PDA

Bekijk de volledige versie : Working Replecement Download Master (http/ftp)



gouryella
11-09-2007, 11:54
UPDATED 19.9.2007

Try this good cgi script http://irodov.nm.ru/wget4web/
Follow the instalation instructions on the page.

1) I get 500 Internal Server Error
reason: maybe don't work with microperl.
Remove microperl:

ipkg remove microperl

edit:
get the better ipkg

wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-9_mipsel.ipk

wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-12_mipsel.ipk

Install it

ipkg.sh install ipkg-opt_0.99.163-9_mipsel.ipk

ipkg.sh install uclibc-opt_0.9.28-12_mipsel.ipk
Now

ipkg update

Install perl:

ipkg install perl
Don't forgot to change your cgi setting (im using lighttpd, not tested with busybox cgi or thttpd Web Server)

nano /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
change /opt/bin/microperlperl to /opt/bin/perl
check... unsharp # "mod_cgi", on the top of lighttpd.conf


cgi.assign = ( ".pl" => "/opt/bin/perl",
".cgi" => "/opt/bin/perl")

2) Working but Error of Wget starting after downloading
Reason: Relative adress to wget in add.cgi

Finf out the wget place in your WL 500, for me /opt/bin/wget
Open it(add.cgi) go to line 75

my $output = `wget -b -c -i $taskname -a $logname`;
Replece it:

my $output = `/opt/bin/wget -b -c -i $taskname -a $logname`;

edit: for me not work with /usr/bin/wget (reason rights?)

ipkg install wget
that will install wget to /opt/bin/wget


4) Some problem with log files and administrations scripts i look on it in future

4) That's all, happy downloading
If you know sometging about cgi/http may edit this script i add speed limit and at queing (ipkg install at) and remake to xhtml page with php menu.

Sorry for my English im from Czech Republic http://www.czech.cz/

Official pictures:
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/add.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/admincenter.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/delete.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/files.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/progress.gif

raas
11-09-2007, 16:44
Cool !

that's what I was missing in the custom firmware.

Thanks a lot !

micstar
13-09-2007, 11:11
Hi,

Would this work together with the original Asus Firmware? Or it will only work with Oleg's?

Regards,
Michael


Try this good cgi script http://irodov.nm.ru/wget4web/
Follow the instalation instructions on the page.

1) I get 500 Internal Server Error
reason: maybe don't work with microperl.
Remove microperl:

ipkg remove microperl
Install perl:

ipkg install perl
Don't forgot to change your cgi setting (im using lighttpd, not tested with busybox cgi or thttpd Web Server)

nano /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
change /opt/bin/microperlperl to /opt/bin/perl
check... unsharp # "mod_cgi", on the top of lighttpd.conf


cgi.assign = ( ".pl" => "/opt/bin/perl",
".cgi" => "/opt/bin/perl")

2) Working but Error of Wget starting after downloading
Reason: Relative adress to wget in add.cgi

Finf out the wget place in your WL 500, for me /opt/bin/wget
Open it(add.cgi) go to line 75

my $output = `wget -b -c -i $taskname -a $logname`;
Replece it:

my $output = `/opt/bin/wget -b -c -i $taskname -a $logname`;

edit: for me not work with /usr/bin/wget (reason rights?)

ipkg install wget
that will install wget to /opt/bin/wget


4) Some problem with log files and administrations scripts i look on it in future

4) That's all, happy downloading
If you know sometging about cgi/http may edit this script i add speed limit and at queing (ipkg install at) and remake to xhtml page with php menu.

Sorry for my English im from Czech Republic http://www.czech.cz/

Official pictures:
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/add.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/admincenter.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/delete.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/files.gif
http://irodov.nm.ru/wget4web/pic/progress.gif

raas
13-09-2007, 12:46
The original firmware from asus provides http/ftp download functionality.
The custom does not. .

This one is written for the custom firmware.

mundu
14-09-2007, 18:17
The perl ipkg is not available any more!

Do you know why?

raas
14-09-2007, 23:43
@mundu,
Do you use the correct path to download packages for the asus.. ?

I can install it with the given command.. no problem perl installs

the correct path for /opt/etc/ipkg.conf should be:


src/gz optware http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable


.

mundu
15-09-2007, 13:54
Lol
Ipkg is working fine for me!

I get 500 Internal Server Error also.So i decided to go through this tutorial just to get the cgi working!


[mundu@mundu root]$ ipkg install perl
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package perl.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'


I've searched the packages available and there's only microperl ipkg concerning perl.

Any help?

gouryella
16-09-2007, 18:31
i update tutorial, look on mascat to get better ipkg and uclib http://www.macsat.com/macsat/content/view/73/29/

mundu
19-09-2007, 16:01
Took me longer than i thought! I had a few problemas a couple of days ago! Today i read the all errors that came up!

After the first try i came up with something saying that uclibc-opt_0.9.28-12_mipsel.ipk this was missing. So i installed it and finally ipkg is working with this list http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/.

I upgraded the other packages also, now i have a set back because nano and a couple of other stuff is not working!

when i execute nano i get this

Error opening terminal: xterm.

Probably the change of feeds made a big problem here! :S

mundu
20-09-2007, 21:52
Well i started all over again! This time the first thing was to put ipkg running with the other feeds, checked it from this post http://wl500g.info/showthread.php?t=10307 .

I guess that's the problems solver!

Thanks

uniper
07-01-2008, 01:36
I installed this yesterday and I must say it works very well!
I'm using Olegs firmware 1.9.2.7-8 (also installed yesterday) and I have previously installed Transmission, so I placed the cgi-files in the same folder as the transmission cgi-file. And then I made a very basic index page with links to transmission and the various Wget4web pages. So now I have a really convenient download center!

I had some problems getting the cgi-files to run at first.
In all the files I changed "#!/usr/bin/perl" into "#!/opt/bin/perl". This was enough to get add.cgi, progress.cgi and showlog.cgi to run.
But the other files just gave perl error messages in the output, so I removed the -w option so "#!/usr/bin/perl -w" changed to just "#!/opt/bin/perl". I don't know what the -w option does, but since this was the only apparent difference between the files I removed it and it worked!

All the info needed to get all this running was found on this forum, my thanks to everyone who has contributed!

djmickey83
18-06-2008, 21:58
Hi!

I'm a big dummy when it comes to installing something on the router.

Please!... Anyone... Can post a walk through of this install?
Thx