Results 1 to 5 of 5

Thread: 1.7.5.9 Samba Problem with big files

  1. #1

    1.7.5.9 Samba Problem with big files

    Hi,
    I cannot write big files (above 30MEG). Windows (XP and 98) claims, device not available, after looking for about a minute. Sometimes WL rebootes.
    Once a 30 Meg file writing worked. But never again.
    The file is in the USB-disk directory then apearing, but trashed.

    Reading big files is possible.
    Read/Write with FTP works.
    WL is in Home Gateaway mode.

    Tested with different USB drives (Flash and 40GB-HD)
    It lookes like the error is in the Sambaserver.
    Can it be that the machine is out of RAM? How to free some RAM?

    KWR

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    Caching/buffering problem when ramfs is in use (flashed firmware use ram as virtual disk).
    You may want to switch to rootfs and avoid using ramfs completely.

  3. #3
    I've had this problem too. As I am a Linux n00b, can you please explain to me how to go from ramfs to rootfs?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Russian Federation
    Posts
    8,353
    There was a post in the forum which describes the necessary changes to switch off ramfs. Use search.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    1,306
    I've had this problem tonight as well. Linux is dropping services because of low free RAM.

    I'm not planing on moving to rootfs boot so I need to add some RAM. Would it be a possibility to add swap space or will this not help?

Similar Threads

  1. Big files using samba with 1.9.2.7-6a
    By Ulyss62 in forum WL-500g Custom Development
    Replies: 6
    Last Post: 25-09-2005, 18:20
  2. Samba and large files still doesn't work
    By KimTherkelsen in forum WL-500g Q&A
    Replies: 6
    Last Post: 06-08-2005, 09:04
  3. Samba, files >50 mb
    By double j in forum Dutch Discussion - Nederlands
    Replies: 4
    Last Post: 26-07-2005, 19:42
  4. Problem with Samba
    By bs3 in forum WL-500g Q&A
    Replies: 16
    Last Post: 24-05-2005, 09:42
  5. Run SAMBA and problem
    By connic in forum WL-500g Q&A
    Replies: 5
    Last Post: 23-04-2005, 20:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •