Page 3 of 19 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 283

Thread: alpha rt-n firmware releases

  1. #31
    Still I do not understand why when I use
    mount tab
    smb tab
    in the commands list doesn't apear mount.cifs and smbfs

  2. #32
    I modified the file "/usr/local/sbin/post-mount" but the automount is not working.

    #! /bin/sh
    /opt/etc/init.d/rc.unslung start
    insmod /opt/modules/smbfs.ko
    sleep 6
    smbmount //192.168.109.130/torrent /opt/torrent/ -o username=Foxem,password=XXXX

    Then I created in /opt/etc/init.d/S10smbfs

    insmod /opt/modules/smbfs.ko
    sleep 6
    smbmount //192.168.109.130/torrent /opt/torrent/ -o username=Foxem,password=XXXX

    could you please tell me what I am doing wrong?

  3. #33
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,763
    Quote Originally Posted by Foxem View Post
    could you please tell me what I am doing wrong?
    Sorry, I'm not well known with network share mounting

    perhaps you could do the module loading before rc.unslung start?

  4. #34
    Quote Originally Posted by wpte View Post
    Sorry, I'm not well known with network share mounting

    perhaps you could do the module loading before rc.unslung start?
    I found this working solution

    insmod /opt/modules/smbfs.ko
    sleep 10
    /opt/bin/smbmount //192.168.109.130/torrent /opt/torrent/ -o username=user,password=XXXXX

  5. #35
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,763
    Quote Originally Posted by Foxem View Post
    I found this working solution

    insmod /opt/modules/smbfs.ko
    sleep 10
    /opt/bin/smbmount //192.168.109.130/torrent /opt/torrent/ -o username=user,password=XXXXX
    ah yes ofcourse! (silly me)
    that's because it's not located in the firmware

  6. #36
    Did the firewall-rules move somewhere else? I tried to open a port for ssh, but no matter what i write into the post-firewall, i can't get a connection to the router from the internet. A portforwarding to my laptop i set up in the web-if for another service does work, but doesn't show up in the post-firewall like it used to on the wl500w.

    kind regards

    Benj

  7. #37
    Quote Originally Posted by bef View Post
    Did the firewall-rules move somewhere else? I tried to open a port for ssh, but no matter what i write into the post-firewall, i can't get a connection to the router from the internet. A portforwarding to my laptop i set up in the web-if for another service does work, but doesn't show up in the post-firewall like it used to on the wl500w.

    kind regards

    Benj
    iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT (22 default port, change it if you use other)

    iptables -L -n to see the applied rules INPUT chain. (1st chain)

  8. #38
    Quote Originally Posted by hggomes View Post
    iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT (22 default port, change it if you use other)

    iptables -L -n to see the applied rules INPUT chain. (1st chain)
    Ok, perhaps i shouldn't mess with the firewall at 2 o'clock in the morning and not look at it again. -.-

    A small typo later and it works, thank you

  9. #39

    high load,no cpu activity

    Have anyone noticed a high load avaragae but no cpu activity?
    I get this from top:

    top - 08:21:10 up 8:45, 0 users, load average: 2.00, 2.02, 2.10
    Tasks: 44 total, 1 running, 43 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
    Cpu(s): 0.7%us, 0.7%sy, 0.0%ni, 98.4%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.3%si, 0.0%st
    Mem: 126204k total, 124124k used, 2080k free, 1448k buffers
    Swap: 501912k total, 140k used, 501772k free, 103908k cached

    PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
    1258 admin 15 0 1640 636 492 R 1.6 0.5 0:12.71 top
    1254 admin 15 0 1232 556 424 S 0.3 0.4 0:01.06 dropbear
    2 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kthreadd
    4 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 events/0
    5 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.06 khelper
    24 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:01.16 kblockd/0
    50 admin 25 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
    51 admin 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 pdflush
    52 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.77 kswapd0
    53 admin 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 aio/0
    588 admin 20 -5 0 0 0 D 0.0 0.0 0:00.00 pptp-rx-0
    589 admin 20 -5 0 0 0 D 0.0 0.0 0:00.00 pptp-tx-0
    590 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:01.12 mtdblockd
    669 admin 15 0 1616 296 240 S 0.0 0.2 0:00.01 klogd
    672 admin 15 0 1008 208 148 S 0.0 0.2 0:00.01 eapd
    675 admin 15 0 1192 376 240 S 0.0 0.3 0:00.29 nas
    680 admin 15 0 1208 508 384 S 0.0 0.4 0:02.13 httpd
    689 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 khubd
    696 nobody 15 0 960 476 336 S 0.0 0.4 0:00.51 dnsmasq
    731 admin 25 0 1400 352 280 S 0.0 0.3 0:00.00 rcamdmain
    766 admin 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_0
    767 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.19 usb-storage
    780 admin 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_1
    781 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:05.11 usb-storage
    797 admin 15 0 1416 468 372 S 0.0 0.4 0:00.08 watchdog
    809 admin 15 0 1176 324 252 S 0.0 0.3 0:00.14 dropbear
    816 admin 15 0 1628 356 280 S 0.0 0.3 0:00.02 udhcpc
    850 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.07 kjournald
    851 admin 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.02 kjournald
    852 admin 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kjournald
    868 admin 16 0 1616 312 256 S 0.0 0.2 0:00.15 syslogd
    876 admin 15 0 11024 2340 1712 S 0.0 1.9 0:00.06 smbd
    878 admin 15 0 6548 1632 1060 S 0.0 1.3 0:00.14 nmbd
    882 admin 18 0 1052 344 284 S 0.0 0.3 0:00.00 cron
    887 admin 21 0 1444 500 416 S 0.0 0.4 0:00.00 xinetd
    889 admin 18 0 11024 996 368 S 0.0 0.8 0:00.00 smbd
    899 admin 25 10 11124 6632 3512 S 0.0 5.3 0:00.05 transmission-da
    900 admin 25 10 11124 6632 3512 S 0.0 5.3 0:00.00 transmission-da
    901 admin 25 10 11124 6632 3512 S 0.0 5.3 1:14.09 transmission-da
    1253 admin 18 0 11100 3176 2460 S 0.0 2.5 2:21.25 smbd
    1 admin 18 0 1400 548 468 S 0.0 0.4 0:00.66 init
    1255 admin 15 0 1624 480 412 S 0.0 0.4 0:00.01 sh
    3 admin 34 19 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.18 ksoftirqd/0
    1266 admin 15 0 1184 340 252 S 0.0 0.3 0:00.02 httpd
    Is this normal? I had dd-wrt before oleg and it was a similar problem there. I think it was the upnp who did't work as it should there.

    I've got som dead pptp processes what is that?

  10. #40
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,586
    Quote Originally Posted by ofverstedt View Post
    Have anyone noticed a high load avaragae but no cpu activity?
    It is a ugly feature of obsolete kernel+Broadcom SDK. Unfortunately, Broadcom ignore anybody who wasn't buy their SDK.
    Moreover, even DD-WRT team has some kind of full access this SDK, they can't (or don't want) to fix it.
    I've got som dead pptp processes what is that?
    It is accel-pptp daemon kernel threads, probably "top" shows incorrect status.

  11. #41
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,763
    Hey can I compile the upnp deamon in this firmware as well?
    or does it need some configuration?

    I kinda like my upnp portforwarding back

  12. #42

    RAID1 on RT-N16

    Hi,

    I've been using a self-compiled version of Oleg 1.9.2.7-10 (2008-03-30) on a 500GP with RAID1 (based on this tread http://wl500g.info/showthread.php?t=15550 comments and modules md.o and raid1.o) with two 1Tb Iomega disks on RAID1.

    I've just bought a RT-N16 and I want to re-build the system. This new router uses kernel 2.6. Can someone help me getting the right modules and tell me how to compile everything.

    For what I notice the wiki on http://code.google.com/p/wl500g/wiki...CustomFirmware is only for Kernel 2.4

    Thank's in advance
    Last edited by s1za; 10-03-2010 at 02:33.

  13. #43
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,763
    it's pretty much the same as for kernel 2.4
    setting everything up for the wl500 series as in the how-to is pretty much the same, you just need these extra things:

    you need kernel 2.6.22.19
    just link it to "linux-2.6" in the /broadcom/src/linux dir.
    then just checkout the svn rt-n branch into the dir... lets say /broadcom/src/rt-n

    do "make kernel" and "make" in the rt-n dir
    then cd into /broadcom/src/gateway dir and do "make" and "make install"

    after that you can just grab the .trx from /broadcom/src/gateway/mipsel-uclibc

    I hope that's a bit clear


    ofcourse you can download my builds as well, then you just need to compile the kernel modules I guess

  14. #44
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Russia, Moscow
    Posts
    3,586
    Quote Originally Posted by wpte View Post
    Hey can I compile the upnp deamon in this firmware as well?
    or does it need some configuration?

    I kinda like my upnp portforwarding back
    You tried to ask "how to get upnp works"?

    Sorry, didn't test it yet due to other high-priority tasks (stability, WPA2, etc.). I apologize problem occurs because many kernel calls changed in 2.6. So, some code modifications required.

  15. #45
    @wpte

    Thanks a lot for your reply.

    I have a few questions regarding which option should I follow:

    1. compile the firmware
    In here should I use the GPL_1927.zip sources (as stated in http://code.google.com/p/wl500g/wiki...stomFirmware)?

    2. compile only the kernel modules (I think this one is preferable because is easier since I only need to update the firmware with your builds )
    How can I compile only the required kernel modules?

    Regards,
    Last edited by s1za; 10-03-2010 at 17:05.

Page 3 of 19 FirstFirst 1234513 ... LastLast

Similar Threads

  1. Essential Firmware Questions
    By vladk2k in forum WL-500gP Firmware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 14-10-2009, 12:10
  2. wl500gP v1 not booting after successfull flash of custom firmware
    By nocturne.op.15 in forum WL-500gP Firmware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 13-07-2008, 02:28
  3. New Oleg firmware 1.9.2.7-9 problems?
    By wpte in forum WL-500gP Firmware Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 18-04-2008, 00:34
  4. Visit WL-500g Firmware Releases forum
    By Oleg in forum WL-550gE Firmware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 18-09-2006, 11:22
  5. Flashing Oleg's Firmware in WL HDD
    By hugo in forum WL-HDD Custom Development
    Replies: 29
    Last Post: 21-10-2004, 15:55

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •