? Firmware je tam zatím orig. ver 3.0.3.5. Setkal jste se tím někdo ?

Já myslim že tam nějaky omezeni bude. Jednou jsem laboroval s připojením 500GB disku k nějakymu dvd přehravači a taky jsem na tohle narážel. Zkus změnit system souboru na nějakej linuxovej, to by pak mělo šlapat pořadně. a pokud to někdy odpojíš a dáš na wokna tak to nepojede, ale jde sehnat nějaka vychytavka na zobrazovani i linuxovejch oddilu. Měl jsem to nainstalovany, chodilo to skvěle, ale už nevim jak se to jmenovalo, to si vygoogli.

terei
04-02-2010, 15:39
Nazdar, rozchodil jsem zhruba vše co potřebuju, na olegovi. podle pana kratochvila a jeho navodu. Podle jeho ipaccounting 1.2 kterej ma dvě složky usr a statistika to rozjedu. nedaří se mě, ale rozchodit ipaccounting 1.5. nebo jakejkoliv jinej kterej by nevypadal tak hrozně. nemate někdo vylepšenou verzi toho kratochvilova, kde by byly dvě složky, do cronu dva přikazy na pouštění *.sh a fungovalo to. Oficialni instalatory mě nejdou ani přes cron, nevim čim to, jsem laik.

Až všechno rozchodim, tak zalohuju a pokusim se na dd-wrt. to jsem měl předtim a graficky mě to vyhovuje vic jak oleg. Snad to neni blbost. Šlo by vyměnit firmware aniž bych musel všechno instalovat znova na jinym firmware? díky moc

Bambus
04-02-2010, 15:47
Já myslim že tam nějaky omezeni bude. Jednou jsem laboroval s připojením 500GB disku k nějakymu dvd přehravači a taky jsem na tohle narážel. Zkus změnit system souboru na nějakej linuxovej, to by pak mělo šlapat pořadně. a pokud to někdy odpojíš a dáš na wokna tak to nepojede, ale jde sehnat nějaka vychytavka na zobrazovani i linuxovejch oddilu. Měl jsem to nainstalovany, chodilo to skvěle, ale už nevim jak se to jmenovalo, to si vygoogli.

O ext3 jsem uvažoval, ale to pak neuvidím na těch win stanicích ne ? Pokud to připojím přímo na win tak to bude chtít nějaký drivery, to bych někde stáhnul, ale pokud to pojede přes router, budou potřeba nebo ne ? Navíc nevím zda to omezení přímo souvisí s použitých souborovým systémem, je tu někdo komu na tom prakticky běží > 1TB disk na ext/4 ?

gouryella
04-02-2010, 16:09
O ext3 jsem uvažoval, ale to pak neuvidím na těch win stanicích ne ? Pokud to připojím přímo na win tak to bude chtít nějaký drivery, to bych někde stáhnul, ale pokud to pojede přes router, budou potřeba nebo ne ? Navíc nevím zda to omezení přímo souvisí s použitých souborovým systémem, je tu někdo komu na tom prakticky běží > 1TB disk na ext/4 ?
EXT3 je asi jediný rozumný filesystem, fat32 neumí velké soubory, a podpora ntfs ovladačem ntfs 3g nic moc (návic asi jen v alt. firmwaru)
Pokud budeš přistupovat na disk ze sítě (samba, ftp, nfs) tak nepoznáš jakej souborovej systém je na disku.
Já pro čtení v pc používám plugin do totáče http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/ex2fs.zip špatně ukazuje rychlost kopírování.
Pro zápis je pro wokna ovladač Ext2Fsd, trochu obtížně zprovoznitelný a konfigurovatelný

Bambus
04-02-2010, 16:24
EXT3 je asi jediný rozumný filesystem, fat32 neumí velké soubory, a podpora ntfs ovladačem ntfs 3g nic moc (návic asi jen v alt. firmwaru)
Pokud budeš přistupovat na disk ze sítě (samba, ftp, nfs) tak nepoznáš jakej souborovej systém je na disku.
Já pro čtení v pc používám plugin do totáče http://ghisler.fileburst.com/fsplugins/ex2fs.zip špatně ukazuje rychlost kopírování.
Pro zápis je pro wokna ovladač Ext2Fsd, trochu obtížně zprovoznitelný a konfigurovatelný

Připojení přímo k PC bych zatím neřešil, jen v případě nouze, mám to hlavně jako sdílenou zálohu dat. Pokud tam půjdu přes FTP tak souborový systém nepoznám, ok, a je tomu určitě i v případě že k tomu půjdu přes LAN resp. WLAN z WinXP/Vista (partition přimapovaná klasicky jako jednotka) ? Ještě k fortmátování na Ext3/4, formátovat asi přímo na linuxu že.. je nutno/doporučeno rozdělit nebo může být jedna partition ?

gouryella
04-02-2010, 16:34
Připojení přímo k PC bych zatím neřešil, jen v případě nouze, mám to hlavně jako sdílenou zálohu dat. Pokud tam půjdu přes FTP tak souborový systém nepoznám, ok, a je tomu určitě i v případě že k tomu půjdu přes LAN resp. WLAN z WinXP/Vista (partition přimapovaná klasicky jako jednotka) ? Ještě k fortmátování na Ext3/4, formátovat asi přímo na linuxu že.. je nutno/doporučeno rozdělit nebo může být jedna partition ?Jednotka se bude chovat jako klasická síťová jednotka windows, je implementována podpora SMB protokolu -samba. Formátování lze udělat v gparted live cd, také třeba z Acronis disk directoru (windows), nebo přímo v routeru. Rozdělení disku se doporučuje jen pro olegovo firmware, kde je vlastní oblast pro swap, os, data, u asus firmwaru se swap vytváří do souboru.

Bambus
04-02-2010, 17:27
Jednotka se bude chovat jako klasická síťová jednotka windows, je implementována podpora SMB protokolu -samba. Formátování lze udělat v gparted live cd, také třeba z Acronis disk directoru (windows), nebo přímo v routeru. Rozdělení disku se doporučuje jen pro olegovo firmware, kde je vlastní oblast pro swap, os, data, u asus firmwaru se swap vytváří do souboru.

Takže děkuji uctivě za odpovědi pánové, ráčím vyzkoušet a podám výsledky :)

terei
04-02-2010, 19:52
V ipaccounting mě fungují už jakž takž statistiky, ale mohli byste mě poradit, jak zobrazit k ip aji nějakou poznamku, jako komu patří atd. a popřípadě, jak zjistit v olegovi mac adresy těch ip. pak bych jim v dhcp serveru přiřadil ip přímo a nehrozilo by, že jim je mohl dhcp přiřazovat na střídačku třeba. díky

gouryella
04-02-2010, 20:02
V ipaccounting mě fungují už jakž takž statistiky, ale mohli byste mě poradit, jak zobrazit k ip aji nějakou poznamku, jako komu patří atd. a popřípadě, jak zjistit v olegovi mac adresy těch ip. pak bych jim v dhcp serveru přiřadil ip přímo a nehrozilo by, že jim je mohl dhcp přiřazovat na střídačku třeba. díkyTak accounting nepoužívám ale mac adresy klientů zjistíš jednodušše: http://192.168.1.1/Main_DHCPStatus_Content.asp wifi klienty lze třeba i příkazem wl assoclist

terei
05-02-2010, 07:31
sice tam jsou psani jen někteří ale já si je časem odchytnu všechny. Teď bych potřeboval poradit, jak nastavit jinači rozsah ip adres pro lidi z wifi, chtěl bych jim udělat nějakou uvodni stranku, jako vítejte atd. ale nechci aby se to zobrazovalo normalnim lidem připojenym na kabelu? Na očku psal návod na dashboard, tak to zkusim podle toho.

terei
06-02-2010, 20:26
Mám pár otázek. nainstaloval jsem vnstats a nerozumim moc rozhranim br0, vlan1, eth0,eth1,eth2. br0 chapu jako wifi a lan, vlan1 jako WAN, ale podle toho počitadla to na sebe moc nesedi, sice o malo ale liší se. a to je mi divny, a to eth0 si nedokažu představit vubec. to jsou jako zdířky v routeru pro lan?

Našel jsem jednoho stahovače, co za den uděla 15GB provozu, skoro má můj obdiv, protože nechapu co s takovym objemem může vůbec dělat. ale tvoři 95 procent všech přenesenych dat vůbec. potřeboval bych mu omezit download i upload. ale v olegovy jde omezovat podle IP pozde download. Upload jde jen přes porty. Takže nevim přes ktery porty jde ta největší zátěž, takže to nemužu rozumě omezit. Máte nějakej nápad jak to vyřešit? v dd-wrt jsem koukal že to taky neni nějak zmaknuty, ale třeba jsem to v demu nenašel. Díky za rady.

gouryella
07-02-2010, 13:47
http://wl500.kvalitne.cz/wl500gx-net-schema.jpg

Bambus
07-02-2010, 15:49
Takže děkuji uctivě za odpovědi pánové, ráčím vyzkoušet a podám výsledky :)
Tak disk zformátován na ext3 a teda vůbec se nedokáže připojit, router ho vidí, pozný typ a velikost, ale je stále nepřipojen.
- upgrade firmware orig. na 3.0.3.8 nepomohl
- telnet ani ssh mi nefunguje, jak se přípojit ? (zkusil bych zformátovat přímo na routeru)
- jaký typ oddílu musí na disku být (mám teď "linux", ale na výběr jich je x)
- má smysl zkusit ext 2 ?

terei
07-02-2010, 16:26
Tak disk zformátován na ext3 a teda vůbec se nedokáže připojit, router ho vidí, pozný typ a velikost, ale je stále nepřipojen.
- upgrade firmware orig. na 3.0.3.8 nepomohl
- telnet ani ssh mi nefunguje, jak se přípojit ? (zkusil bych zformátovat přímo na routeru)
- jaký typ oddílu musí na disku být (mám teď "linux", ale na výběr jich je x)
- má smysl zkusit ext 2 ?

ahoj, já ho ve voknech zformatoval na fat32, připojil k routeru, a přes telnet(respektive putty) postupoval podle navodu pana kratochvila nebo coopera. připojiš se přes telnet, všechno z toho disku odstraniš, každou partition a udělaš v podstatě vše znovu.

http://kratochvilovi.net/kcms/index.php?s=wl-500gp&a=wl-500gp-jak-zprovoznit-web-server-php-sqlite-1-dil

Bambus
07-02-2010, 16:48
ahoj, já ho ve voknech zformatoval na fat32, připojil k routeru, a přes telnet(respektive putty) postupoval podle navodu pana kratochvila nebo coopera. připojiš se přes telnet, všechno z toho disku odstraniš, každou partition a udělaš v podstatě vše znovu.

http://kratochvilovi.net/kcms/index.php?s=wl-500gp&a=wl-500gp-jak-zprovoznit-web-server-php-sqlite-1-dil

Díky za návod, no tadfy je problém že ten org. fw neumožní zapnutí telnetu, nikde to tam není v menu :( FAT32 se potřebuju vyhnout, protože nešlo zapsat více jak 150GB..

terei
07-02-2010, 17:04
Díky za návod, no tadfy je problém že ten org. fw neumožní zapnutí telnetu, nikde to tam není v menu :( FAT32 se potřebuju vyhnout, protože nešlo zapsat více jak 150GB..

Já myslim že i origoš fw někde ten telnet musí mít. A ten fat sem tam daval jenom proto aby mi FW našel ten disk, pak ho v tom routru přes fdisk přeformatuješ na ten ext3. Podivam se na demo originalu a pak ti řeknu ted musim jit

gouryella
07-02-2010, 17:33
Nevím to jistě ale 500gP V2 stejně třeba jako můj RT-N13U po připojení disku shodí telnet, lze zapnout http://192.168.1.1/Main_AdmStatus_Content.asp příkazem telnetd, být tebou tak moc nepřemýšlím a nahodím oleg firmware nebo wrt čko protože fw od asusu je k vzteku. Hlavně torrenting přes DM se nedá srovnat s Transmission klientem či plně konfigurovatelným rTorrentem

terei
07-02-2010, 20:12
Nevím to jistě ale 500gP V2 stejně třeba jako můj RT-N13U po připojení disku shodí telnet, lze zapnout http://192.168.1.1/Main_AdmStatus_Content.asp příkazem telnetd, být tebou tak moc nepřemýšlím a nahodím oleg firmware nebo wrt čko protože fw od asusu je k vzteku. Hlavně torrenting přes DM se nedá srovnat s Transmission klientem či plně konfigurovatelným rTorrentem

já bych tam dal olega nebo dd-wrt, ale je to těžky, vše ma svoje pro a proti. ale origoš snad nema žadny pro. všechny navody v češtině jsou pro olega nebo koppel. takže bych na začatek volil olega. ale vic klikatelny je rozhodně dd-wrt. takže až se ti podaři všechno na olegovi tak pak zkus ten dd-wrt. jinak dd-wrt si projdi tady http://www.dd-wrt.com/demo/

s tim torrentingem taky bojuju, u original firmware snad ani neni boj, to každej na prvni pokus odpískal. ja mam ted seakyho ctcs. ale nevim proč, ale torrent s vic souborama nenačte vůbec. a to bych řekl že vadi.

Bambus
07-02-2010, 20:15

Díky, pokud do chlívu System Command zadám telnetd, nestane se nic, ani přesměrování do souboru jej nevytvoří, těžko tedy říct co se tam děje.. ještě mě napadlo zkusit nastavit příznak povolení telnetu přes uložení/obnovu konfigurace, ale nevím který je to tag, je jich tam plno, možná tam ani není. Nemůže se mi někdo podívat do Settings.CFG, zda to tam nevykouká ?

terei
07-02-2010, 20:23
Díky, pokud do chlívu System Command zadám telnetd, nestane se nic, ani přesměrování do souboru jej nevytvoří, těžko tedy říct co se tam děje.. ještě mě napadlo zkusit nastavit příznak povolení telnetu přes uložení/obnovu konfigurace, ale nevím který je to tag, je jich tam plno, možná tam ani není. Nemůže se mi někdo podívat do Settings.CFG, zda to tam nevykouká ?

nepárej se s tim a hod tam toho olega, je to za 5 minut hotovy a riziko male

terei
07-02-2010, 20:24
nechci aby se zapomělo na moje otazky co jsem zde kladl. ale jaky je nejlepší nebo aspon použitelny torrentovy klient. S web interface. at už php nebo java. a kdyby měl někdo uloženou založku s postupem instalace budu vděčny. diky

jani
07-02-2010, 21:57
Zdravim, nezkousel nekdo z Vas rozjet na olegovi ipkg balicek ipac-ng?
Jiz delsi dobu shanim nejaky funkcni ip accounting, tak by me zajimalo jak to vypada. Pod Tomatem se mi to nedari rozjet a nechci kvuli tomu predelavat fw :o, jsem s nim celkem spokojeny.

Jen kdybyste nahodou kekdo vedel co s tim, prikladam vypis z konzole:

root@t13:/tmp/home/root# ipkg install ipac-ng
Installing ipac-ng (1.31-3) to /opt/...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ddwrt/cross/stable/ipac-ng_1.31-3_mipsel.ipk
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 1.
Collected errors:
ERROR: Cannot satisfy the following dependencies for ipac-ng:
iptables
root@t13:/tmp/home/root#

Bambus
07-02-2010, 23:21
nepárej se s tim a hod tam toho olega, je to za 5 minut hotovy a riziko male

Tak hotovo :) ale v tomhle rozhraní mi trochu vadí, že nemůžu nastavovat u FTP u každýho usera přístup do jednotlivých adresářů, no musím trochu předělat strukturu. Teď to naplním daty a uvidím zda neskončím jako s tou FAT32 :) Jinak změna fw na původní by asi zase vše rozbila předpokládám ?

terei
08-02-2010, 13:51
jede to někomu? mě pořad ne, nevim jestli nemam instalovanou nějakou věc ktera je k tomu potřeba. mam vše dle navodu kratochvila. jeho ipacounting 1.2 mi funguje. ale ta 1.5 je přehlednější. A myslim že když jede 1.2 tak mám vše pro 1.5

První chybou je, že nedokážu spustit install.sh, bud nemam práva, nebo když nastavim chmod +x na install.sh tak soubor nenalezen. tak ho teda otevřu ručně, projdu všechny body, udělam je ručně a stejně to nejede.

díky

terei
10-02-2010, 08:54
Nemáte někdo naprogramovanej ip accounting tak, aby v tabulce přenesenych dat zobrazoval navic DNS nebo nějakej popisek ke každy ip adrese, aby bylo hned jasny o jakyho uživatele se jedná. Pokud možno bez použití mysql díky.

terei
11-02-2010, 10:05
nazdar, zkoušel jsem návod podle beranka i očka. a nic nefunguje. Pořád mě to nedokaže přesměrovat na muj web server. nemáte někdo funkční dashboard script, a třeba i nějakou php stránku s přihlašováním? S nějakym klikatkem na prodloužení volnyho internetu na 10 minut. Vše jen pro wifi. Nebo pokud mate nějakej dobrej navod tak mi hodte link, díky moc

terei
12-02-2010, 08:24
když jsme v tý diskuzi, nevite kde stahnout aptest2.zip? díky

terei
12-02-2010, 17:05
teď mi router každej den aspon dvakrat zatuhne, mátě někdo rozumější nápad jak přeinstalovat cely firmware?

ridic
16-02-2010, 18:06
Ahoj,
vim ze je to blba otazka, ale nikde to nemuzu najit...
Jak muzu editovat etc/samba/smb.conf? Zkousel jsem ruzne prikazy, ale nanejvis se mi povedlo ho zobrazit, ale editovat mi to nejde....
Diky za info

gouryella
16-02-2010, 23:40
Jakej je nejlepší postup pro přechod z olega na dd-wrt, stačí nahrát firmware přes tftp, případně je třeba předem nahodit dd-wrt.v24_mini_asus.trx?

gouryella
16-02-2010, 23:44
Ahoj,
vim ze je to blba otazka, ale nikde to nemuzu najit...
Jak muzu editovat etc/samba/smb.conf? Zkousel jsem ruzne prikazy, ale nanejvis se mi povedlo ho zobrazit, ale editovat mi to nejde....
Diky za info
http://wl500g.info/showpost.php?p=176910&postcount=573
a ještě jsem to stále neotestoval, druhá možnost je vlastní spouštěč samby třeba i přes xine server

Saf
17-02-2010, 11:46
Mě jo, překopíroval jsem to kam chci já. Přepsal cesty v scriptech, do v.1.5 jsem musel dodat části z v.1.2 pro vytváření grafů pomocí RRDTool.

SAF

ps. zkus změnit v install.sh tohle #!/bin/bash na #! /bin/sh nebo na #!/opt/bin/bash asi i v ipaccounting.sh

jede to někomu? mě pořad ne, nevim jestli nemam instalovanou nějakou věc ktera je k tomu potřeba. mam vše dle navodu kratochvila. jeho ipacounting 1.2 mi funguje. ale ta 1.5 je přehlednější. A myslim že když jede 1.2 tak mám vše pro 1.5

První chybou je, že nedokážu spustit install.sh, bud nemam práva, nebo když nastavim chmod +x na install.sh tak soubor nenalezen. tak ho teda otevřu ručně, projdu všechny body, udělam je ručně a stejně to nejede.

díky

Saf
17-02-2010, 11:47
v.1.5 to dělá.

SAF

Nemáte někdo naprogramovanej ip accounting tak, aby v tabulce přenesenych dat zobrazoval navic DNS nebo nějakej popisek ke každy ip adrese, aby bylo hned jasny o jakyho uživatele se jedná. Pokud možno bez použití mysql díky.

ridic
17-02-2010, 12:25
http://wl500g.info/showpost.php?p=176910&postcount=573
a ještě jsem to stále neotestoval, druhá možnost je vlastní spouštěč samby třeba i přes xine server
Díky,
ale tomu stejně nerozumim. :) Jsem asi total lama, potrebuju povolit v samba.config encrypted password. Jediný jak jsem se k tomu souboru dostal je přes System Command v nastavení routeru a tam mi to nejde editovat, ale jen zobrazit.

jani
18-02-2010, 00:09
Jakej je nejlepší postup pro přechod z olega na dd-wrt, stačí nahrát firmware přes tftp, případně je třeba předem nahodit dd-wrt.v24_mini_asus.trx?

Kdyz jsem prehazoval asus-wl500g z olega na asus tak jsem to delal pres Asus firmware restoration (coz je asi tftp s grafickym rozhranim), nasel jsem nejaky navod na strankach dd-wrt, zkracene to bylo:
1) restart s vytazenym kablem (zmacknout reset cudlik a drzet + pockat cca 30s, pak vytahnout napajeni (porad drzet cudlik) + pockat 30s, pak zastrcit napajeni + pockat 30s a teprve ted pustit cudlik :) ) ted je router pripraven pro prijem souboru
2) nahrat clear-nvram.trx (pres tftp nebo restoration tool)
3) restart s vytazenym kablem, viz 1)
4) nahrat recover.trx
5) restart s vytazenym kablem, viz 1)
6) nahrat dd-wrt firmware (zalezi na tom kterou distribuci fw si vyberes, resp. na tom jakou ma router kapacitu flash, standardne se pouziva dd-wrt-asus.trx, ale lze nahrat i firmware ve formatu .bin)
Distribuce viz. - http://en.wikipedia.org/wiki/DD-WRT a http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/What_is_DD-WRT%3F
7) restart s vytazenym kablem, viz 1)
8) (pripadne pak jeste resetovat settings na default - nezda se to, ale fakt to ma vliv, teda aspon v mem pripade, navic se osvedcilo i u Tomato firmwaru)

Je to teda navod pro wl-500g, s novejsim zarizenim to mozna pujde lepe ;).

-podrobneji in English:

You will need:

* A PC directly connect to one of the LAN ports of the router, via ethernet cable. (Unfortunately, it has to be a Windows based PC. I was unable to upload the firmware via tftp command. Maybe you'll have better luck with Linux). Note: Manually disable all installed NICs except the one you will use to connect to the router.
* These two files: wl500g-clear-nvram.trx (filesize: 1,585,152 bytes) and wl500g-recover.trx (filesize: 3,690,496 bytes)
* Asus Firmware Restoration Tool. This is found on the CD that comes with the router OR Asus Support website here. Its hidden in Utilities section and named Asus WL-500b/g wireless router utility program in English. Version 1.3.8.0 (for the English version). The file is called Eng_1380.zip (Use unzip app to decompress).
* The file dd-wrt.v24_mini_asus.trx and later if you want dd-wrt.v24-9517_VINT_std.bin

This procedure was developed using the Mitsubishi R100 router with the standard variant of DD-WRT. It should be identical with the Asus WL500G (Original)

This process requires a bit of patience and persistance. The WL500G and the relabeled R100 are stubborn routers that need a bit of encouragement. Eventually, you will be successful with installing DD-WRT onto them.

1. Set the PC to have a static IP address of 192.168.1.10, subnet: 255.255.255.0 gateway: 192.168.1.1 primary dns: 192.168.1.1. Turn off your firewall.
2. Before you plug the power connector in, press and hold the Restore or Reset button on the back.
3. While holding the reset button, plug the power connector in, hold reset button for 2-3 sec then release.
4. This causes it to go into Restore mode. This is indicated by the PWR LED flashing at regular intervals.
5. Now use the Asus Firmware Restoration Tool and upload wl500g-clear-nvram.trx. Wait until upload is complete and it reboots. This is usually takes about 2 to 3 minutes.
6. Once done, unplug the power connector. Wait for 30 seconds or so.
7. Repeat steps 2 to 6, but upload wl500g-recover.trx instead.
8. Now plug the power connector back into the router.
* Try to ping the router from your PC. Open the DOS box (Goto Start -> run) add to command promt C:\.........> ping 192.168.1.1
* If it responds, then you are ready to upload DD-WRT firmware. Proceed to step 9.
* If not, then repeat steps 2 to 7 until it does.
* If that fails, set the router in Restore mode (as mentioned in step 2 to 4), but install DD-WRT firmware. Then wipe it off by repeating steps 2 to 8. You must have it such that the router MUST respond to ping in Restore mode!
9. Install dd-wrt.v24_mini Asus firmware using the Asus Firmware Restoration Tool. (The firmware file is called dd-wrt.v24_mini_asus.trx).
10. Once done, wait for a few minutes until it reboots. This can be seen by the AIR LED flashing at regular periods.
11. Now try pinging the router with DD-WRT firmware installed.
* If it responds, continue to step 12.
* If it does NOT respond to pings, repeat steps 2 to 11. Repeat until it responds with DD-WRT installed.
12. Login in via web browser by entering http://192.168.1.1 and the default login is root, with the password admin
13. Enjoy your R100 or WL500G with DD-WRT v24 mini! :D
14. If you like you can flash the DD-WRT v24 vint over WebIF

terei
18-02-2010, 08:50
nazdar, tak jsem přeinstaloval na dd-wrt, teď jsem zase zpatky u olega. Hraju si s dashboard. Zajimalo by mě zajimalo jaky rozhraní použít aby to fungovalo jen na lidi z wifi. zkoušel jsem kde co podle toho schematu co tu bylo, ale nikdy to nefungovalo. Kdyžtak mi pošlete někdo S90Dashboard, pokud vam to někomu funguje jen na wifi. čerpal jsem ze stranek očka a beranka. Díky

Už vim jak vypíšu jednotlivy skupiny přes "iptables -t nat -L navstevnici" nevíte jak to dat do nějakyho php aby to vypisovalo přímo do nějaky php stránky. Php teprve objevuju, ale tušim že to bude na jeden řádek

gouryella
18-02-2010, 10:19
Jo už jsem to zmáknul, jen jsem nahrál přes tftp firmware, a provedl factory reset. Docela mě wr-tčko překvapilo má velmi propracované rozhraní, jedu wl-500gP v režimu switch, jen jako download machine (transmission), ještě musím rozběhat tftp server a script na rapidshare a budu chrochtat blahem.

terei
19-02-2010, 08:04
nazdar, tak jsem přeinstaloval na dd-wrt, teď jsem zase zpatky u olega. Hraju si s dashboard. Zajimalo by mě zajimalo jaky rozhraní použít aby to fungovalo jen na lidi z wifi. zkoušel jsem kde co podle toho schematu co tu bylo, ale nikdy to nefungovalo. Kdyžtak mi pošlete někdo S90Dashboard, pokud vam to někomu funguje jen na wifi. čerpal jsem ze stranek očka a beranka. Díky

Už vim jak vypíšu jednotlivy skupiny přes "iptables -t nat -L navstevnici" nevíte jak to dat do nějakyho php aby to vypisovalo přímo do nějaky php stránky. Php teprve objevuju, ale tušim že to bude na jeden řádek

tak na to pořad nemůžu přijít. Tady je výpis všech ifname. nvram show|grep ifname

printer_ifname=usb
wan0_ifname=vlan1
wl0_ifname=eth1
wan0_pppoe_ifname=
lan_ifnames_t=vlan0 eth1
lan_ifnames=vlan0 eth1
size: 11168 bytes (21600 left)
wan_ifnames=vlan1
lan_ifname=br0
wan_ifname_t=
wl_ifname=wl
wan_ifname=vlan1
wan0_ifnames=vlan1
wan_pppoe_ifname=

řekněte mi prosim co mam změnit aby ten dashboard, respektive iptables reagovali jen na rozhrani wifi, protože když tam ted dám eth1. tak se to nezobrazuje nikomu, když tam dam wl tak taky nikomu. diky

pokud nastavim
lan_ifnames_t=vlan0
lan_ifnames=vlan0

nejede wifi vubec

Ted jsem provedl další pokus, nechal jsem tam br0 to funguje dashboard paradně, jen pro všechny to nechci. takže jsem zkusil dodatečně povolit lan, ale nepovedlo se to. zkusil jsem iptables -A FORWARD -i vlan0 -o br0 -j ACCEPT

Ať to definuju jak chci, router vidi všehny jako br0 a s eth1 nebo vlan0 vůbec nepracuje

ReWegar
22-02-2010, 20:17
Ahoj vsem, jsem spokojenym uzivatelem tohoto routeru, avsak jsem poridil Multifunkcni tiskarnu a jelikoz u nas je celkem 5 PC (notebooky atd) tak jsem chtel nabidnout tisk vsem bezdratove. To neni problem ale problem nastal tehdy kyz byl pozadovan i scann. A zde je problem
Reseni jsem nasel v pouziti OLEG firmwaru a programku Xsane. Firmware jsem nainstaloval a Xsane jsem nastavil IP routeru. ovsem stejne se nedari scanner najit :(

Nasla by se nejaka dobra duse?
HW: Epson Stylus SX110 (SX115)
Router: Asus WL500Gp V2
FW: 1.9.2.7 (Release 1.9.2.7-d-r1222)
Xsanse: 0.991

Podle podporovanych tiskaren je oznacena ta ma jako Good

Diky vsem

dundie
25-02-2010, 14:54
Zdravim,

vcera mi prestal jit net tak sem zjistoval proc a koukam na routeru sviti vsechny ledky LAN+WAN kromen napajecia a komunikace zadna.

Asi mrvola co ? Je mesic po zaruce :/

edit: uz sem na to dosel - spatnej zdroj :/

gouryella
25-02-2010, 15:44
Zdravim,

vcera mi prestal jit net tak sem zjistoval proc a koukam na routeru sviti vsechny ledky LAN+WAN kromen napajecia a komunikace zadna.

Asi mrvola co ? Je mesic po zaruce :/
Sežeň si nový zdroj, dočasně/pernamentně/pro otestování lze použít i ATX, návod na zapojení:

http://www.smps.us/atx-connector-20-24pin.jpeghttp://www.cdr.cz/picture_/36599/small
Z ATX zdroje lze vklidu bez zapojení odebírat 2 - 2.5A, stačí napojit konektor na fialový (+5VSB) a libovolný černý(-) kabel
Poskytovaný proud +5VSB je obvykle k nalezení na štítku zdroje (slouží pro napájení síťové karty, wake on lan apod.):

Pokud by bylo proudu málo, zdroj jde zapnout propojením zeleného a řerného kablíku, a napětí odebírat třeba z molexu.
pozn: konektor asus zdroje má venku -, a na kolíku uprostřed +

dundie
25-02-2010, 16:32
Sežeň si nový zdroj, dočasně/pernamentně/pro otestování lze použít i ATX, návod na zapojení:

http://www.smps.us/atx-connector-20-24pin.jpeghttp://www.cdr.cz/picture_/36599/small
Z ATX zdroje lze vklidu bez zapojení odebírat 2 - 2.5A, stačí napojit konektor na fialový (+5VSB) a libovolný černý(-) kabel
Poskytovaný proud +5VSB je obvykle k nalezení na štítku zdroje (slouží pro napájení síťové karty, wake on lan apod.):

Pokud by bylo proudu málo, zdroj jde zapnout propojením zeleného a řerného kablíku, a napětí odebírat třeba z molexu.
pozn: konektor asus zdroje má venku -, a na kolíku uprostřed +

Diky za rychlou odezvu uz sem na to dosel sam :) nejak me hned nenapadlo vyzkouset zdroj z druheho 500gp. :)

gouryella
25-02-2010, 19:22
Tu je návod na opravu zdroje, stačí vyměnit kondenzátor ...snad
http://wl500g.info/showthread.php?t=11077

gouryella
26-02-2010, 17:58
Hele draci funguje vám na firmwaru WL500gp-1.9.2.7-d-r1222.trx vestavěný wget, mě při pokusu o stažení uclibu respektive čehokoliv nahlásí segmentation fault, musel jsem dedy základní balíčky nahrát do routeru přes flasku společně s wgetem. Provedl jsem FS, i nové nahrání FW a stále to samé?

edit: tak jsem to již vyřešil chyba je prý někde v dns démonu routru co je nad wl-500gP, stačilo dát natvrdo dns záznam.

myschoo
26-02-2010, 21:31
nechci aby se zapomělo na moje otazky co jsem zde kladl. ale jaky je nejlepší nebo aspon použitelny torrentovy klient. S web interface. at už php nebo java. a kdyby měl někdo uloženou založku s postupem instalace budu vděčny. diky

neviem ci ti dakto uz odpovedal, ale u mna vitazi rTorrent + ruTorrent WEB UI

gouryella
26-02-2010, 22:21
Já bych řek že se poslední dobou hodně posunulo transmission, nemám důvod používat něco jiného, webové rozhraní je součástí instalace (wengi) a nejlepší gui http://code.google.com/p/transmission-remote-dotnet/
P.S: Nedávno jsem objevil perfektní free rapidshare script, ten tvůj již nefunguje :-( http://wl500g.info/showpost.php?p=173454&postcount=1

myschoo
26-02-2010, 22:55
je to dost mozne, ono by to len chcelo update ale pbure bol lenivy :rolleyes: :D
kuknem tento novy script, neskor by sa to mohlo hodit aj ked momentalne mam premium

edit. ohladom transmission, na niektorych priv. trackeroch ma problemy a nie je povoleny, preto mam rt

Valec
27-02-2010, 07:28
Zdravím,
mám nasledovný problém s WL-500gP: Používam ho cca 2,5 roka, okrem nastavenia siete, neboli žiadne zásahy do softvéru prístroja. Pripojený cezeň bol vždy počítač cez kábel (LAN1) a 1 až 2 notebooky cez WiFi. Tento týždeň však (neviem presne kedy, keďže prístroj bol u rodičov a už tam nebývam) však vypovedal funkčnosť. Po zapojení do elektrickej siete na ňom svietia kontrolky WAN a všetky 4 LAN. Po cca 5 minútach začne farebná hudba - chvíľu striedavo svietia vyššie menované kontrolky a kontrolka zapnutia prístroja, potom zasa všetky okrem kontrolky zapnutia, prípadne to bliká v rôznych kombináciách (LAN vždy svietia spolu). To všetko aj napriek tomu, že okrem napájania nie je žiaden iný kábel pripojený. Ak ho aj pripojím k počítaču, vôbec nijako sa to neprejaví (ako v počítači, tak ani na svietení kontroliek), pripojiť sa naň nedá. Nepomôže ani tlačítko Restore.
O jedinej skutočnosti o ktorej viem že od posledného dňa funkčnosti nastala bol asi hodinový výpadok prúdu, ale ten to predsa spôsobiť nemohol.
Nemá niekto nejaký tip v čom by mohla byť chyba, resp. ako ju odstrániť?
Vopred vďaka za rady.

gouryella
27-02-2010, 10:43
Pokud svítí všechny LAN tak musíš zkusit připojit router na jiný zdroj, viz. pár příspěvků výše. Pokud to nepomůže tak router můžeš rovnou vyhodit. Skoro to vypadá že životnost zdroje WL-500gP je těch 2.5 roku mě taky odešel, sem zvědavej kdy začnou stávkovat zdroje od V2. Na novějších routerech z řady RT-N používá asus již zdroje s napětím 12V : 1A.

myschoo
27-02-2010, 16:35
daju sa nejako prehliadat tie ruske casti fora?
aj s google translate vidim iba šalát ... :/

Äĺëŕëîńü íŕ îńíîâĺ WebUI ę uTorrent, ńîîňâĺňńňâĺííî, íŕ uTorrent âíĺříĺ č ďîőîćĺ.
Âűăë˙äčň ňŕę:

atd

sarlacc
27-02-2010, 16:48
Úplně dole na této stránce si přepni jazyk na ruštinu, pak už se s tím dá pracovat. Taky mi to takto nevyhovuje.

ReWegar
02-03-2010, 21:18
Mam asi takovy lama dotaz, ale rad bych nastavil rychlostni omezeni urcitym PC ktere se pripojuji krz Wifi. Je to nejak mozne ?
Dekuji za rady

dundie
04-03-2010, 12:58
Tu je návod na opravu zdroje, stačí vyměnit kondenzátor ...snad
http://wl500g.info/showthread.php?t=11077

Ted sem chtel napsat ze staci vymenit nafouklej kondik a koukam ze se to deje vsem a je to znamej problem. :) Druhej zdroj pujde preventivne taky at se stim nemusim stvat pozdeji. :)

Jeste se zeptam chci si tam vymenit minipci kartu ale nevim za co.
Premyslel sem o MikroTik R52N MiniPCI 802.11a/b/g/n Dual Band ale nevim jestli to ma smysl - neco co odlehci procesoru aby to mohlo jet rychleji.

Mate nekdo vymenenou minipci ?

sarlacc
04-03-2010, 13:33
Jeste se zeptam chci si tam vymenit minipci kartu ale nevim za co.
Premyslel sem o MikroTik R52N MiniPCI 802.11a/b/g/n Dual Band ale nevim jestli to ma smysl - neco co odlehci procesoru aby to mohlo jet rychleji.

Mate nekdo vymenenou minipci ?

Toto by mě taky moc zajímalo. Budeš přidávat i antény? Přidáš sem pak fotky? Myslím, že to s verzí č.1 ani není složité, jen to chce vybrat správnou minipci kartu a hlavně správný ovladač, jinak by neměl nastat problém. Nebo myslíš, že se bude muset kompilovat? Už jsem tu viděl taková vlákna (ale jen ruská).

gouryella
04-03-2010, 18:44
Si myslím že měnit mini pci kartu jsou jen vyhozené peníze (mě se jí navíc nepodařilo ani ze slotu vytáhnout), rozhodně je dobré zkontrolovat příkazem wl noise zda nemáš vadnou wifinu http://wl500g.info/showthread.php?t=13321&highlight=sensitivity&page=4 a koupit výkonnější anténu, lze si také pohrát s wl txpwr. Podpora n-kového standardu je sice fajn, ale funguje rychle jen na malé vzdálenosti.

myschoo
05-03-2010, 11:29
tak toto je stastie ... odisiel mi zdroj :( 4 LAN a WAN svietia
a nechce sa mi to davat na reklamaciu kvoli zdroju aby som mesiac nemal router.. ach jo

myschoo
08-03-2010, 21:03
takze, nakoniec som to opravil sam podla navodu (odkaz vyssie)
kondenzator som vymenil za iny a uz vsetko funguje ako ma
pre istotu mam po ruke este jeden kondenzator ak by sa nahodou situacia opakovala :p

cena oprav: 21 centov :cool:

piril
09-03-2010, 13:16
Ahoj.Muzu poprosit o radu? Mam olega posledni verzi a nevim proc,ale na pc kde mam winxp tak mi tiskarna ktera je sdilena po siti pres asuse jede v pohode,ale na win7 to zlobi.Na win7 ji nainstaluji a v tu chvili jede,ale jak restartnu pc,tak nejede.Hlasi ze je offline.
A jeste jeden dotaz.Nejsem zbehly v linuxu,takze bych potreboval vedet,jak na FTP nastavit uzivatele a slozky do kterych mohou tak jak je to v orig fw od asusu.
Diky moc

myschoo
09-03-2010, 16:59
hmm ake mate rychlosti na LAN?

ked dam tahat torrent v uTorrent na desktope tak nedokazem stahovat na plno, max rychlost sa mi dari ~5.5MB/s ale moja maximalna rychlost je ~7.5MB/s

obmedzeju to router? alebo kde by mohol byt problem

edit. zda sa ze aj moj isp je trochu priskrteny, este budem testovat

Efendy
11-03-2010, 16:35
Měl bych otázečku, je nějaká možnost rozšíření tabulky QOS ze základních 8 na více? předpokládám že do jedné položky můžu dát pouze port 20 nebo jde 20-30?

babykiller79
12-03-2010, 09:37
Ahojte,mam 2 ks routru Asus WL 500GP a 1 ks GP V2 a ani jeden nemozem rozbehat(resetnut)... Kto mi aspon jeden rozbeha,dam mu dalsi gratis.Som z MT:)

sarlacc
12-03-2010, 10:15
Ahojte,mam 2 ks routru Asus WL 500GP a 1 ks GP V2 a ani jeden nemozem rozbehat(resetnut)... Kto mi aspon jeden rozbeha,dam mu dalsi gratis.Som z MT:)
jdu do toho;)

babykiller79
12-03-2010, 12:51
jdu do toho;)

Ok,myslim to uplne vazne!

sarlacc
12-03-2010, 13:34
Napiš mi SZ (soukromá zpráva) nějaký kontakt na tebe. Přímo za tebou nepojedu, ale třeba poradím.

sarlacc
22-03-2010, 22:58
Zajímavé video: kdo se chce podívat dovnitř naší oblíbené krabičky a nechce se mu rozebírat vlastní...

http://www.zive.cz/clanky/pitva-wi-fi-router-na-soucastky-video/sc-3-a-151459/default.aspx

škoda, že to asi pak vyhodili, bral bych náhradní díly (např. antenu, konektory)

babykiller79
26-03-2010, 08:56
Napiš mi SZ (soukromá zpráva) nějaký kontakt na tebe. Přímo za tebou nepojedu, ale třeba poradím.

Napis Ty mne SZ,lebo neviem najst kde sa to tu posiela,dakujem.

gouryella
26-03-2010, 20:32
Napis Ty mne SZ,lebo neviem najst kde sa to tu posiela,dakujem.

MT je co za město, jestli to je u Plzně neměl bych to daleko?

mara
30-03-2010, 17:38
ahojte všichni .... potřeboval bych od vás radu ... mam wl-500gp router .. a asi 2 roky mi chodil upe v pohodě .. ale pak jsem si řekl že bych mohl nahrát novej firmware .. tak jsem to udělal .. no a od tý doby mi nenajde wan ... prostě ve statusu mi píše že je disconnect ... v ip config mam nastavenou automatickou IP .. zkoušel jsem i statickou ale bez výsledku sice napíše připojen ale internet nikde ... no ale jinak jsem tam zkoušel dám všemožný druhy firmware různý verze jak od olega nebo asusu .. bez výsledku pořád stejné ... potřtebuji pomoct jestli je to firmwarem nebo v nastavení ...jo a ještě něco jsem zapomněl :-D ... když připojím kabel od modemu ne do wan .. (tam to nejede ) ... ale do normálního Lan portu tak mi net běhá .. ale nechytnu ho na wifi :-( ... moc děkuju za pomoc mara

gouryella
30-03-2010, 19:48
A nemáš net od upc, tam je třeba resetovat modem odpojením od sítě na 5-10min, pak si modem cucne aktuální MAC adresu routeru.
1) Vyměnit / prohodit WAN kabel za jiný
2) factory reset
3) zkusit nahrát původní asus firmware
4) dd-wrt jsi někdy zkoušel?

mara
31-03-2010, 16:35
A nemáš net od upc, tam je třeba resetovat modem odpojením od sítě na 5-10min, pak si modem cucne aktuální MAC adresu routeru.
1) Vyměnit / prohodit WAN kabel za jiný
2) factory reset
3) zkusit nahrát původní asus firmware
4) dd-wrt jsi někdy zkoušel?

no ... včera jsem na to po 3 dnech přišel ... připadám si jak idiot :D:D ... mam net od upc a bylo to jak říkáš restartovat modem a on si načte Mac adresu ... nechápu proč mě to nenapadlo dřív :) ... ale dik moc :) ... ale teda to dd-wrt nemam popravdě ponětí co je :confused: :)

bagr99
02-04-2010, 19:40
Hola hola,
mam domu internet pres wifi. Od providera mam zadanou statickou IP adresu a mam u nej registrovanou MAC adresu pocitace.
Chtel bych aby se k nemy pripojil WL-500 gp jako klient. Jen nevim jak nastavit aby WIFI melo statickou IP adresu a pozadovanou MAC adresu.
Podarilo se mi tyto hodnoty zmenit jen pro WAN, ale ne pri WIFI.
Diky

Patres
04-04-2010, 20:09
Je mozne zmenit nejako mac adresu wifi modulu? Preto mam vadny wifi modul a router je po zaruke ale mam nahradny, takze by som potreboval prepisat mac adresu natu novu aby mi ho zobral

gouryella
05-04-2010, 19:40
Reakce na 2 poslední příspěvky:
1) Factory default
2) Wireless - Interface: zadat SSID AP
3) Wireless - Advanced - Extended mode: Station
4) Wireless - Advanced - RTS Threshold: 256
5) Eventuelně snížit výkon wifi, klient nepotřebuje txpwr 19
6) do post-boot přidat:

ifconfig eth1 down hw ether aa:bb:cc:dd:ee:ff (nahradit požadovanou mac adresou)
ifconfig eth1 up
7) Finish, Save & Restart
8) Zkontrolovat připojení přes status a logy, případně ifconfig apod.

... pevná ip adresa se sebere z WAN, WAN se stává wifi.
Na wifi klienta je podle mne daleko lepší dd-wrt.

hodecp
08-04-2010, 19:13
Ahoj,
mám problém s instalací balíčků pomocí IPKG na WL-500gx. Mám rozchozený filesystém EXT3 na USB. IPKG balíček (týká se to konkrétně OpenVPN, make) nainstaluje, status je INSTALLED OK, ale spuštění programu končí hlášením "not found". Máte s tím, prosím, někdo zkušenosti?

Díky

gouryella
09-04-2010, 22:51
Co tohle:
http://wl500g.info/showthread.php?t=5312&highlight=openvpn

hodecp
09-04-2010, 23:27
Co tohle:
http://wl500g.info/showthread.php?t=5312&highlight=openvpn

To už jsem před časem našel, bohužel tam na to není odpověď. Odpověď, kterou jsem našel v jiném threadu je, že to někdo zprovoznil příkazem

ipkg <název_package>

ale to nefunguje, protože je vyžadován příkaz, co udělat.

hodecp
10-04-2010, 09:50
To už jsem před časem našel, bohužel tam na to není odpověď. Odpověď, kterou jsem našel v jiném threadu je, že to někdo zprovoznil příkazem

ipkg <název_package>

ale to nefunguje, protože je vyžadován příkaz, co udělat.

Tak jsem nejspíš zjistil, čím to je, ale jak to odstranit zatím nevím. Důvod je následující - když jsem instaloval USB s kompletním obrazem původního FS, namountoval jsem ho jako / (postupoval jsem podle http://oleg.wl500g.info/).

$ mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 on / type ext3 (rw,noatime)
none on /dev type devfs (rw)
proc on /proc type proc (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,noatime)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)

Jenže tím pádem jsou na / namountované rootfs a /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1. Zapisovat jde, číst jde, ale, podle mě, když se pokouší spustit program, nečte ho z USB, ale z ROOTFS... A tam, samozřejmě, není. A teď co s tím? :confused:

umount /

samozřejmě odpojí USB a ne rootfs. Když USB namountuju jinam, tak to sice pojede, ale přijdu tím o RW filesystém např. kvůli /usr/local/sbin skriptům a /opt.

Tušíte někdo, prosím, co s tím?

Díky

toty
19-04-2010, 09:40
Ahoj lidi, mám tento router (V1) a najednou přestal odpovídat (jak wifi, tak LAN).
Koukal jsme na něj a všechny LED (LAN, WAN, WIFI) permanentně svítí. Reset ani odpojení od sítě nepomáhá. Předpokládám, že je asi úplně v čoudu ale raději se ptám, myslíte, že to má cenu posílat do servisu? Třeba by to byla nějaká blbost...a někomu se to už stalo...
Mám tam posledního OLEGa.
Díky

sarlacc
19-04-2010, 11:01
Dost možná to je kondenzátorem v napájecím adaptéru, zkus vyměnit/zkontrolovat trafo. Ty svítící led diody by tomu odpovídaly.

gouryella
19-04-2010, 15:57
jestli je v záruce tak ho reklamuj, je to na tuty vadné trafo stejný přízkak svítící LED.

toty
20-04-2010, 10:26
Dekuju za rady, je to opravdu napajecim adapterem.
Kdyby byl v zaruce, tak tady samozrejme neotravuju :)
Ahoj

miz012
29-04-2010, 05:29
Ahoj,

chtel bych se zeptat, jak muzu zablokova "svet" pro svuj xbox... Potrebuji pouze aby byl pristupny v ramci site pro FTP prenos, ale nemohl se dostat na internet...

Kdyz si na xboxu nastavim jen pevnou IP a masku, tak se do site dostanu, ale ven ne... mam pravdu? Nebo se to musi osetrit i nejak jinak?

Diky za info

Ondra

Etor
01-05-2010, 15:07
Ahoj,
narazil jsem na problem... Mam na USB 1.5TB disk a od vcerejska se mi hrozne zpomalil zapis na nej. Kdyz kopiruju commanderem na ten disk, tak to zacne na 2MB/s a po chvili klesa treba az na 50kB/s.

Do te doby jel krasne okolo 2MB/s. Nebude to treba tim, ze uz neumi zapsat nad 1TB? (Mam zaplneno neco kolem 900GB). Neni velikost disku na USB nejak omezena?

Jinak vubec netusim cim by to mohlo byt. Udelal jsem e2fsck a disk je cisty..

jonka
12-05-2010, 19:14
@Etor
Tyjo, 1.5TB to je masakr. Já se po 2 letech dopracoval na z 80 na 320 a 1TB mám právě kvůli přenosové rychlosti v PC. Osobně si myslím, že to už je na 200CPU nebo kolik prostě moc.
Dokonce mám pocit, že když jsem přešel z USB PATA na USB SATA box, jemně se mi to zpomalilo, ale už jsem si zvykl.
Radši bych si vedle toho postavil nějakej NAS, a router nezatěžoval.

@miz102
Mělo by stačit nastavit penvou IP a hlavně NEVYPLŇOVAT DNS. A ještě k tomu nemít účet na Live...

gouryella
13-05-2010, 23:37
Mě teda stačí 160GB, od doby co jsem přešel z FLASH disku (rosypával se mi tam furt filesystem) pomalu začínám připojenému disku věřit, teď si zrovna křoupnul když stahnul50GB blue-ray avatara, jen mít kurva čas ho zkouknout :-(

Etor
17-05-2010, 13:48
@Etor
Tyjo, 1.5TB to je masakr. Já se po 2 letech dopracoval na z 80 na 320 a 1TB mám právě kvůli přenosové rychlosti v PC. Osobně si myslím, že to už je na 200CPU nebo kolik prostě moc.
Dokonce mám pocit, že když jsem přešel z USB PATA na USB SATA box, jemně se mi to zpomalilo, ale už jsem si zvykl.
Radši bych si vedle toho postavil nějakej NAS, a router nezatěžoval.

No mel jsem tam 1TB ale ten mi prestal stacit.. Samo, ze mi tam nelitaji GB denne, je to spise jako online uloziste pro filmy ci cokoliv velkeho pro ostatni v siti bez zapnuteho PC. Bohate to staci...

Karel
30-05-2010, 16:12
Zkousel nekdo rozsirit vnitrni pamet na 128MB? http://wl500g.info/showthread.php?t=12962

klubru
04-06-2010, 07:47
Zdravím všechny, snad nebude vadit, že píši zde.
Mám RT-N16 a v něm olega + USB HDD.
Když postupuji podle tohoto návodu: http://wl500g.info/showthread.php?t=23684&highlight=RT-N16+firmware , tak vše proběhne v pohodě, vše funguje jak má,ale když provedu reboot routru, tak mi již samba, php.... nenajede, nevíte někdo v čem je chyba, nebo spíš co dělám špatně?
Je to ve fázi nad tímto textem: Installation is completed in a few minutes.
Když pokračuji dál,bez rebootu tak se ostatní balíčky nainstalují, ale po rebootu , zase nic nenajede, nepomůže ani toto: flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot .

gouryella
04-06-2010, 10:23
Zdravím všechny, snad nebude vadit, že píši zde.
Mám RT-N16 a v něm olega + USB HDD.
Když postupuji podle tohoto návodu: http://wl500g.info/showthread.php?t=23684&highlight=RT-N16+firmware , tak vše proběhne v pohodě, vše funguje jak má,ale když provedu reboot routru, tak mi již samba, php.... nenajede, nevíte někdo v čem je chyba, nebo spíš co dělám špatně?
Je to ve fázi nad tímto textem: Installation is completed in a few minutes.
Když pokračuji dál,bez rebootu tak se ostatní balíčky nainstalují, ale po rebootu , zase nic nenajede, nepomůže ani toto: flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot .

Vypadá to že ti tam chybí init script(nemam páru jak je to v RT-N16 řešeno) čili musíš spustit programy ručně:

/opt/etc/init.d/S08samba start
apod.

klubru
04-06-2010, 21:57
Dík, nakopl jsi mně správným směrem, stačilo upravit soubor rc.unslung a vše jede.
Akorát jsem se chtěl ještě zeptat, co provést aby mně rutorrent fungoval i když změním port z 8082 na 80, vyskočí mi hláška že mám zkontrolovat konfiguraci a nastavit porty, no jo, ale kde?

JuraS.
12-06-2010, 13:49
Zdravím,
mám wl500gP pro domácí užití. V tomto prostředí potřebuji bandwidth pro wifi vyřešit podrobněji. Potřebuji pro určité dny nastavit jiné hodnoty než pro jiné.. základní nastavení tupě umí jen tupé nastavení..poradí mi někdo kde se skrývá config pro toto nastavení nebo existuje nějaký scriptík ? taky by se mi líbilo kdyby šlo definovat nějakou hlášku co by se připojeným pc cestou wifi poslala na monitor např.."za 5 minut bude wifi vypnuta"

díky za pomoc

gouryella
18-06-2010, 12:22
Zdravím,
mám wl500gP pro domácí užití. V tomto prostředí potřebuji bandwidth pro wifi vyřešit podrobněji. Potřebuji pro určité dny nastavit jiné hodnoty než pro jiné.. základní nastavení tupě umí jen tupé nastavení..poradí mi někdo kde se skrývá config pro toto nastavení nebo existuje nějaký scriptík ? taky by se mi líbilo kdyby šlo definovat nějakou hlášku co by se připojeným pc cestou wifi poslala na monitor např.."za 5 minut bude wifi vypnuta"
díky za pomoc
Nikde se neskrývá, prostě nejni.
Na QoS je lepší nahrát dd-wrt eventuelně rajčátko, lze i time-based
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Quality_of_Service

JuraS.
18-06-2010, 14:14
No já mám na asusu nového olega se spoustou doplňků na flashce...seženu doplňky pro dd-wrt ?

gouryella
18-06-2010, 15:30
No já mám na asusu nového olega se spoustou doplňků na flashce...seženu doplňky pro dd-wrt ?
dd-wrt umožňuje instalaci optware stejně jako oleg, na wiki (http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Tutorials) najdeš spoustu návodů. Ty možnosti QoS zkoukni statickém demu (http://www.dd-wrt.com/demo/QoS.asp)

JuraS.
18-06-2010, 15:57
Jdu to zkusit přeinstalovat.....doplnění..stažený dd-wrt pro asus wl-500gP v1 pro flashování přes www nejde, hlásí to chybu, že to není správný soubor

gouryella
18-06-2010, 16:43
Jdu to zkusit přeinstalovat.....doplnění..stažený dd-wrt pro asus wl-500gP v1 pro flashování přes www nejde, hlásí to chybu, že to není správný soubor
Zkus tohle http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Asus/WL500G%20Premium/v1/dd-wrt.v24_mini_asus.trx/2188 a pak klasický bin přes web
pokud si ale dobře pamatuju já sem to kdysi nahrával přes tftp s tim že sem uvedl router do recovery modu držením resetu při současném zapojení zdroje

JuraS.
18-06-2010, 17:40
Zkus tohle http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Asus/WL500G%20Premium/v1/dd-wrt.v24_mini_asus.trx/2188 a pak klasický bin přes web
pokud si ale dobře pamatuju já sem to kdysi nahrával přes tftp s tim že sem uvedl router do recovery modu držením resetu při současném zapojení zdroje

ten jsem zkoušel..na stránce dd-wrt je psáno, že je to soubor pro upgade přes webové rozhraní ale nefunguje to...

gouryella
18-06-2010, 17:50
ten jsem zkoušel..na stránce dd-wrt je psáno, že je to soubor pro upgade přes webové rozhraní ale nefunguje to...Mě to taky nešlo tak sem se tu ptal a odpověď:
http://wl500g.info/showpost.php?p=184769&postcount=624
pár bodů (2-5, 7) jsem vynechal a nedělal přesně :-)

Zhruba jsem postupoval:
1) uvedení do recovery módu dokud nezačne blikat ledka napájení (držet restore button + zapojit do zásuvky)
2) tftp -i 192.168.1.1 put verze.bin
3) počkat až se nahraje 5 min
4) 192.168.1.1 zda funguje úvodní stránka
5) projistotu provést reset (5s restore button)

ps: kdo ještě nepoužil pin 9-gnd (jtag) jako kdyby nebyl :D

JuraS.
18-06-2010, 17:58
Mě to taky nešlo tak sem se tu ptal a odpověď:
http://wl500g.info/showpost.php?p=184769&postcount=624
pár bodů (2-5, 7) jsem vynechal a nedělal přesně :-)

Díky..to se na to ale vykašlu..to by mě holky doma asi zabily kdybych jim na půl dne odpojil facebook a skype..ještě tak mi snášejí občasný restart po změně nějakého nastavení...jo já jsem z dob kdy internet v čechách ještě nebyl a modemoval jsem na bbs cestou 1200b modemu...dnešní mladí vůbec nechápou co to bylo čekat i 20 minut na stažení obyčejného obrázku co se vešel na jednu 3,5 disketu...

gouryella
18-06-2010, 18:05
Díky..to se na to ale vykašlu..to by mě holky doma asi zabily kdybych jim na půl dne odpojil facebook a skype..ještě tak mi snášejí občasný restart po změně nějakého nastavení...jo já jsem z dob kdy internet v čechách ještě nebyl a modemoval jsem na bbs cestou 1200b modemu...dnešní mladí vůbec nechápou co to bylo čekat i 20 minut na stažení obyčejného obrázku co se vešel na jednu 3,5 disketu...
No proto mam 2 routery, jeden na hraní (rapidshare, pxe ,webserver a torrenting) a druhý zajišťuje nepřetržitou konektivitu pro celý dům.
Jo to byly doby kdy jsem tahal z napsteru přes modem mptrosky ale 1200b jsem nazažil :-)

JuraS.
18-06-2010, 18:14
No proto mam 2 routery, jeden na hraní (rapidshare, pxe ,webserver a torrenting) a druhý zajišťuje nepřetržitou konektivitu pro celý dům.
Jo to byly doby kdy jsem tahal z napsteru přes modem mptrosky ale 1200b jsem nazažil :-)

mám doma 2 wifi routry, 2 routry obyč, asi 3 switche a tolik dílů, že bych si mohl smontovat počítačovou učebnu..chtěl jsem ale asuse proto, že se dá dokonfigurovat jak jen je to možné..jen co nebudu líný a zapojím kvm přepínač tak mi pod stolem sedí nadupanej server s linuxem...pak tyhle vychytávky nechám na něm...jek kdo bude krmit ten 400W zdroj co má to nevím...
tady by mi stačilo dodělat na flash statistiku co by mi ukazoval kdo z připojených kolik sosá a posílá ale mimo to i jakým protokolem respektive kterým programem a abych to mohl omezovat...a ne že mi jedna holka brzdí net a torrenty jen tím, že si pouští on line nějaký pitomá gillmorky

gouryella
18-06-2010, 18:38
Tak nejnovější firmware 1.9.2.7-d-r1612 už live monitoring má, statistiky zatím ne přímo v rozhraní ale možná budou stejné jako ve wrt čku. Já teda musím zaklepat ale QoS sem ještě nikdy nasazovat nemusel, lidi co sou na mě napíchnutý asi neznaj ani slovo torrent a rapidshare je pro ně sprostý slovo, itak jsem jim otevřel porty a aktivoval UPnP kdyby něco.

sarlacc
18-06-2010, 19:56
Konečně se mi podařilo zprovoznit openvpn tak, aby i openvpn-klienti viděli lan-klienty, tak to sem dám, třeba se to bude někomu hodit. Zádrhel byl ve firewallu:
takže post-firewall - část týkající se openvpn:
192.168.1.X - lan
192.168.2.X - openvpn
port 1234

#OpenVPN access from WAN
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p udp --dport 1234 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 1234 -j DNAT --to-destination $4:1234
# Allow TUN interface connections to OpenVPN server
iptables -A INPUT -i tun+ -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -o tun+ -j ACCEPT
# Allow TUN interface connections to be forwarded through other interfaces
# Allow forwarding to/from Vpn-Clients (needed at least for ping)
iptables -A FORWARD -i tun+ -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -o tun+ -j ACCEPT

# Allow connections from VPN-Clients to LAN-Clients
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.2.0/24 -o br0 -j MASQUERADE
# Allow connections from LAN-Clients to VPN-Clients
iptables -I FORWARD -i tun+ -o br0 -s 192.168.2.0/24 -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -i br0 -o tun+ -s 192.168.1.0/24 -j ACCEPT

# Allow VPN-clients to tunnel internet traffic through VPN-Server
#iptables -I FORWARD -i tun+ -o vlan1 -s 192.168.2.0/24 -j ACCEPT

iptables -A INPUT -j DROP
Je možný, že v tom je nějaká chybka, tak to třeba opravte a doplňte, ale funguje mi to.
Taky je potřeba povolit ip4_forward.

JuraS.
20-06-2010, 17:56
Zkoušel jsem přeinstalovat olega na dd-wrt..tolik sprostých slov za jednu chvíli co jsem ze sebe vypustil používám když jsem hooodně nasr...aný...ať jsem dělal co jsem dělal origo sw od asuse mi tvrdilo, že mám zapnutý firewall a nebavilo se to se mnou..zkoušel jsem to snad 5x a pak jsem se na to vykašlal...

gouryella
20-06-2010, 19:17
Zkoušel jsem přeinstalovat olega na dd-wrt..tolik sprostých slov za jednu chvíli co jsem ze sebe vypustil používám když jsem hooodně nasr...aný...ať jsem dělal co jsem dělal origo sw od asuse mi tvrdilo, že mám zapnutý firewall a nebavilo se to se mnou..zkoušel jsem to snad 5x a pak jsem se na to vykašlal...
To je znamení aby ses do toho nepouštěl, nebo je to znamení abys použil TFTP klienta.

JuraS.
20-06-2010, 20:01
abych se na to dnes vykašlal a zkusil to s klidnou hlavou a nepřecpaným žalůdkem...

gouryella
23-06-2010, 16:43
abych se na to dnes vykašlal a zkusil to s klidnou hlavou a nepřecpaným žalůdkem...
Tak dneska jsem nahodil do pětistovky 2.6 jádro, všechno maká jen to žere více paměti(2.4 10MB, 2.6 15MB) a to ikdyž zakážu modul pro wifi a nový ntfs, takže kvůli torrent klientovi zůstávám u 2.4.

Na první pokus to nevyšlo a zkončil jsem s nefunkčním routerem
Druhý (unbrick) pokus:
1) uvedení do obnovy zapnutím routeru s restore buttonem
2) nastavil jsem ip na 192.168.1.10, píchnul kabel na port lan1
3) nahrál jsem fw (ftp://core.dumped.ru/rt-n/1692/wl/) přes utilitku v příloze ale lze použít i tftp
4) po 5 minutách jsem odpojil a zapojil napětí

kolaCZek
26-07-2010, 11:42
Zdravim... Byl by nekdo hodny a skompiloval mi spca5xx driver pro Oleg fw WL500gpv2-1.9.2.7-d-r1825 ?

Dekujuuu...

hodecp
30-07-2010, 21:11
Ahoj,
mám problém s instalací balíčků pomocí IPKG na WL-500gx. Mám rozchozený filesystém EXT3 na USB. IPKG balíček (týká se to konkrétně OpenVPN, make) nainstaluje, status je INSTALLED OK, ale spuštění programu končí hlášením "not found". Máte s tím, prosím, někdo zkušenosti?

Díky

Tak už jsem to vyřešil. Celý problém byl v tom, že je sice na olegově stránce http://oleg.wl500g.info/ napsáno, že pro FW 1.7.5.9 "uClibc is now included fully, so there is no need to link external apps statically", nicméně je nutné uClib nainstalovat přes IPKG a pak to jede. Našel jsem to po dlouhém googlení v příspěvku http://wl500g.info/showthread.php?t=8205.

Cheeester
04-08-2010, 15:32
Ahoj,

chci se zeptat, jak v OLEG firmware nastavím DNS (host) záznamy v lokální síti?

192.168.1.5 domena1.com
192.168.1.5 domena2.com

Děkuji za pomoc

kolaCZek
06-08-2010, 10:18
Ahoj,

chci se zeptat, jak v OLEG firmware nastavím DNS (host) záznamy v lokální síti?

192.168.1.5 domena1.com
192.168.1.5 domena2.com

Děkuji za pomoc

V /etc/hosts. Ale pak ho budes muset zapsat do /usr/local/.files, aby se ti po restartu nepremaznul.

echo "192.168.1.5 domena1.com domena2.com" >> /etc/hosts
echo "/etc/hosts" >> /usr/local/.files

Cheeester
06-08-2010, 15:13
V /etc/hosts. Ale pak ho budes muset zapsat do /usr/local/.files, aby se ti po restartu nepremaznul.

echo "192.168.1.5 domena1.com domena2.com" >> /etc/hosts
echo "/etc/hosts" >> /usr/local/.files

Dá se nějak zjistit, že je to v hosts opravdu zapsané. Nějak mi to nechce fungovat. :confused:

sarlacc
06-08-2010, 19:03
Dá se nějak zjistit, že je to v hosts opravdu zapsané. Nějak mi to nechce fungovat. :confused:

Myslím, že to má být takto [edit: nemá, je to blbě, nedělat!]:

echo "192.168.1.5 domena1.com domena2.com" > /etc/hosts
podívat se tam takto :

cat /etc/hosts nebo
nano /etc/hosts jestli máš nano nainstalované

kolaCZek
09-08-2010, 08:36
Myslím, že to má být takto:

echo "192.168.1.5 domena1.com domena2.com" > /etc/hosts
podívat se tam takto :

cat /etc/hosts nebo
nano /etc/hosts jestli máš nano nainstalované

Takhle ne-e... Tim > prepises vsechno, co v /etc/hosts je...
Prijdes tak o vsechny zaznamy, co uz tam jsou.

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.0.1 WL-500gPv2 my.router my.WL500gpv2
192.168.0.2 Moje.pc

A bez 127.0.0.1 localhost bys mohl mit problemy...

kolaCZek
09-08-2010, 21:04
Takhle ne-e... Tim > prepises vsechno, co v /etc/hosts je...
Prijdes tak o vsechny zaznamy, co uz tam jsou.

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.0.1 WL-500gPv2 my.router my.WL500gpv2
192.168.0.2 Moje.pc

A bez 127.0.0.1 localhost bys mohl mit problemy...

A ted jsem zjistil zajimavou vec. Kdyz nastavis prirazovani IP adresy podle MAC, tak se ti udela zaznam v /etc/hosts sam!

(http://192.168.1.1 -> IP Config -> DHCP Server -> Manually Assigned IP List)

simontpf
13-08-2010, 19:28
Potřeboval bych od vás zkušených radu.
Nikdy jsem WiFi nepotřeboval, ale teď jsem si pořídil Nintendo DS a tak jsem konečně namontoval anténu k Asusu a rád bych nastavil WiFi tak, abych se mohl z NDS připojit. Problém je, že NDS umí používat jen WEP šifrování.
Takže otázka zní, co a jak nastavit, aby WiFi síť nebyla úplně otevřená, ale byla přístupná z NDS?
Mám oficiální firmware verze 1.9.7.7, internet jede z místní LAN do WAN portu, vše je tam přiřazováno automaticky.
Předem děkuji za nějaký stučný návod "pro začátečníka".

kolaCZek
16-08-2010, 10:04
Potřeboval bych od vás zkušených radu.
Nikdy jsem WiFi nepotřeboval, ale teď jsem si pořídil Nintendo DS a tak jsem konečně namontoval anténu k Asusu a rád bych nastavil WiFi tak, abych se mohl z NDS připojit. Problém je, že NDS umí používat jen WEP šifrování.
Takže otázka zní, co a jak nastavit, aby WiFi síť nebyla úplně otevřená, ale byla přístupná z NDS?
Mám oficiální firmware verze 1.9.7.7, internet jede z místní LAN do WAN portu, vše je tam přiřazováno automaticky.
Předem děkuji za nějaký stučný návod "pro začátečníka".

Tak urcite nastav WEP a k tomu jeste filtr na MAC adresu.
Urcite to bude lepsi, nez samotne WEP.

simontpf
18-08-2010, 19:08
Tak urcite nastav WEP a k tomu jeste filtr na MAC adresu.
Urcite to bude lepsi, nez samotne WEP.

Ale jak konkretne to nastavit?
Wirless Mode: 54G Only / 802.11B Only
Authentication Method: Open System / Shared Key
WEP Encryption: 64bits / 128bits

Jak už jsem psal - wifi sítě jsem nikdy nepotřeboval, takže v tom skutečně tápu :(

martos
26-09-2010, 18:50
Zdravím, mám taky dotaz. Provider dal nový router a já bych rád používal svuj starý, jenže potřeboval bych na mém starém routeru změnit mac adresu.

Zkoušel jsem už x návodů a žádny mi nepomohl... Prosím..

sarlacc
26-09-2010, 19:09
Zdravím, mám taky dotaz. Provider dal nový router a já bych rád používal svuj starý, jenže potřeboval bych na mém starém routeru změnit mac adresu.

Zkoušel jsem už x návodů a žádny mi nepomohl... Prosím..

Tohle nejde?

nvram set et0_macaddr=xx:xx:xx:xx:xx:xx
nvram commit
reboot
et0, et1 ... dle toho, kde to chceš změnit, to si musíš zjistit.
Může se ti hodit:

nvram show | grep blabla

nebo toto?

ifconfig eth0 hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX (up|down)
eth0 asi zase změň
ale na vlastní riziko!!! ;) nenastav si ji stejnou jako nějaký počítač v podsíti!

martos
27-09-2010, 05:36
no to první co jsi napsal šlo, mac se zmenila, ale porad kdyz jsem pripojil internet tak to nešlo. Potřebuji změnit mac adresu na wan portu...
Nebo abych to tak napsal jednoduse, zařizeni ma z vyroby urcitou mac a ja potrebuji nastavit jinou.

kolaCZek
30-09-2010, 12:51
A co zmenit MAC ve webovem rozhrani?

IP Config > WAN & LAN > Special Requirement from ISP

martos
01-10-2010, 16:34
KDyby to šlo tak to už udělám dávno...
Bylo by pro mě lepší změnit mac adresu natvrdo...

MartinShrek
13-10-2010, 16:47
Zdar...

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s nastavením FTP servru na routru WL-500g Pv2 s frimverem 1.9.2.7-10-USB-1.71...

Jde mi o to, že když tam mám připojen HDD 120GB nebo HDD 160GB, tak to jde v pohodě, ale chtěl jsem tam připojit HDD 2TB, ale to mi už nevzal, tak by mne zajímalo, zda má tento router nějaké omezení ??? Případně, jestli někdo neví, jak by se to dalo přenastavit, či jestli by to vyřešil nějaký jiný frimware...

Disk mám naformátován na EXT3, protože jedu na linuxu...

Děkuji za odpověď...

flex25
11-11-2010, 10:12
Ahoj
Chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s kompilováním prográmků ze zdrojáků?
Koukal jsem do různých příspěvků a "how to" ale nikde jsem nenašel nic co by pro mě bylo srozumitelný. Doma nemám žádný stroj na kterým bych provozoval linux takže uplne nejlepsi by pro me bylo to nejak zkompiloval primo v routru ale pokud to nejde tak bych si nejak poradil (nekdo ze znamejch urcite linux ma) :-)

Samozřejmě úplně nejlepší by bylo pokud by se tu našel někdo ochotný a zkušený ale nechci jen využívat :-)

Co potřebuju zkompilovat
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/
http://www.videolan.org/developers/libdca.html
http://aften.sourceforge.net/

flex25
24-11-2010, 18:13
Ahoj
Chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s kompilováním prográmků ze zdrojáků?
Koukal jsem do různých příspěvků a "how to" ale nikde jsem nenašel nic co by pro mě bylo srozumitelný. Doma nemám žádný stroj na kterým bych provozoval linux takže uplne nejlepsi by pro me bylo to nejak zkompiloval primo v routru ale pokud to nejde tak bych si nejak poradil (nekdo ze znamejch urcite linux ma) :-)

Samozřejmě úplně nejlepší by bylo pokud by se tu našel někdo ochotný a zkušený ale nechci jen využívat :-)

Co potřebuju zkompilovat
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/
http://www.videolan.org/developers/libdca.html
http://aften.sourceforge.net/

Tak jsem trochu patral a treba par rad nekomu pomuze
tady EN tutorial http://wl500g.info/showthread.php?t=14538&highlight=native+compile
pokud jde vsechno ok tak staci nainstalovat

ipkg install optware-devel
ipkg install buildroot
ipkg install grep

pak v adresari se zdrojaky

./configure --prefix=/opt
make
make install

castokrat pro zkompilovani jsou potreba dalsi programy nebo knihovny ktere jsou vetsinou uvedeny na strankach toho programu coz bohuzel nekdy vede k tomu ze musite nejdrive zkompilovatit neco aby jste mohli zkompilovat to co opravdu chcete takze hodne stes

klubru
16-12-2010, 10:57
Zdravím Vás.
Prosím Vás povedlo se někomu rozchodit na WL500gp, nebo RT-N16 mysql5?
Chtěl jsem nainstalovat novou Joomlu 1.6, ale ta vyžaduje mysql5.
Odeberu php-mysql a mysql4.
Po instalaci mysql5 mi to vyplivne tuto hlášku:
ipkg install mysql5_5.0.88-1_mipsel.ipk
Installing mysql5 (5.0.88-1) to /opt/...
Configuring mysql5
chown: unknown user name: root
Starting MySQL.... ERROR! Manager of pid-file quit without updating file.
postinst script returned status 1
ERROR: mysql5.postinst returned 1
Successfully terminated.

Skoušel jsem měnit jméno z admin na root a nejde nic.

jani
20-12-2010, 19:41
Zdravím Vás.
Prosím Vás povedlo se někomu rozchodit na WL500gp, nebo RT-N16 mysql5?
Chtěl jsem nainstalovat novou Joomlu 1.6, ale ta vyžaduje mysql5.
Odeberu php-mysql a mysql4.
Po instalaci mysql5 mi to vyplivne tuto hlášku:
ipkg install mysql5_5.0.88-1_mipsel.ipk
Installing mysql5 (5.0.88-1) to /opt/...
Configuring mysql5
chown: unknown user name: root
Starting MySQL.... ERROR! Manager of pid-file quit without updating file.
postinst script returned status 1
ERROR: mysql5.postinst returned 1
Successfully terminated.

Skoušel jsem měnit jméno z admin na root a nejde nic.

Kdysi jsem mysql rozchodil na WL500g podle návodu
http://www.macsat.com/oldguides/
(na stránce úplně dole).

Snad ti to pomůže.

atino
22-12-2010, 21:10
Ahoj da sa nastavit aby my nesiel multicast na vsetky 4 porty ale len na jeden port trebars LAN1? Skusal som hladat no nenasiel som riesenie.

greengreen
07-01-2011, 18:53
Zdravim je tu nekdo kdo rozchodil dlna mediatomb s televizi samsung?

mediatom mi nejak beha ale proste ho nevidim v tv. ma prosim nekdo zkusenost?
diky

flex25
07-01-2011, 20:47
Zdravim je tu nekdo kdo rozchodil dlna mediatomb s televizi samsung?

mediatom mi nejak beha ale proste ho nevidim v tv. ma prosim nekdo zkusenost?
diky

Ahoj
Ja mam taky Samsunga a tohle jsem resil pomoci flashnuti firmwaru televize tak ze ted umi cist z nasdilnech adresaru pres sambu (+ to umi prehravat DTS, vetsi titulky, jinou barvu titulku atd.) ted to jde dokonce snad i bez zasahu do firmwaru
mrkni na http://www.samygo.tv/
ja mam totiz serii B a tak nevim co vsechno umej se serii C
ja jsem klasicky DLNA nebyl s Asusem nejak smysluplne schopen rochodit tak jsem sel touhle cestou
jinak jeste zkus kouknout na
http://wl500g.info/showthread.php?t=25271
zde doporucuje twonky server i s navodem (nevyhoda je ze je na 30 dni a pak za ojra)

Blackbirdrozd
09-01-2011, 20:19
Zdravim,

chcel by som sa poradit pred kupou:
Asus WL-520gU
Asus WL-500gP v2

Ktory z nich je lepsi vzhladom na modifikovatelnost? (co som zatial pozeral, tak vedie gP v1 :D )

Ktory firmware tam nahodit? Cital som dost o Olegovi, DD-WRT, OpenWRT.
Alebo by mi mozno stacil ich povodny?

Co vlastne ocakavam od routeru:

WPA2-PSK (hm a RADIUS by sa na tom nedal rozbehat)
pripojenie USB kluca / SD karty(cez USB) / USB HDD
torrent downloading
riadne routovanie (zistil som, ze moj stary AP router nedokaze routovat medzi dvomi PC pripojenymi cez WiFi, ked maju staticke IP, skoro som chytil infarkt, ked som to zistil)
zmena MAC adries na ETH a WAN portoch
sniffovanie s aircrackom (airmon + airdump) by bolo uzasne
rychle routovanie vyhodou

Vopred velmi pekne dakujem za rady.

Tigerz
10-01-2011, 07:21
Zdravím všetkých,

Chcem sa spýtať či z nahodou neviete aka je realna rychlost USB u toho ASUS RT-N16(ma vraj 533Mhz proc)? Mam ASUS WL500GP a ak by tam bola prenosová rychlost vecsia ako tych 2MB/s hned by som ho vymenil.

Dakujem

Jekyll
11-01-2011, 13:17
RT-N16 je v defaultu podtaktovany na 480MHz, kazdopadne ve specifikacich vyrobce chipu je jasne uvedeno 533MHz tak nevidim jediny duvod proc nejet na 533 :). Realna rychlost pres FTP je 7,5 - 8 MB/s u samby je to pomalejsi tusim kolem 5 MB/s

Tigerz
12-01-2011, 06:36
Ako je na tom samba v defaultnom stave s Oleg firmware(RT-N16)? Neda sa stale menit ? Ja napriklad mam WL500GP a original samba vzdy nabootuje v defaultnom stave....
Nainstaloval som SAMBA 3 podla navodu
http://wl500g.info/showthread.php?t=18208
Mam windows 7 a skusal som menit aj secpol.msc:

Run secpol.msc
Go to: Local Policies > Security Options
Find "Network Security: LAN Manager authentication level"
Change Setting from "Send NTLMv2 response only"
to
"Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated"
Vista defaults to only send the more secure NTLMv2 protocol, which these NAS devices / Samba do not support.

Potom som na druhy den prisiel k PC a uz zase nesla :(

gouryella
13-01-2011, 00:03
Zdravim,

chcel by som sa poradit pred kupou:
Asus WL-520gU
Asus WL-500gP v2

Ktory z nich je lepsi vzhladom na modifikovatelnost? (co som zatial pozeral, tak vedie gP v1 :D )

Ktory firmware tam nahodit? Cital som dost o Olegovi, DD-WRT, OpenWRT.
Alebo by mi mozno stacil ich povodny?

Co vlastne ocakavam od routeru:

WPA2-PSK (hm a RADIUS by sa na tom nedal rozbehat)
pripojenie USB kluca / SD karty(cez USB) / USB HDD
torrent downloading
riadne routovanie (zistil som, ze moj stary AP router nedokaze routovat medzi dvomi PC pripojenymi cez WiFi, ked maju staticke IP, skoro som chytil infarkt, ked som to zistil)
zmena MAC adries na ETH a WAN portoch
sniffovanie s aircrackom (airmon + airdump) by bolo uzasne
rychle routovanie vyhodou

Vopred velmi pekne dakujem za rady.

gP čka jsou již dost zastaralé, šel bych do RT-N16 nebo prubnout něco od Netgearu (WNR3500L), na spolehlivý torrenting bych doporučil 64MB+ RAM, na sniffovanie zapomeň. To ostatní to je standard. Firmware: no dlouho (5let) sem měl olega, ale teď mam skoro na všem dd-wrt, jediné co mě občas trápí je chybějící dokumentace k vestavěným příkazům busyboxu :-). Co zatím tak nějak nefunguje na 2.6 jádru je USB zvukovka.
http://www.dd-wrt.com/demo (ukázka rozhraní dd-wrt)

gouryella
13-01-2011, 00:25
Mam takový triviální nepodstatný problém, ale třeba bude někdo vědět.
Mam na routru busybox httpd server který se spustí jen při přístupu na port udaný v etc/services přes xine server. Špičkově to funguje z lokálu, ale když se připojim z venku tak to hodí 500 Status read failed: Connection reset by peer. Porty jsou otevřený a NATovaný z 80 na 8080, tam problém neni protože když spustim httpd klasicky jako deamon tak to funguje.
Kde by mohl být zakopán pes?

service webcache {
disable = no
socket_type = stream
wait = no
user = root
server = /opt/sbin/httpd
server_args = -i -t 5 -p 8080 -h /opt/www
}

Přes xine spouštím i vsftpd a tam problém z venku vůbec není.
Spíš mne to zajímá z hlediska vzdělávání, protože zas tolik paměti ten server nežere :-)

Blackbirdrozd
13-01-2011, 15:59
gP čka jsou již dost zastaralé, šel bych do RT-N16 nebo prubnout něco od Netgearu (WNR3500L), na spolehlivý torrenting bych doporučil 64MB+ RAM, na sniffovanie zapomeň. To ostatní to je standard. Firmware: no dlouho (5let) sem měl olega, ale teď mam skoro na všem dd-wrt, jediné co mě občas trápí je chybějící dokumentace k vestavěným příkazům busyboxu :-). Co zatím tak nějak nefunguje na 2.6 jádru je USB zvukovka.
http://www.dd-wrt.com/demo (ukázka rozhraní dd-wrt)

Nechcem vrazat do noveho drahsieho routeru, ked viem, ze mi na 2 PC v domacnosti vystaci aj slabsi a ked viem, ze ho budem modifikovat (zaruka...).

Preco by to sniffovanie nemalo ist? Nevidim dovod, preco by nesiel taky airodump. Ale rad sa poucim.

Inak vdaka a asi pojdem do Olega.

gouryella
14-01-2011, 14:55
Nechcem vrazat do noveho drahsieho routeru, ked viem, ze mi na 2 PC v domacnosti vystaci aj slabsi a ked viem, ze ho budem modifikovat (zaruka...).

Preco by to sniffovanie nemalo ist? Nevidim dovod, preco by nesiel taky airodump. Ale rad sa poucim.

Inak vdaka a asi pojdem do Olega.
přehrátím firmwaru se záruka neztrácí, celkem z 1000 pokusů o update fw se mi nepovedly sna 3 a vždy to šlo zpravit, jednou jsem ale musel otevřít krabičku no.
Třeba takovej TL-WR1043ND stojí méně než 500gP a nabízí Gigabit porty a N kovou wifinu, má ale jen 1x USB port. V mironetu teď mají RT-N16 v akci, sám jsem jeden zakoupil a již se nemohu dočkat.
http://www.mironet.cz/asus-rtn16-wifi-n-routerapgwusbftp-servergl+dp104176/ za bratru 2.3k

Blackbirdrozd
14-01-2011, 18:32
přehrátím firmwaru se záruka neztrácí, celkem z 1000 pokusů o update fw se mi nepovedly sna 3 a vždy to šlo zpravit, jednou jsem ale musel otevřít krabičku no.

Viem, len planujem pripajat vlastnorucne vyrobeny USB device (maly LCD displej, nech sa nemusim zakazdym pripajat, ked chcem len daco pozriet :) ) a je dost mozne, ze ho budem otvarat a taktiez mozem daco nechtiac vyskratovat...

Třeba takovej TL-WR1043ND stojí méně než 500gP a nabízí Gigabit porty a N kovou wifinu, má ale jen 1x USB port. V mironetu teď mají RT-N16 v akci, sám jsem jeden zakoupil a již se nemohu dočkat.

Oba PC mi podporuju len b/g. 1x USB je pre mna malo, pokial chcem pripojit disk a LCD. WL-500gP je o polovicu lacnejsi od RT-N16 a myslim, ze na moje ucely by mohol stacit.

Dakujem za rady.

P.S.: Moja otazka stale ostava - preco by mi nemal ist airodump?

greengreen
16-01-2011, 13:43
Ahoj
Ja mam taky Samsunga a tohle jsem resil pomoci flashnuti firmwaru televize tak ze ted umi cist z nasdilnech adresaru pres sambu (+ to umi prehravat DTS, vetsi titulky, jinou barvu titulku atd.) ted to jde dokonce snad i bez zasahu do firmwaru
mrkni na http://www.samygo.tv/
ja mam totiz serii B a tak nevim co vsechno umej se serii C
ja jsem klasicky DLNA nebyl s Asusem nejak smysluplne schopen rochodit tak jsem sel touhle cestou
jinak jeste zkus kouknout na
http://wl500g.info/showthread.php?t=25271
zde doporucuje twonky server i s navodem (nevyhoda je ze je na 30 dni a pak za ojra)

Diky za info no pro tu moji C6000 jeste firmware nemaj a mozna ani nepujde aby toslo pres sambu - bohuzel.

mediatomb ani ushare se mi sice rozjet podarilo ale tv je nedetekuje.
Jak by se dalo jeste resit, napada Vas neco?diky

parrot
17-01-2011, 22:51
Ahoj,
prosím o radu jak nejlépe nastavit routery, abych mohl z Internetu
sledovat kompatibilní webkameru připojenou k Asusu? Kromě toho bych rád používal Asus
jako Switch a přistupovat přes něj ven do Internetu z různých PC. Myslím, že to co chci
nejlépe vystihuje nastavení Asusu jako bridge, bez aktivního DHCP.
Veřejnou IP mám statickou.

Jako hlavní Wifi router používám Compex WPE54AG, který mi slouží jak DHCP server
a v několika případech využívám rezervaci/ přiřazení IP adesy dle MAC. Compex má také NAT port forwarding
v LAN 192.168.168.x a IP forwarding.

moje konfigurace
Wifi 5GHz <-> Compex (192.168.168.1) <-> switch <-> Asus (192.168.1.1) <- Logitech QuickCam Pro 4000

Compex
- WAN Gateway 10.0.0.1, mask 255.255.0.0
- LAN 192.168.168.1, mask 255.255.255.0
- DHCP rozsah nastaven 192.168.168.100 - 192.168.168.254

Asus
- WAN Gateway 192.168.168.1
- WAN IP 192.168.168.102, mask 255.255.255.0
- DNS 10.0.0.1
- LAN IP 192.168.1.1, mask 255.255.255.0 (přes tuto IP přistupuji k Aususu)
- Lan Gateway 192.168.1.1

Detaily rád sdělím, ale možná to výše uvedené bude stačit.
Lze Asus nějak jednoduše včenit do sítě 192.168.168.1?

Děkuji moc,
Martin

Tigerz
19-01-2011, 18:40
Mam spustenu sambu3 Vsetko OK, az na particiu NTFS... Cítat mozem aj nahravat s tejto particie do NTB, ale nie ZAPISOVAT... Neda sa to nejako obíst?

Jedna sa samozrejme o disk v WL500GP.Na format EXT3 mozem aj zapisovat.

flex25
25-01-2011, 09:26
Mam spustenu sambu3 Vsetko OK, az na particiu NTFS... Cítat mozem aj nahravat s tejto particie do NTB, ale nie ZAPISOVAT... Neda sa to nejako obíst?

Jedna sa samozrejme o disk v WL500GP.Na format EXT3 mozem aj zapisovat.

S tim nic bohuzel nenadelas je to TUSIM kvuli licencnim poplatku microsoftu proc neni podpora pro zapis na NTFS (mozna se mylim ale to ve vysledku neni podstatny) proste na NTFS nezapises :-(....dokud budes ten HDD mit pichlej v routeru tak ti to je jedno pokud ho chces obcas zapojit k PC s oknama pak existujou programky co naucej okna pracovat s ext3 ale osobne jsem to nikdy nezkousel takze ani nemuzu zadnej doporucit ale pres google urcite neco najdes

Plysak
14-02-2011, 08:53
Zdravím,
možná už se to tu někde řešilo nebo to sem nepatří ale už sem zkusil snad všechno a nic tak snad tady...mám problém s připojením síťové tiskárny, konkrétně se jedná o KONICA MINOLTA Magicolor 1680MF. Po připojení tiskárny k zařízení si ji asus bezproblému najde a je zobrazena na portu USB v admin rozhraní. V síti mám pak jeden PC po LAN a jeden NB přes wifi. Oba s OS W7 64b. Po zapnutí tiskárny si ji oba počítače bezproblému najdou a nainstalujou na virtuální port. Tiskárna tiskne i skenuje, ovšem po jednom až dvou dnech se tiskárna začne na obou PC hlásit jako offline a je nutné ji na obou PC odebrat a znovu nainstalovat. Ovladače mám aktuální, firmware v asusu taky. Děkuji za jakýkoli nápad na řešení

gmann1
21-02-2011, 16:50
Caute,

snazim sa rochodit na 500gP BT modul so zdielanym netom. Vychadzam z : tejto stranky (http://ocko.sytes.net/index.php?s=wl500-gp&a=bluetooth-access-point) a uz som vyskusal kde co, zial podla toho navodu mi to nechce ist. Bud to ma problem s (nejakym) protokolom, prip. Segment error alebo (iny firm. produkt = Tomato) problem so zavedenim BT modulov do systemu :(.

Nevie niekto ci je tu moznost to nejak rozchodit ?

Dikec. :o

jonka
25-02-2011, 20:37
Zdravím chlapci...

Nevím čím to je, ale párkrát mi Asus WL 500 GP V1 OlegFW zatuhnul a po restartu se ne a ne opravit čas a datum.

Pořád tam mám 1.1.2008 nebo tak nějak.

Zkoušel jsem měnit ntp.pvfree.net na ntp1.pvt.cz , ale nepomohlo...

Prostě to vždycky musím nastavit v ruce příkazem DATE.

Nevíte, kde by mohla být chyba ?

jirkax
04-03-2011, 10:56
Dobrý den,

potřeboval bych poradit, zda je možno v současné době k některému z ASUS(na značce netrvám) wifi routerů (wl-500pG V2, RT-N16 nebo i jinému) připojit pomocí USB web kameru, které by ukládala obraz na USB disk (idelálně na základě detece pohuby).
Co je pro to nutné udělat?
Z diskuzí vyplývá, že je nutno do zařízení nahrát jiný FW, ale mnoho vláken, co jsme našel, už nejsou aktuální, tak proto se ptám, za tyto možnosti ještě existují a jak se taková úprava wouteru realizuje.
Nevíto někdo o nějakém rozumném návodu pro neLinuxového uživatele?

Děkuji za odpovědi

outlaw11
18-05-2011, 11:42
RT-N16 vypada dobre ale asi tam pojde hore dost aj spotreba

na bezne veci staci gPv2, ale ak by som este potreboval torrentovat na routeri asi by som do toho siel :)

Etor
29-05-2011, 11:00
Ahoj vsem, chtel bych se zeptat jak zakazat urcity web pro urcitou IP v siti v Olegově firmwaru? Nejk to nemuzu najit?
Ci jestli se to da jen v post-firewall souboru? Pokud ano, prosim o priklad :)

Dekuji

sarlacc
29-05-2011, 21:38
Ahoj vsem, chtel bych se zeptat jak zakazat urcity web pro urcitou IP v siti v Olegově firmwaru? Nejk to nemuzu najit?
Ci jestli se to da jen v post-firewall souboru? Pokud ano, prosim o priklad :)

Dekuji

asi to nejde pro jednotlivé ip adresy ale zkus ve webové administraci Internet firewall-> URL filter

Jde to asi i nastavit dle času. Nebo nad tím LAN to WAN Filter Table
Jinak asi nějaká proxy?

Etor
30-05-2011, 19:48
asi to nejde pro jednotlivé ip adresy ale zkus ve webové administraci Internet firewall-> URL filter

Jde to asi i nastavit dle času. Nebo nad tím LAN to WAN Filter Table
Jinak asi nějaká proxy?

No chci jen specificke weby a ne to co je v nejake proxyne nastavene.
Jinak URL filter v Olegove FW neni. Hledal jsem to a sam pise, ze to z tama vyhodil.

IP primo zakazat nechci, spise adresu jako www.neco.com
Neslo by to treba pomoci IP tables (post-firewall soubor) nebo tak nekde?

sarlacc
30-05-2011, 23:24
No chci jen specificke weby a ne to co je v nejake proxyne nastavene.
Jinak URL filter v Olegove FW neni. Hledal jsem to a sam pise, ze to z tama vyhodil.

IP primo zakazat nechci, spise adresu jako www.neco.com
Neslo by to treba pomoci IP tables (post-firewall soubor) nebo tak nekde?
přes iptables tohle neumím; a asi mám teda novější firmware

Etor
02-06-2011, 20:20
přes iptables tohle neumím; a asi mám teda novější firmware

No ja mam nejnovejsi od Olega 1.9.2.7-10, tak nevim. Navic jak jsem rikal, on sam psal, ze to z toho fw odstranil (od verze 1.9.2.7-7).

sarlacc
02-06-2011, 20:40
No ja mam nejnovejsi od Olega 1.9.2.7-10, tak nevim. Navic jak jsem rikal, on sam psal, ze to z toho fw odstranil (od verze 1.9.2.7-7).
a tohle znáš? http://code.google.com/p/wl500g/wiki/News

Etor
06-06-2011, 17:47
a tohle znáš? http://code.google.com/p/wl500g/wiki/News

heh, neznam no :) Thx :D
No jo, ale kdyz budu chtit novy fw, tak budu muset celou tu proceduru od Wengiho projet znovu ne? Snad krom formatovani disku... :)

sarlacc
06-06-2011, 18:41
heh, neznam no :) Thx :D
No jo, ale kdyz budu chtit novy fw, tak budu muset celou tu proceduru od Wengiho projet znovu ne? Snad krom formatovani disku... :)
ani ne, ty firmwary jsou si podobný, zazálohuj nastavení (nvram) a flashfs (/tmp) pro jistotu (jde to přes webové rozhraní), taky vytáhni flashku a pokud netrváš na jádru 2.6 (rtn verze) tak si tam dej tu poslední stabilní (jádro 2.4) -d verzi a myslím, že by neměl nastat problém. záležitost 3minut. vše přes webové rozhraní. jen nepopleť verzi. To co máš naistalováno na flashce (/opt) zůstane netknuto, protože ji vytáhneš; poté ji zase zapojíš.

jonka
15-06-2011, 09:05
No, neustále se mi ztrácí čas a teď mi z jednoho PC přestala ject SAMBA, asi je čas na upgrade.

Nevím, jakýho posledního Olega mám, ale je to ještě z jeho dílny, žádné:
http://code.google.com/p/wl500g/wiki/News

jádro mám:

uname -r
2.4.20

Jaký je rozdíl mezi jádrem 2.4 a 2.6 ?

Jaký by jste mě doporučili FW ? - jde mi hlavně o rychlou SAMBU a Cron stahování.

Díky, J.

jonka
16-06-2011, 12:43
Zdravím.

Po instalaci červnových aktualizací pro os Windows XP Pro SP3, mě přestal jit přístup na sambu, tedy \\samba\... .

Deinstalace výše uvedené aktualizace opět zprovozní... :)

wakatana
18-06-2011, 10:24
Dobrý deň mám problém s WAN portom na wl500gp v1.

Môj hardware: Asus wl500g Premium V1 s pôvodnou verziou firmware ASUS 1.9.7.7 (Viem ze toto nieje forum pre original FW - som ocohotny naflashovat olega len si chcem byt isty ci neposkodim HW)

Scenár:
pripojenie k wl500gP mam z jedného PC s dvoma rozhraniami:
PC-eth0 - LAN rozhranie PC je pripojene do WAN portu wl500gP
PC-eth1 - WiFi rozhranie PC je pripojené k LAN portu wl500gP
(wl500gP berie wifi ako súčasť LAN a je teda v rovnakom rozsahu podsiete)

KONFIGURÁCIA:
ASUS-LAN IP: 192.168.1.1/24
PC-eth1 IP: 192.168.1.100/24

ASUS-WAN IP: 192.168.0.1/24
PC-eth0 IP: 192.168.0.100/24

LAN to WAN - WAN to LAN filtre sú zakázané, správa webového rozhrania cez WAN je povolená
Router je v režime Router skusal som tiez home gateway ale s rovnakym vysledkom - vid nizsie. (režim prístupového bodu som neskusal nakolko v tomto rezime je WAN defaultne vypnuty)
WAN LED bliká a kabel sa v systéme Windows zdá byť pripojený.

prikaz arp-a na PC vracia nasledovné:

? (192.168.0.1) o 00:01 B: FC: 6b: 81:02 [éteru] na eth0
my.router (192.168.1.1) o 00:01 B: FC: 6b: 81:02 [éteru] na eth1

Zatiaľ všetko vyzerá, že to funguje dokonale

PROBLÉM:
Nie som schopný pingnut alebo spravovať wl500gP, alebo robiť cokolvek ine cez WAN port.
Tiež sa snažil nastaviť adresu dynamicky na WAN a získať ju z DHCP (iný router, ktorý vystupoval ako DHCP server bol pripojený k WL500 WAN), ale žiadna adresa bola pridelená na WAN.

Skusil som tiez naklonovat MAC adresu na WAN aby som videl ako sa prejavi arp -a prikaz:

? (192.168.0.1) na aa: bb: cc: dd: ee: ff [éteru] na eth0
my.router (192.168.1.1) o 00:01 B: FC: 6b: 81:02 [éteru] na eth1

PS: Skúšal som rovnakú konfiguráciu na WL500g a tu to funguje podľa očakávania. takze nastavene to mam urcite spravne.

OTÁZKA:
Vyzera to ako softvérová chyba, pretože hardwarova vrstva sa zdá byt funkcna a problém je zrejme na 3. vrstve OSI.
Myslíte si, ze OPENWRT pripadne nejaky iny z alternaticnych firmwarov by mohol problém vyriešiť?
Moze byt flashovanie na takyto hardware nebezpecnejsie ?

Ďakujem všetkým

jonka
21-06-2011, 08:57
Zdravím.

Nechci do toho mluvit, ale obávám se, že tímto způsobem se to prostě nedá korektně vyzkoušet...

Jedině router klasicky připojit do sítě, nakonfigurovat ho klasicky na internet a připojit k PC, kde si otevřu Admin rozhraní.

Pak druhé PC s alternativním internetem z venku, např. přes mobil, nebo pc někde jinde na které se vzdáleně přihlásím a právě z toho venku se zkouším připojit na router po netu...

Tomu že pomůže Oleg nebo DD-wrt, nevěřím, spíš je tam něco špatně nastavené a mám pocit, že jsem někde Asus wl-gp v1 měl nastavené na vzdálenou admin správu, ale šlo to proti nějaké pevné IP adrese.