Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bootstrap.php(430) : eval()'d code on line 123
RAM upgrade for wl-500gx - Page 4
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 54 of 54

Thread: RAM upgrade for wl-500gx

  1. #46
    Hi!

    I want to say "Thank you" to all contributors in this topic. Thank you, that you have believed in this, for a first look, crazy idea. Thank you for priceless hints, that you gave to all WL-500 fans. I have completed this project and now want to bring my coin into the piggy bank =)

    I have successfully used Hynix memory from an old 4-chip 128Mb PC-133 SDRAM module. The chip was HY57V561620CT-H. The chips from the DIMM module were desoldered using an kitchen oven, just like oleo did it, but the RAM chips from the motherboard I have removed using an ancient technology, described here:TSOP Removal

  2. #47
    Is it necessary to change any more (in hardware or software) to put 128MB in addition to soldering the chips?

  3. #48
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Slovenia
    Posts
    736
    From my experience, there is nothing to do except carefully resolder chips. Boot loader detects memory change itself.

  4. #49
    Quote Originally Posted by oleo View Post
    PC133 means 60ns while PC100 means 70ns RAM speed. If you look at schematics you'll see -6 RAM is specified. I could not tell you if PC100 will work, but I assume that it should. If you look at http://wl500g.dyndns.org/sdram.html you will see that there is cas_latency whch is calibrated during boot if sdram_ncdl is reset. So there is a chance that PC100 should work.

    With 256MB 4chip module you could have 128MB router. Oleg reported success on Premium, while I've read that Deluxe had problems with 128MB.
    Has there been any new success stories out there operating a WL-500gx reliably on 128MB or is 64MB the established limit?

    As far as ram selection goes. Is it fair to state any PC133 memory with work or is it more specific? There are plenty of PC133 168pin dimms on ebay including many 512mb (16 x 32) which are well priced or alternatively there are plenty of 8 chip laptop ram modules which are stated as being PC133.

    Advise here would be appreciated.

    Thanks
    Steve

  5. Am i using 32Mb og ram or 16Mb og ram?

    Hey... A dummie question...

    I can't remember if i opened for det extra 16Mb og RAM on the router for some years ago...

    When i type "free" in the console on the router, i get the following:

    total used free shared buffers
    Mem: 30164 15508 14656 0 1656
    Swap: 0 0 0
    Total: 30164 15508 14656

  6. #51
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    259
    Quote Originally Posted by Rasmuskarlsen View Post
    Hey... A dummie question...

    I can't remember if i opened for det extra 16Mb og RAM on the router for some years ago...

    When i type "free" in the console on the router, i get the following:

    total used free shared buffers
    Mem: 30164 15508 14656 0 1656
    Swap: 0 0 0
    Total: 30164 15508 14656
    You are using 32MB.

  7. #52
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Heesch, Netherlands
    Posts
    118
    Finally, I found hardware, AND time to do this upgrade. At the moment I'm practicing myself with desoldering/soldering the chips. I use the method as described earlier, with wick and a 40W soldering iron. This looks like a fast and reliable solution. Tomorrow I will try the first router, I have three units to do
    Solar inverter monitoring with Asus wl500gx http://solar.reinieren.net (dutch)

  8. #53
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Heesch, Netherlands
    Posts
    118
    First deluxe is upgraded to 64MB!

    First test was not good, there was no output on serial port. I looked again, and there was one tiny connection between 2 pins.

    That did the trick!

    Router booted normally, with 64MB reported!

    Code:
                  total         used         free       shared      buffers
      Mem:        62968        10096        52872            0         1208
     Swap:            0            0            0
    Total:        62968        10096        52872
    Great! Another 2 deluxe's to go!

    First I will run this one for a while, to see if it will be stable.

    I used Corsair SDram 128MB PC133 module, 4 chip on one side.
    Solar inverter monitoring with Asus wl500gx http://solar.reinieren.net (dutch)

  9. #54
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Heesch, Netherlands
    Posts
    118
    I'm selling my wl500gx routers, because I'm migrating to other hardware. But I have still some memory chips messing around here, which will fit for the Deluxe router! So, if you're interested in them, send me a message. I can also do the upgrade for other people, my deluxe is running fine until now on 64MB.

    If you want me to do the upgrade, send me a message.
    Solar inverter monitoring with Asus wl500gx http://solar.reinieren.net (dutch)

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Similar Threads

  1. Some questions regarding debricking a 500gx
    By fusterjj in forum WL-500g Q&A
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2006, 07:52
  2. WL-500g Delux, Nahc Upgrade nur noch ???? am Web-Interface
    By colalight890 in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 1
    Last Post: 09-01-2006, 20:50
  3. Nach Firmware Upgrade Kein Wlan
    By ibiza in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2006, 20:39
  4. Failed to upgrade firmware on WL-500g Deluxe
    By olas in forum WL-500g Q&A
    Replies: 6
    Last Post: 27-12-2005, 12:17

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •