Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bootstrap.php(430) : eval()'d code on line 123
[HowTo] Sane Scanner-Server with XSane Frontend - Page 8
Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 195

Thread: [HowTo] Sane Scanner-Server with XSane Frontend

  1. #106
    hi
    I found that install scanner.o to modules but I have other kernel :
    Code:
    Using //opt/lib/modules/2.4.37.7/kernel/drivers/usb/scanner.o
    //opt/lib/modules/2.4.37.7/kernel/drivers/usb/scanner.o: error reading ELF section data //opt/lib/modules/2.4.37.7/kernel/drivers/usb/scanner.o: No space left on device
    but in free i have:
    Code:
    $ free
                  total         used         free       shared      buffers
      Mem:        29960        27556         2404            0          720
     Swap:       506008          760       505248
    Total:       535968        28316       507652
    Last edited by adek24; 19-02-2010 at 08:21.

  2. #107
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    I will check that.

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  3. #108

    hp dsc 1510

    hi, i finally got time to do install everything from the beginning. I got from sane-find-scanner
    Code:
    found USB scanner (vendor=0x03f0 [HP], product=0x4c11 [PSC 1500 series]) at libusb:001:003
    and from scanimage -L
    Code:
     device `hpaio:/usb/PSC_1500_series?serial=MY5ADD13KM0498' is a Hewlett-Packard PSC_1500_series all-in-one
    .
    from scanimage -T i got
    Code:
    process 380: arguments to dbus_connection_send() were incorrect, assertion "connection != NULL" failed in file dbus-connection.c line 3141.
    This is normally a bug in some application using the D-Bus library.
      D-Bus not compiled with backtrace support so unable to print a backtrace
    Aborted
    I searched on the forum for this and found http://wl500g.info/showthread.php?t=20098.
    Is it possible to make the hp dsc 1510 work without dbus?

  4. #109
    I also trying to get samsung scx-4200 working, first all look fine scanimage is working just fine so driver is working. But can't connect from my desktop computer to scanner, telnet to port 6566 can't connect.

    added /etc/service "saned 6566/tcp" because that not been there but no help, and /opt/etc/init.d/S01sane-backends look just correct.

    So now im just out of idea what im doing wrong, so little help is welcome. Only diffrence to tutorial is my firmware is koppel made if that marks anything.

    EDIT: Checked all again and noticed that port again lost from /etc/service/saned file after i reboot my router, so what to do to correct this problem?

    Xinetd -d Also give erros and not to start.

    Code:
    10/4/28@16:08:35: DEBUG: 129 {handle_includedir} Reading included configuration
    file: /opt/etc/xinetd.d/saned [file=/opt/etc/xinetd.conf] [line=15]
    10/4/28@16:08:35: ERROR: 129 {service_fill} Port not specified and can't find se
    rvice: saned with getservbyname
    Service defaults
            Instances = 60
            CPS = max conn:25 wait:30
            Bind = All addresses.
            Only from:  localhost(HOST) 10.0.0.0/255.0.0.0(NET) 172.16.0.0/255.240.0
    .0(NET) 192.168.1.0/255.255.255.0(NET)
            No access: No blocked sites
            Logging to syslog. Facility = authpriv, level = info
            Log_on_success flags = HOST PID
            Log_on_failure flags = HOST
    
    10/4/28@16:08:35: DEBUG: 129 {cnf_start_services} mask_max = 0, services_started
     = 0
    10/4/28@16:08:35: CRITICAL: 129 {init_services} no services. Exiting...
    EDIT: Full reinstall helps and scanner is working now, not know what was wrong previusly, noticed my router network connection have random dropouts (ipkg give random unknow host errors) problem is on 500gp side, network connection is working fine other computers.
    Last edited by Radon; 01-05-2010 at 20:55.

  5. #110
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    EDIT: Full reinstall helps and scanner is working now, not know what was wrong previusly, noticed my router network connection have random dropouts (ipkg give random unknow host errors) problem is on 500gp side, network connection is working fine other computers.
    nice to hear

    samsung scx-4200 is well supported!

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  6. #111
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    @rm_fontes: I have to ask the sane-mailing-list again. Don't know whats the problem...
    Last edited by carterb; 18-05-2010 at 22:33.
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  7. #112
    Hi, everyone

    I have installed everything like in 1st post, but when I start front-end xsane.exe i recieve answer that there is no devices.

    IP of my router 192.168.1.1. I start scan from 192.168.1.31

    this is my log
    17:43:53 22-05-2010 (info|authpriv|xinetd) xinetd[448]: START: saned pid=1267 from=192.168.1.31
    17:43:53 22-05-2010 (debug|daemon|saned) saned[1267]: saned (AF-indep+IPv6) from sane-backends 1.0.21 starting up
    17:43:53 22-05-2010 (debug|daemon|saned) saned[1267]: check_host: access by remote host: 192.168.1.31
    17:43:55 22-05-2010 (debug|daemon|saned) saned[1267]: check_host: getaddrinfo for local hostname failed: Name or service not known
    17:43:55 22-05-2010 (debug|daemon|saned) saned[1267]: init: access by host 192.168.1.31 denied
    17:43:55 22-05-2010 (debug|daemon|saned) saned[1267]: saned exiting

    as far as i understand there is not enough permissions. but where??


    /opt/etc/sane.d/saned.conf
    PHP Code:
    #scan-client.somedomain.firm
    #192.168.1.1
    192.168.1.0/31
    #[2001:7a8:185e::42:12]
    #[2001:7a8:185e::42:12]/64 
    /opt/etc/xinetd.d/saned
    PHP Code:
    service saned

            socket_type 
    stream
            server 
    = /opt/sbin/saned
            protocol 
    tcp
            user 
    root
            group 
    root
            wait 
    no
            disable 
    no 
    attachment my net.conf from hard drive
    Attached Files Attached Files
    RT-N16 - Firmware 1.9.2.7-rtn-r***

  8. #113
    Try
    192.168.1.0/24 instead of 31 (/31 means all but the last bit are fixed therefore only 192.168.1.1 is allowed to connect to the server)

  9. #114
    thanks

    my /opt/etc/sane.d/saned.conf looks like:

    PHP Code:
    #scan-client.somedomain.firm
    #192.168.1.1
    192.168.1.2/24
    #[2001:7a8:185e::42:12]
    #[2001:7a8:185e::42:12]/64 
    now I can scan from all the PC and notebooks in my net.
    RT-N16 - Firmware 1.9.2.7-rtn-r***

  10. #115

    HP LJ M1319f MFP

    Router: RT-N16, Firmware: tomato-K26USB-1.27.9045MIPSR2-beta11-vpn3.6, Printer: HP LJ M1319f MFP
    All clients connected to router can print.

    Installed the following (in that sequence): libusb, libtiff, libjpeg, libpng, libieee1284, xinetd, sane-backends, hplip

    Output of all diagnostic tests (..xinetd.d/saned, ../sane.d/dll.conf, ../init.d/S01sane-backends, etc.) in attached file.

    == output of sane-find-scanner ==>
    found USB scanner (vendor=0x03f0, product=0x5817) at libusb:001:002

    == output of scanimage -L ==>
    No scanners were identified.

    I would appreciate any help in getting this to work. I am happy to test ideas...
    Attached Files Attached Files

  11. #116
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    sorry I was out of town.
    I will look for a solution.

    Regards
    Oliver
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  12. #117
    Looking at the sane-devel mailing list it appears a couple of folks had their HP scanner issues go away by using a later version of HPLIP. example

    The current version is 3.10.x [link]. The version which has been compiled for the routers is 2.8.x (link)

    Would it be possible to compile the latest version?

  13. #118
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374
    Hi,

    I will take a look on that.
    Maybe I can maintain hplip (or ask the person who maintains it) and make a newer version.

    Regards
    Oliver
    Last edited by carterb; 28-05-2010 at 19:12.
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  14. #119
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Germany, Bonn
    Posts
    374

    Compiled hplip 3.9.2

    Hi,

    I compiled a new version of hplip for the wl500.
    Version is: 3.9.2

    Would be nice if you could give it a try and post your experiences. To install it do the following:

    Remove the old version of hplip:
    Code:
    ipkg remove hplip
    Download the new version of hplip:
    http://rapidshare.com/files/39484398...2-1_mipsel.ipk

    Install the new version:
    Code:
    ipkg install /storagelocation/of_downloaded/file/hplip_3.9.2-1_mipsel.ipk
    If you are asked to edit the dll.conf of sane, type:
    Code:
    Y
    Check if the following entry is in /opt/etc/sane.d/dll.conf
    Code:
    grep hpaio /opt/etc/sane.d/dll.conf
    If the output is empty, add the entry:
    Code:
    echo "hpaio">>/opt/etc/sane.d/dll.conf
    Restart:
    Code:
    flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot
    Please post your experiences!!!

    Regards
    Oliver
    Last edited by carterb; 10-07-2010 at 09:00.
    Regards / Grüße,
    Oliver

    [How-To] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend "german"
    [How-To] Sane Scanner-Server with XSane Frontend "english"

    Router: Wl500gP v1 nach Wengi's HowTo mit FW 1.9.2.7-d-r599
    Speicher: Trekstor DataStation maxi 1 Tb
    Clients: Kathrein UFS910 FullHD Sat Receiver, PS3, PCs, Canon MP830 an Sane Scanner-Server, Kyocera-Mita FS1020D über Printserver

  15. #120
    Thanks for compiling this version. I used wget to download it to my router and then when I try to install, I get:
    ipkg: invalid magic
    Any ideas what the issue might be? Thanks.

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 24
    Last Post: 05-05-2015, 07:42
  2. SANE (Scanner server) - Any chance for WL-500g?
    By Dante_ in forum WL-500g Custom Development
    Replies: 107
    Last Post: 31-08-2012, 10:41
  3. [HowTo] Sane Scanner-Server mit XSane Frontend
    By carterb in forum German Discussion - Deutsch (DE)
    Replies: 9
    Last Post: 30-08-2012, 19:01
  4. HowTo install OpenVPN server
    By Tamadite in forum WL-500g/WL-500gx Tutorials
    Replies: 41
    Last Post: 31-05-2012, 20:41
  5. HowTo secure FTP server (SSL/TLS)
    By Tamadite in forum WL-500gP Tutorials
    Replies: 12
    Last Post: 14-10-2008, 19:38

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •