Results 1 to 7 of 7

Thread: Asus RT-AC66U

  1. #1

    Arrow Asus RT-AC66U

    Heb sinds van de week de Asus RP-N53 aangeschaft, omdat ik op zolder heel slecht bereik had met 5 GHZ.
    Dacht koop een Extender dan ben ik van t probleem af . Dat ging allemaal goed.
    Had beide frequenties op de Rpn53 draaien en werkte goed.
    Tot een gegeven moment de 5 Ghz telkens weg viel, en ik em aan en uit moest doen, dacht eerst van is me Router maf aan t doen (Asus RT-AC66U)
    Maar na kijken op me Iphone5 en Ipad, vond ik me 5GHz netwerk gewoon tussen de lijst.

    Dus ik denk, ga gewoon het apparaat opnieuw instellen, had met een pin de Reset knop in gedrukt van me Extender en denk begin opnieuw.
    Met de makkelijke 'WPS' methode mocht het niet baten, bleef alleen maar de 2.4 Ghz aangeven.
    ik denk doe het met de hand , ga inloggen op de RP-N53 en doe het handmatig. En wat blijkt, opeens blijkt me RP n53 me hele 5Ghz niet meer te zien.
    ik weer proberen toen gaf die em weer wel maar kon er niet op inloggen zoals te zien op screenshots.

    Ik weet het even niet meer , nog iemand ervaring met dit apparaat ? dat ik misschien over iets heen kijk?


    Hier begon het al, ondanks meerdere pogingen, blijf die op 99% hangen, had express de tijd laten staan. heb toch echt wel laten lopen . Bijna 2uur.



    Hier vond ie dan eindelijk weer eens me 5 Ghz netwerk, maar kon er niet mee verbinden. En kwam met melding of ik iets geblokkeerd had, wat niet geval was. Was vanaf fabrieksinstelling begonnen.









    En na aantal resets ed, wil die helemaal niet meer me 5 Ghz vinden.... ik snap er niks van.. Je zou zeggen dat als je terug naar fabrieks instelling gaat. je begint van voor af aan.....

  2. #2

    Exact hetzelfde probleem

    Omdat ik exact hetzelfde probleem heb, kom ik via Google Zoeken op dit forum uit. Helaas zie ik geen oplossingen staan. Ik heb de repeater pas 2 weken en had hem al bijna teruggestuurd omdat ik dacht dat hij defect was, maar blijkbaar is er iets anders aan de hand.
    Het ging eigenlijk goed mis nadat ik de repeater gereset had.
    Soms krijg ik bij het handmatig koppelen ook een melding dat hij helemaal geen netwerken in de buurt kan vinden (terwijl er wel 20 netwerken zijn!)

    Ik overweeg nu om de oudere firmware van mei 2013 vanaf de site terug te plaatsen, omdat de repeater het de eerste week wel goed deed. Mijn Asus RP-N53 repeater is gekoppeld met een ASUS RT-N66U router.

    Iemand suggesties??

  3. #3

    Probleem zelf opgelost

    Omdat niemand de oplossing had, heb ik contact gezocht met de Technische Ondersteuning van Asus, maar ook zij konden me niet verder helpen.
    Dagenlang ben ik met dit probleem bezig geweest, maar ik ben eruit!

    Nadat de repeater een hard reset heeft gehad, kan hij om de een of andere reden het 5Ghz netwerk van de router alleen maar vinden als de Asus Router (RT N66U of AC66U) onder de Wifi 5G instellingen de Channel Bandwidth op 40 Mhz heeft staan. Met de instelling 20Mhz of 20/40 Mhz ziet de repeater de 5G van de router niet. Geen idee waarom. Toen ik de router nieuw geleverd kreeg, was een andere channel bandwidth blijkbaar geen probleem, maar na de hard reset wel.
    Nadat ik de bandwidth in de router had veranderd in 40Mhz, kreeg ik inderdaad weer 2 netwerken: _RPT en _RPT5G.
    In eerste instantie had ik daarna wel nog problemen met het verkrijgen van een IP-adres, maar dat werd veroorzaakt door de standaardinstellingen van de repeater op WPA-Auto-Personal TKIP-AES terwijl ik de router heb ingesteld op WPA2 AES.

    Als de repeater weer goed gekoppeld is en goed werkt, kun je via repeater.asus.com onder extended wireless settings de bandwidth waarde wijzigen naar 20Mhz waardoor je repeater en router weer op 20Mhz zou kunnen zetten. Maar dat laatste heb ik zelf niet geprobeerd.

    Ik hoop dat dit voor andere mensen ook de oplossing is.

  4. #4

    Asus RT-AC66U achter experiabox V8

    Ik heb sind kort een glasvezel aansluiting van KPN. Hiervan is het wifisignaal zeer slecht.Ik heb hiervoor een nieuwe Asus router aangeschaft. De RT-AC66U. Wie kan mij in JIp en Janneke taal uitleggen hoe ik de router het beste aansluit achter de experiabox. Ik heb hem nu el werkend maar moet het wifisignaal van de experiabox aan laten staan, anders heb ik geen verbinding. Dit is volgens mij niet de bedoeling.Heeft misschien ook iets te maken met DHCP ??. Wie kan mij helpen.

    Groet Ad Michielse

  5. #5

    Asus RT-AC66u 2.4 Ghz verbindingsproblemen

    Beste forumleden,

    Sinds een week heb ik een probleem met de 2.4 Ghz Wifi verbinding, de 5 Ghz verbinding werk uitstekend. Ik heb een uitermate trage verbinding of ik krijg geen verbinding met de 2.4 verbinding. Je krijgt dan een melding te zien dat er een verificatiefout is opgetreden of dat je het wachtwoord moet invullen. Als je het wachtwoord intypt word er gezegd dat dit wachtwoord niet klopt. Dit terwijl er niets is veranderd in de instelling van de router. In overleg met ASUS de firmware geupgrade, gereset maar niets hielp. Uiteindelijk de SSID gewijzigd, dus de 2.4 verbinding een nieuwe naam gegeven. Dit hielp een paar dagen maar nu treed exact hetzelfde probleem op. Ik heb op een Amerikaans forum hetzelfde probleem diverse keren voorbij zien gaan maar nergens vind ik een oplossing.

    Hier iemand enig idee?

    Bedankt, Niels.

  6. #6

    Asus RT-AC66U trage lan snelheden

    hoi,

    Ik heb een probleem waarvan ik hoop dat iemand hier een oplossing weet. Ik stream vanaf mijn NAS (Qnap T219P) die boven staat en speel het af op mijn mediaplayer Dune D1 die middels HDMI aangesloten is op mijn receiver Denon AVR3313. Op zich gaat dat goed, echter zodra ik een blu-ray stream hapert het beeld en geluid. Ik heb van alles geprobeerd en ook gekeken wat de bitrates zijn. Als ik de NAS rechtstreeks aansluit op de Dune gaat alles vlekkeloos zonder haperingen, maar zodra ik m'n router (Asus RT-AC66U) ertussen zet gaat het beeld weer haperen en is de bitrate een stuk lager. Hier even een opsomming van de bitrates die ik krijg:
    NAS --> Dune --> Denon AVR3313 --> tv = geen probleem --> bitrate 31 tot 43 Mbps
    NAS --> router Asus RT-AC66U --> Dune --> Denon AVR3313 --> tv = haperingen --> bitrate 4 tot 15 Mbps

    Het lijkt erop dat de router het probleem is, maar ik zou echt niet weten wat ik daar aan zou moeten doen om het probleem op te lossen.

    Hardware acc. staat aan en QoS is uitgeschakeld. Al m'n UTP kabels zijn Cat5e en Cat6 en zijn goed. Ook de laatste firmware staat op de router.

    Weet iemand misschien wat het probleem is en hoe ik dat op zou kunnen lossen?

    Alvast bedankt.

  7. #7
    Ik heb gisteravond even een andere router geprobeerd en toen werkte alles prima zonder haperingen.

    Ik kan dus wel concluderen dat er iets met de Asus router aan de hand is. Ik hoop dat er iemand is die wellicht weet wat er aan de hand is en een oplossing weet. Want ik wil de Asus router wel blijven gebruiken gezien de Wifi erg goed is.

Similar Threads

  1. Router Asus RT-AC66U
    By DJHendrik in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 65
    Last Post: 08-08-2016, 21:58
  2. Настройка IPTV на роутере Asus RT-N16/N66U/AC66U
    By Lion in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 246
    Last Post: 14-03-2015, 19:10
  3. Разгон процессора на Asus RT-N66U/RT-AC66U
    By ryzhov_al in forum Russian Discussion - РУССКИЙ (RU)
    Replies: 7
    Last Post: 14-06-2014, 14:45
  4. Asus PCE-AC66 802.11ac PCIe Adapter & RT-AC66U Router
    By Omega in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 4
    Last Post: 26-08-2013, 07:58
  5. New Asus RT-AC66U router (5G 802.11ac)
    By Omega in forum WL-500gP Pics & Specs
    Replies: 22
    Last Post: 12-10-2012, 01:51

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •