Mám nové zjištění-nespouští se proces NMBD
Quote:
Originally Posted by
formis
Zdravím všechny,
potřeboval bych prosím poradit s jednou věcí.
Vlastním dva routery Asus 500gP v1, v obou mám nahrán FW Oleg 1.9.2.7-10.
Jeden router mám v režimu AP(klasická wifi síť) a druhý je k této síti připojen bezdrátově v režimu klient.
U obou Asusů jsem zprovoznil Sambu dle tohoto návodu .
Code:
http://wl500g.info/showthread.php?28537-Oleg-firmware-Samba-2-2-12-and-OS-X-10-7-2-Lion-No-more-Samba
V obou Asusech jsou spuštěny služby Samby, na administraci 192.168.x.x:901 se normálně dostanu. U Asusu v režimu AP se mi normálně ukazuje místo v síti bez problémů, ale u druhého Asusu v režimu klient se mi v síti prostě nezobrazuje.
Vůbec nevím, kde bych mohl dělat chybu. Nevím, jestli je chyba v souboru smb.conf , nebo jestli je něco špatně nastaveno v sekci Global ve web rozhraní.Nejsem si jistý, jestli se v sekci Global nemusí nastavit nějaké IP adresy např. výchozí brána, popř. IP adresa Routeru a IP adresa klienta. ????
Stejný problém jsem měl i se základní Sambou implementovanou ve FW.
Má někdo zkušenosti s provozem Asusu wl500gP v režimu klient se Sambou????
Děkuji moc za každou radu a pomoc!!!
Nové zjištění:
Soubor smb.conf jsem nastavil, ale opět se mi neukázalo místo v síti.
Otevřel jsem nastavení 192.168.x.x:901 a ve statusu jsem zjistil, že mi neběží NMBD, i když jsem zadal v telnetu "ps", tak tam mě běží 2x proces SMBD, ale NMBD tam není.
V nastavení Samby ve webovém rozhraní jsem spustil NMBD a ejhle, místo v síti se ukázalo, vše funguje jak má a i v telnetu po zadání "ps" se mi ukáže spuštěný proces NMBD.
Je zajímávé, že po ručním spuštění /opt/etc/init.d/S08samba, nebo /opt/etc/init.d/rc.unslung, nebo jen proces /opt/sbin/nmbd, nebo i /opt/init.usb, tak se mi proces NMBD spustí, ale když se INIT.USB inicializuje po restartu routeru, tak všechny procesy se spustí bez problémů i SMBD, ale NMBD se automaticky nespustí.
Ani při přidání řádku do INIT.USB /opt/sbin/NMBD se nespustí, ale rušně jo.
Zkrátka pro restartu routeru proces NMBD nenaběhne, ale při ručním spuštění naběhne v pořádku.
Velice prosím o radu, čím by to mohlo být.
Díky moc.
Čeština přes transmission
Ahoj všichni, v linuxu se moc nevyznám, ale všechno mi nějak funguje, ale jedna mi drobnost nejde, a která mě stále začíná štvát víc, když dám stáhnout torrent přes Transmission, tak soubory které mají češtinu v názvu, tak se na disk uloží špatně, jako rozsypaný čaj :-( přitom, když nahráji do roteru souboru přes FTP, tak ten se uloží správně. Přes webové rozhraní se názvy zobrazují správně, tak stále nevím kde je problém :-( Usuzuji, že je něco špatně nastavené v Transmission ale vůbec netuším co. Nevíte, někdo co s tím. Předem díky za odpověď.
RT-N16 + Samba 3.5 + Win7
Zdravím,
mám takovej menší problém:
ve Vistach se sdílené položky v okolních počítačích ukážou hned.
ve Win7 to trvá 30 sec než se ukážou.
Neřešil jste to někdo náhodou?
Díky Saf