Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bootstrap.php(430) : eval()'d code on line 123
[HOW TO] Bluetooth in wl500g
Results 1 to 2 of 2

Thread: [HOW TO] Bluetooth in wl500g

  1. [HOW TO] Bluetooth in wl500g

    Instant Bluetooth setup guide
    (english version of this theme)

    1. Install necessary packages:
    Code:
    ipkg install bluez-libs 
    ipkg install bluez-utils
    ipkg install bluez-hcidump
    2. Create /tmp/harddisk/bluez and /tmp/harddisk/bluez/module folders
    Code:
    mkdir /tmp/harddisk/bluez
    mkdir /tmp/harddisk/bluez/module
    3.Download modules from
    http://wl500g.info/attachment.php?at...8&d=1183282939
    4. Extract modules into /tmp/harddisk/bluez/module folder without saving archive folder structure
    5. Download the bluez.tar.gz file from http://wl500g.info/attachment.php?at...7&d=1192483272 and extract contents of the bluez folder with saving folder structure.
    6. Run the /tmp/harddisk/bluez/start-bluez script that starts everything we need.
    7. Add following string to post-mount:
    Code:
    echo "/tmp/harddisk/bluez/start-bluez" >> /usr/local/sbin/post-mount
    in order to start this stuff at startup.
    8. Phone settings are as follows: lookup router device, pair phone with router, add internet account. DHCP works properly for Bluetooth devices.

  2. #2

    Is it realy that easy ?!?!?

    Newby here,

    I've been trying to get my BT working using this HOW-TO.
    On startup of bluez I'm getting the following :

    $ /tmp/harddisk/bluez/start-bluez
    rm: cannot remove `/opt/var/run/dbus/pid': No such file or directory
    /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: 11: dbus-daemon: not found
    /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: 12: hcid: not found
    /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: 13: hciconfig: not found
    /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: 14: sdpd: not found
    /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: /tmp/harddisk/bluez/start-bluez: 15: pand: not found
    $

    Also I'm not sure if I fully understand your instructions regarding the location of the extracted files. This is what I've done.

    Can you assist me

    Directory listing /tmp/harddisk/bluez

    [administrator@wl500g bluez]$ ls -alsR
    .:
    16 drwxr-xr-x 3 administ root 16384 Sep 17 20:22 .
    32 drwxr-xr-x 9 administ root 17920 Jan 1 1970 ..
    16 -rwxr-xr-x 1 administ root 50 Oct 14 2007 dev-up
    16 drwxr-xr-x 4 administ root 16384 Sep 17 20:20 module
    16 -rwxr-xr-x 1 administ root 413 Oct 15 2007 start-bluez

    ./module:
    16 drwxr-xr-x 4 administ root 16384 Sep 17 20:20 .
    16 drwxr-xr-x 3 administ root 16384 Sep 17 20:22 ..
    64 -rwxr-xr-x 1 administ root 65100 Jun 30 2007 bluez.o
    16 drwxr-xr-x 2 administ root 16384 Sep 17 20:19 bnep
    32 -rwxr-xr-x 1 administ root 17332 Jul 1 2007 bnep.o
    16 -rwxr-xr-x 1 administ root 13848 Jul 1 2007 hci_usb.o
    48 -rwxr-xr-x 1 administ root 35144 Jun 30 2007 l2cap.o
    16 drwxr-xr-x 2 administ root 16384 Sep 17 20:19 rfcomm
    64 -rwxr-xr-x 1 administ root 60068 Jun 30 2007 rfcomm.o
    32 -rwxr-xr-x 1 administ root 21952 Jun 30 2007 sco.o

    ./module/bnep:
    16 drwxr-xr-x 2 administ root 16384 Sep 17 20:19 .
    16 drwxr-xr-x 4 administ root 16384 Sep 17 20:20 ..
    32 -rwxr-xr-x 1 administ root 17332 Jul 1 2007 bnep.o

    ./module/rfcomm:
    16 drwxr-xr-x 2 administ root 16384 Sep 17 20:19 .
    16 drwxr-xr-x 4 administ root 16384 Sep 17 20:20 ..
    64 -rwxr-xr-x 1 administ root 60068 Jun 30 2007 rfcomm.o

Similar Threads

  1. Router doesn't see USB disk anymore
    By Styno in forum WL-500g Q&A
    Replies: 7
    Last Post: 15-08-2006, 08:37
  2. Firmware v1.7.5.6 CR5 [Oleg]
    By Oleg in forum WL-500g Firmware Releases
    Replies: 43
    Last Post: 14-07-2004, 21:54
  3. Total crash every day
    By Djuri in forum WL-500g Q&A
    Replies: 8
    Last Post: 09-06-2004, 09:05
  4. Usb hdd problem
    By djbokkeman in forum WL-500g Q&A
    Replies: 4
    Last Post: 01-06-2004, 00:32
  5. Replies: 6
    Last Post: 26-05-2004, 17:00

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •