Results 1 to 9 of 9

Thread: Unstable wireless connection

  1. #1

    Unstable wireless connection

    Anyone facing unstable wireless connection?

    v2.0.0.1 firmware used from Asus.
    Latest wireless driver used; Intel PRO Wireless 2100 3b Mini PCI adapter v1.2.4.41. This adapter is only capable of 11 Mbps.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,762
    check the surrounding networks
    make sure they are not on your channel
    and for ultimate N speed you need the central channel, wich is always 11 apparantly, so that might mix up things

  3. #3
    "Auto" channel is used for my WL-500W.

    Disabled the Thinkvantage access connection v5.00 and so far it is working fine. Have not tested internet download when the connection break is obvious.

    This evening, Intel 2100 driver will be deployed. Will post an update

    Intel wireless driver is available @ http://support.intel.com/support/wir...S-010623.htm#b

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,762
    Quote Originally Posted by totoro822 View Post
    "Auto" channel is used for my WL-500W.

    Disabled the Thinkvantage access connection v5.00 and so far it is working fine. Have not tested internet download when the connection break is obvious.

    This evening, Intel 2100 driver will be deployed. Will post an update

    Intel wireless driver is available @ http://support.intel.com/support/wir...S-010623.htm#b
    hm, sounds good
    but I think the router doesn't scan for any surrounding networks, but just picks a channel, because that happens to me all the time.
    channel selection is just weird I think
    or do you use original fw?

  5. #5
    Intel 2100 driver was upgraded from v1.2.4.41 to v1.2.5.37, 5 mins ago.

    Now testing internet download ~50MB file ..... keeping my fingers crossed.

    wpte, I am sticking with ASUS v2.0.01 firmware

  6. #6
    No noticeable improvement by updating wireless adapter's driver. Wireless connection was randomly disconnecting.

    Good news is that changing of channel does the work. Guess channel should not be left to "AUTO" mode unless the firmware is smart enough to auto detect the used channels in the area, and auto select a non conflicting one. Perhaps one of us in this forum might wanna suggest it to ASUS

  7. #7
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,762
    Quote Originally Posted by totoro822 View Post
    No noticeable improvement by updating wireless adapter's driver. Wireless connection was randomly disconnecting.

    Good news is that changing of channel does the work. Guess channel should not be left to "AUTO" mode unless the firmware is smart enough to auto detect the used channels in the area, and auto select a non conflicting one. Perhaps one of us in this forum might wanna suggest it to ASUS
    hmm I dunno, this wireless seems undeveloped sometimes
    lately I have this with a lot of things, things that should work better and more efficient, but whatev.
    But there is no way I can change channel 11, it's just broadcasting, because it should be, unfortunately, also 2 of my neighbours do that
    I still get myself a nice 80m
    it's just sometimes really laggy, even when I'm close
    maybe I just live in a too dence wireless networking area

  8. #8
    WPTE, change to 20 Mhz and you will be able to change the channel to 11

  9. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    The Netherlands - Eindhoven
    Posts
    1,762
    Quote Originally Posted by Deepcuts View Post
    WPTE, change to 20 Mhz and you will be able to change the channel to 11
    nah, it was something stored in the firmware, after some flashing and resetting it was gone and now I have some automatic channels
    still the wireless chip is doing weird things... so I'm waiting for my replacement.

    btw...
    the only difference between 20mhz and 40mhz is that 20 sends stronger signals, is slower and can handle more clients.
    at least... that is what I read...

Similar Threads

  1. Using the wireless as a internet connection
    By bbolstad in forum WL-500g Q&A
    Replies: 10
    Last Post: 25-11-2008, 21:13
  2. Custom 1.0.7.8 firmware is ready to download
    By kfurge in forum WL-700g Firmware Discussion
    Replies: 173
    Last Post: 26-04-2008, 16:08
  3. connection guard on an WL500g-XXXXX
    By rj.2001 in forum WL-500g/WL-500gx Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 03-05-2007, 10:18
  4. Replies: 10
    Last Post: 06-12-2006, 14:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •